Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné Tipy a triky

Najpoužívanejšie nástroje pre firemnú komunikáciu

Aj samotná komunikácia v rámci tímu sa dá zjednodušiť vďaka online nástrojom. Či už sedíte v kancelárii vedľa seba, v jednej budove alebo okolo sveta, s týmito aplikáciami zjednodušíte život sebe aj svojim kolegom.

Slack

slack

Slack ponúka funkciu chatu medzi jednotlivými členmi tímu, ale aj medzi všetkými členmi určitého kanála. Samozrejmosťou je aj zdieľanie súborov. Ak máte prehliadač Chrome alebo používate Android, cez Slack už môžete uskutočniť aj videohovory a zdieľať pri tom obrazovku. Premium verzia má veľa funkcií, ktoré oceníte pri väčších tímoch. Ak však začínate, verzia zadarmo vám úplne postačí.

Join.me

join me

Chystáte videokonferenciu? Pozrite si funkcie join.me, tento šikovný nástroj totiž môže byť presne to, čo potrebujete. Verzia zdarma vám dovolí zorganizovať videohovor s najviac 3 participantmi. Ak však zvolíte jednu z premium možností, môžete organizovať celé videokonferencie.

WorkFront

workfront

Predstavte si nástroj, v ktorom môžete sledovať “workflow” jednotlivých členov tímu, priraďovať úlohy, posielať si správy a navyše získať údaje o efektivite práce. WorkFront kombinuje všetko, čo tímu k práci treba, zároveň doň môžete integrovať ďalšie služby.

Tibbr

tibbr

Podobne ako WorkFront, aj Tibbr kombinuje niekoľko funkcií pre jednoduchú a efektívnu komunikáciu tímu. Členovia tímu prostredníctvom tejto platformy komunikujú, zdieľajú dáta, súbory aj zariadenia. Tibbr funguje na desktopoch aj mobilných zariadeniach.

Yammer

yammer

Existuje mnoho firiem, ktoré ešte stále komunikujú so svojimi zamestnancami prostredníctvom Facebooku, a to aj napriek tomu, že dnes máme mnoho oveľa lepších riešení. Yammer je sociálna sieť pre firmy. Tímy tu môžu riešiť svoje projekty, navzájom komunikovať, zdieľať súbory, dávať si feedback. A to všetko zadarmo.

Fuze meeting

fuze

V jednej platforme získate chat, videohovory či konferenčné hovory v top kvalite. Členovia tímu môžu komunikovať súkromne alebo si vytvárať skupiny. Možnosť zdieľania súborov je samozrejmosťou. Vďaka cloudovému riešeniu už nebude strácať čas ani pri posielaní faktúr či zmlúv.

Brosix

brosix

Záleží vám na bezpečnosti a hľadáte jednoduché riešenie, ktoré nebude vašich zamestnancov zbytočne rozptylovať, ale maximálne zefektívni komunikáciu? Brosix môže byť presne to, čo hľadáte. Ponúka zasielanie textových správ, videohovory, zdieľanie obrazovky, zasielanie súborov, no predovšetkým je úplne bezpečný. Všetky správy môžu byť archivované a uložené na server. Vďaka šifrovaniu sa k ním žiadna tretia osoba nemá ako dostať.

Salesforce Chatter

salesforce chatter

Salesforce chatter pomáha tímom komunikovať medzi sebou, ale aj s klientmi a partermi. Cez chatter môžete zdieľať dokumenty a dáta. Aplikáca má navyše príjemný interface v štýle Facebooku.

Zoom

zoom

Cez Zoom môžete organizovať videokonferencie, zdieľať obrazovku pri hovoroch a celé konverzácie nahrávať pre neskoršie použitie. Ak máte tím alebo klientov vo viacerých krajinách, zoom môže byť pre vás fajn riešenie. Software je potrebné si nainštalovať ešte pred začatím hovoru, no v dispozícii sú aj medzinárodné telefónne čísla, prostredníctvom ktorých môžete hovor viesť.

TeleWare

teleware

Potrebujete nahrávať hovory kvôli kontrole kvality? Cez TeleWare môžete uskutočňovať firemné hovory, nahrať ich a analyzovať pre zvýšenie kvality. Vy určujete, ako dlho sú vaše hovory v dispozícii. TeleWare ručí aj za bezpečnosť, hovory sú šifrované.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.