Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné Tipy a triky

Aha, tu nájdete kvalitné fotky pre vaše stránky

Potrebujete kvalitné obrázky pre svoje projekty, ale rozpočet je limitovaný? Možno by stačilo nazrieť do databáz fotiek s licenciou CC0. Čoraz viac profesionálnych aj talentovaných amatérskych fotografov sa delí o svoju prácu zadarmo. Zdvihnite úroveň svojho webu a stiahnite si fotky zdarma z týchto webov.

StockSnap.io

StockSnap.io

StockSnap.io disponuje jednoduchým vyhľadávaním aj rozšíreným filtrovaním. Chcete vidieť, ktoré obrázky sú najpopulárnejšie? Zistíte to kliknutím na jedno tlačítko. Aktuálne má databáza StockSnap.io tisícky obrázkov a denne ich pribúdajú stovky.

Burst

Burst

Shopify je aktuálne jedna z top ecommerce platforiem, nezostávajú však len pri tom. V snahe pomôcť podnikateľom vytvoriť krajšie weby a marketingové kampane rozbehli Burst. Všetky fotky v tejto databáze majú licenciu Public Domain a môžete ich použiť bez ohľadu na to, či máte so Shopify čosi spoločné.

Negative Space

Negative space

Negative Space patrí k menším fotobankám, no kvalitou prevyšuje aj tie platené. Cieľom Negative Space je vytvoriť komunitu fotografov, ktorí chcú zdieľať svoju prácu, a užívateľov, ktorí chcú tieto fotografie použiť pre skrášlenie svojich webov a projektov. Všetky obrázky majú licenciu CC0 a stiahnete ich vo vysokom rozlíšení.

Freestocks.org

freestocks

Aj Freestocks.org patrí k menším a veľmi kvalitným databázam. Všetky fotografie majú licenciu CC0, môžete ich použiť aj na osobné aj komerčné projekty.

SkitterPhoto

Skitter photo

Za fotografiami v Skitterphoto sa skrývajú amatérski fotografi z Holandska a zároveň majitelia tejto databázy. Všetky obrázky majú licenciu CC0 a môžete ich stiahnuť v skutočne veľkom rozlíšení.

Life of Pix

Life of Pix

Databáza Life of Pix bola vytvorená kreatívnou agentúrou LEEROY. Nové fotografie sa dopĺňajú každý týždeň a všetky sú pod licenciou CC0.

Little Visuals

Little visuals

Little Visuals bol projekt 26-ročného Nica, ktorý nečakane umrel na syndróm náhleho úmrtia dospelých. Jeho fotografie sú stále dostupné na Little Visuals pod licenciou CC0, rodina zároveň robí zbierku na nákup defibrilátorov a iných zariadení, ktoré by mohli podobným úmrtiam predísť.

FoodiesFeed

foodies feed

Niečo pre foodblogerov. Český fotograf Jakub Kapušňák pred troma rokmi rozbehol FoodiesFeed, fotobanku s kvalitnými fotografiami jedla vo vysokom rozlíšení. Všetky majú licenciu CC0 a môžete si ich stiahnúť na osobné aj komerčné účely.

Nestačí vám tento výber? Pozrite si aj náš predchádajúci článok o zdrojoch fotiek zadarmo.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.