Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky

Perfektné domény pre technologické firmy

Kedysi bolo na výber len niekoľko generických koncoviek domén ako .com, .net, .org alebo ste si mohli vybrať koncovky jednotlivých krajín. Dnes však už máte na výber spomedzi stoviek koncoviek domén, keďže pribudli nové, ktoré prinášajú pri vytváraní stránok viac kreatívnych možností ako napríklad .beer, .blog, .travel a podobne.

Ak vlastníte alebo zakladáte nejakú technologickú firmu, je veľká pravdepodobnosť že budete potrebovať dobrý názov domény. Často sa ale stane, že názov domény, ktorú chcete založiť, už nájdete medzi existujúcimi, čiže niekto vás už predbehol. V tomto prípade je treba zvážiť alternatívy; ale netreba sa báť, možností je vždy veľa. 

V súčasnosti existujú stovky nových koncoviek domén, napríklad .app, .tech, .care. alebo .global. Výhoda takýchto prípon je v tom, že môžu lepšie reprezentovať podstatu konkrétnej technologickej firmy – predsa len sa tu .tech hodí viac ako napríklad .com alebo .in. Znie to lepšie a aj viac odzrkadľuje odbor podnikania.

Príklady domén pre technologické firmy

Po premyslení názvu stačí na stránke skontrolovať či je doména voľná a následne je možné si ju objednať. Doména sa registruje veľmi rýchlo a v prípade zahraničných domén ihneď po úhrade objednávky. 

Príklady technologicky znejúcich domén:

Vlastné koncovky domén

Prechod na doménové meno .nazovfirmy pridáva ďalšiu vrstvu zabezpečenia pre klientov. Napríklad najväčšia britská banka Barclays prešla z domény .com na doménové meno s názvom firmy home.barclays. Vlastné domény sa oplatia určite pri firmách, kde je potrebné zabezpečiť vysokú bezpečnosť, kde by mali zákazníci istotu, že sa nenachádzajú na podvodnej stránke. Určite ale majú využitie aj pri väčších technologických firmách. Vyzerá to totiž naozaj dobre, originálne a moderne.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *