Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky

5 dôvodov prečo investovať do .com domény

Keďže viac ako 288 miliónov domén je už zaregistrovaných a všetky štvorpísmenové domény sú už obsadené, nájsť kvalitnú .com doménu je čoraz náročnejšia úloha. Prejdite si nasledujúci zoznam dôvodov, prečo by ste to nemali vzdávať a mali investovať do značky, ktorá bude mať názov s dostupnou .com doménou.

1. Voľná .com doména je detektorom voľnej ochrannej známky

Pri zakladaní firmy je dôležité mať unikátny názov, ktorí sa dá registrovať ako ochranná známka. Ak má váš názov obsadenú .com doménu je oveľa väčšia šanca, že nebude mať ani voľnú ochrannú známku a vy tak môžete hneď šetriť financie na právnikov a svoj čas.

2. Medzinárodnosť je stále .com

Ak má vaša firma potenciál globálneho rastu alebo sa už prezentuje v zahraničí, vaši obchodní partneri, alebo klienti automaticky predpokladajú, že máte stránku s doménou .com. Predstavte si, že vás budú hľadať a na doméne nenájdu vás, ale zaparkovanú doménu alebo konkurenciu.

3. Google vás uprednosní

Ak využívate doménu .sk, Google vás síce uprednostní v lokálnych výsledkoch, nebude to už však platiť pre globálne vyhľadávanie. V globálnom kontexte totiž Google vo výsledkoch na vyššie pozície umiestni v porovnaní s .sk doménou výsledok s doménovou príponou .com.

4. Domény .com majú stále najvyššiu hodnotu

Domény s príponou .com mali vždy dominantnú pozíciu a tento stav naďalej pretrváva. K septembru 2014 predstavoval podľa Verisign celkový počet registrovaných .com domén takmer 115 miliónov. Za posledný rok narástol počet registrácií .com domén o ďalších 6,8%. Domény s príponou .com sú stále najviac preferované a aj najviac zaujímavé z investičného hľadiska. V zozname domén, ktoré boli predané za najvyššie sumy sú len tie, ktoré majú príponu .com.

5. Ušetríte desiatky tisíc eur

V momente registrácie vás .com doména stojí pár eur. Ak si ju ale hneď nezaregistrujete, jej odkúpenie vás môže neskôr stáť desaťtisíce aj stotisíce eur. Boli by ste prekvapený koľko slovenských známych firiem urobilo túto chybu.

Prečítajte si naše ďalšie odporúčania a tipy o brandingu na Big Name Blogu: http://www.bigname.sk/blog alebo nás sledujte na našom Facebooku: https://www.facebook.com/bignametheory.

4 odpovede na “5 dôvodov prečo investovať do .com domény”

[…] pre tento článok bolo blog Mirky Pastierovej, ktorá napísala zaujímavé dôvody, prečo by mala firma investovať do .com domény. A keďže […]

Odpovedať

Čo ak už mám regnutú a aj v používaní .net doménu? V čase realizácie projektu bola pre nás .com doména veľmi drahá. Má význam odkúpiť .com domén, ak je teraz v dosahu (ale je to otázka zopár tisíc EUR.)

Odpovedať

.com je vždy svätý grál a je všeobecný postup, začať kľudne aj s inou doménou a keď sa projektu darí, ísť do .com domény. Držíme palce!

Odpovedať

Tak neviem ako pre koho sa .com oplatí . .
Hlavne keď niekto ponuka tovar,služby na slovensku a ma slovenský názov a konconku.com tak je to prinajmenšom blbé. (ale možno len pre mňa)

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *