Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky

10 ročná história firemného blogu v skratke (E-BOOK zadarmo)

Ešte si možno spomeniete, že sme v zime oslávili 15. rokov WebSupportu. Menšiu oslavu si však doprajeme aj toto leto, pretože firemný blog tvorí súčasť firmy už celých 10 rokov. Takto vyzeral úplne prvý článok na tomto blogu. Písali sme v ňom, že sa chceme s našimi zákazníkmi a priateľmi podeliť o to, ako to u nás vo firme funguje. A stále to platí a funguje, i keď doba sa neuveriteľne zmenila a my sme začali cítiť ešte väčší dopyt po obsahu, ktorý presahuje náš biznis. V tomto článku vám zosumarizujme a názorne ukážeme, k čomu všetkému môže slúžiť firemný blog.

Obsahový marketing a sociálne siete – before it was cool

Od začiatku sme sa snažili budovať komunitu a stálych čitateľov, ktorých sme informovali o všetkých dôležitých veciach, ako napríklad o založení prvých sociálnych sietí WebSupportu. Čitatelia boli najmä naši prví zákazníci, zamestnanci, ale aj kamaráti.

Historický exponát: prvý server

Na blogu sme informovali o kadečom, napríklad aj o nových kanceláriach, v ktorých sídlime dodnes. Aj o prvých marketingových kampaniach sme písali, nech už boli platené, alebo neplatené, alebo úplne presahujúce predstavu vtedajších bežných kampaní.

Nikdy sme neprestali s vami komunikovať

Písali sme aj vtedy, keď sa začali diať s našou firmou veľké veci a my sme naozaj začali cítiť, že sa na nás spoliehajú tisíce ľudí. Zistili sme, že hostingová firma môže mať fanúšikov. A keď sme sa stali jednotkou na trhu, bola to doslova explózia radosti a splnený sen. Nikdy sme s vami neprestali komunikovať, ani vtedy, keď sme na tom neboli úplne najlepšie.

Medzinárodné ocenenia a startupová scéna

Nepoľavili sme z našej pôvodnej filozofie, že vás chceme informovať o všetkom, čo sa vo firme deje. Bolo tak aj vtedy, keď sme začali vyhrávať startupové súťaže, alebo medzinárodné ocenenia.

Love, Brand, WebSupport

Za všetky tie roky vám ďakujeme. Neboli vždy také jednoduché, ale vážime si vás všetkých, ktorí ste nám ostali verní a stále nám fandíte. Nedokážeme vás úplne všetkých zmapovať, no z čítanosti článkov, účasti na akciách a eventoch a vašich hodnoteniach je vidno, že vás sú tisíce. Pri tejto príležitosti budeme radi, ak nám napíšete (na komunita@websupport.sk) váš príbeh s WebSupportom. Veľmi nás tým potešíte.

Staňte sa ešte väčšou súčasťou našej firmy. Napíšte nám váš príbeh.

A čo ďalej?

Tento blog prežil úžasných 10 rokov. V roku 2016 získal ocenenie ako najlepší firemný blog a najsledujúcom roku bol druhý. Články ako Vopred vyhraté tendre, alebo Nezmyselná pokuta rezonovali po celom slovenskom internete a mnohé ďalšie pomáhajú doteraz ľudom, ktorí sa chcú vzdelávať, alebo hľadajú zdroje pre svoje podnikanie na webe. Cítime, že éra blogovania stojí na rázcestí a štafetu pomaly preberajú videá a vizuálny obsah.

Ako naši stážisti objavujú tajomstvo WebSupportu | WebSupport VLOG #8 | Websupport04:11Youtube video: Ako naši stážisti objavujú tajomstvo WebSupportu | WebSupport VLOG #8
Websupport

Ebook ako darček pre vás

Zatiaľ si ako darček od nás stiahnite zadarmo e-book Hacknite sa! Ide o zbierku tých najčítanejších autorských článkov o osobnom rozvoji, time managemente, podnikaní a kreativite. My sa týmito princípmi stále riadime a zdá sa, že sú v čase nesmrteľné. Veríme, že pomôžu aj vám.

Link na stiahnutie nájdete na konci článku

10 historicky najčítanejších článkov

  1. Nezmyselná pokuta, vydieranie a boj so štátom (209 302 zobrazení)
  2. Vopred vyhraté tendre si strčne … (87 446 zobrazení)
  3. Výplatná páska, ktorá vám povie viac (61 605 zobrazení)
  4. Kde nájsť obrázky zadarmo pre váš web (42 029 zobrazení)
  5. Predstavujeme nového šéfa WebSupportu (27 292 zobrazení)
  6. Kde nájsť zadarmo zdroje pre váš web (27 160 zobrazení)
  7. 30 najlepších DevOps (GIF) reakcií (20 313 zobrazení)
  8. 11 najlepších stránok pre samoukov (19 156 zobrazení)
  9. Ako preraziť v handmade podnikaní (17 633 zobrazení)
  10. 9 kníh, ktoré odporúčajú úspešní Slováci (17 549 zobrazení)

Stiahnite si e-book

Autor: Richard Čermák

Riadi brandovú časť slovenského Websupportu, tvorí obsahové stratégie, partnerské a sponzoringové aktivity, zastrešuje komunikáciu firmy.