Preskočiť na obsah
Kategórie
Zákulisie

Toto je 15 najobľúbenejších domén Slovákov

Je ich veľa, neustále pribúdajú a sú prvým krokom každého projektu, organizácie či firmy, ktorá chce byť prítomná v online prostredí. Navyše, domény a ich koncovky sa stali súčasťou komunikácie väčšiny spoločností.

Publikovali sme o nich už veľa článkov, napríklad o tom, ako dokážu pomáhať počas pandémie, prečo by ste do nich mali investovať, prípadne ktoré z nich sú vhodné pre technologické firmy.

Ešte stále však máme v živej pamäti, keď sme vám v roku 2014 s radosťou oznamovali, že do nášho portfólia pribudnú nové, kreatívnejšie TLD doménové koncovky. Dnes ich máme v portfóliu viac ako 400 a mnohé z nich svojou popularitou predčili všetky naše očakávania. Dokonca až tak, že mnohé z nich sa dostali do rebríčka TOP 15 najpredávanejších domén.

Pochopiteľne, dlhodobo sa na vrchole rebríčka (bez akéhokoľvek ohrozenia) nachádza národná .SK doménová koncovka. .EU doména sa v tesnom závese snaží dobehnúť koncovku .COM a jej rastúci trend je v posledných rokoch jasný. Nikoho asi neprekvapí, že v prvej desiatke sa nachádzajú aj koncovky .CZ a .HU, kedže na týchto trhoch dlhodobo pôsobíme a rovnako tak mnohí naši klienti.

Ako relatívni nováčikovia v tomto zozname však prekvapujú svojou popularitou najmä domény .ONLINE, .STORE, .TECH, .SPACE a .SITE.

Rebríček TOP 15

Doménová koncovka
1 .SK
2 .COM
3 .EU
4 .CZ
5 .HU
6 .ONLINE
7 .AT
8 .DE
9 .ORG
10 .NET
11 .PL
12 .STORE
13 .INFO
14 .TECH
15 .SPACE
16 .ME
17 .IT
18 .CO.UK
19 .SITE
20 .FR
Poradie domén sa mení každý deň (stav je k 15.3.2021). Všetky údaje pochádzajú z interných štatistík a dá sa predpokladať, že, ako u hostingovej spoločnosti s najväčším počtom registrovaných domén, tento stav reflektuje do veľkej miery popularitu domén na celom trhu.

Ďalšie domény v TOP 50

Do prvej päťdesiatky sa prepracovali aj ďalšie domény: .DIGITAL, .SHOP, .IO, .APP, .COMPANY, .HELP, .TV, .XYZ, .STUDIO, .CLICK, .TO, .DEV, alebo .CLOUD.

Všetky údaje pochádzajú z našich interných štatistík a dá sa predpokladať, že tento stav reflektuje do veľkej miery popularitu domén na celom trhu (keďže sme hostingová spoločnosť s najväčším počtom registrovaných domén na Slovensku).

A čo vy, máte v rebríčku svojho favorita alebo doménovú koncovku, ktorú používate pre svoje online projekty? Alebo ešte stále čakáte na vhodnú chvíľu, kedy si zaregistrujete tú svoju?

Vypočujte si na záver podcast o kreatíve v obsahovom marketingu:

https://open.spotify.com/episode/0IOVuPyKX201dUlJ5fE2iL?si=JRG1M3iHTVafIXOS0yoeiA

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

2 odpovede na “Toto je 15 najobľúbenejších domén Slovákov”

Dobrý návod.
Ako bolo spomínané. Niekedy stačilo zadať kľúčové slovo alebo slovné spojenie, ktoré ľudia vyhľadávajú a bolo o názov domény postarané. V dnešnej dobe už musíme byť trochu viac kreatívni 🙂

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *