Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky Technológie Tipy a triky

7 originálnych webov, ktoré vás dostanú

Je vzrušujúce sledovať vývoj webových technológií. Nie vždy sú však potrebné na vytvorenie originálnej webky, ktorá zaujme. V našom zozname sú dobrým príkladom weby Retro Appstore alebo portfólio Christophera Prinza. V tomto prípade bola dôležitá skôr forma a nápad. Pozrite si všetkých 7 stránok, ktoré vyčnievajú svojou originalitou v záplave unifikovaného webu.

Codeology

image04

Codeology je open-source projekt, ktorý vdýchol kódu umenie a farbu. Algoritmus analyzuje projekty ktoréhokoľvek používateľa GitHubu a vytvára z nich jedinečné organické formy. Aplikácia vytiahne dáta z API a vytvára vizuálne efekty pomocou WebGL, ThreeJS a GLSL. Zaujímavosťou (i keď nie tak prekvapivou) je, že žiadne 2 kusy kódu nie sú nikdy rovnaké.

Make Me Pulse

image02

40 000 riadkov javascriptového kódu len tak, pre zábavu. Ale výsledok stojí za to. Make Me Pulse je oceňovaná francúzska digitálna agentúra a produkčná spoločnosť, ktorá vytvára novú generáciu interaktívnych marketingových aplikácií.

200miles

image06

20th Century Fox vydalo pred premiérou filmu Revenant interaktívnu webku, na ktorej môžete cestovať spolu s DiCapriom 200 míľ. Za týmto projektom stojí známe losangeleské Osk Studio, ktoré má v portfóliu interaktívne webky k filmom Ex Machine či Under the Skin.

Touch Me

image05

Práve k filmu Under The Skin vytvorilo už spomínané Osk Studio online kampaň v podobe webky Touch Me. Zabavte sa so Scarlett Johansson 🙂

Retro AppStore

image03

Predstavte si, ako by vyzeral súčasný AppStore v 80. rokoch. Presne tak, ako uvidíte po kliknutí. Webka je postavená na BOOTSTRA.386 a postaral sa o ňu AppStor.io.

Christopher Prinz

image01

Webová stránka s originálnou perspektívou, no o to viac pútavým portfóliom Christophera Prinza, priemyselného dizajnéra, ktorý sa snaží vystavovať extrémne a zriedka viditeľné materiály.

JOHO’s

Snímka obrazovky 2016-02-25 o 10.02.48

Zoznámte sa s brazílskou kávou JOHO’s, ktorá je vďaka HTML5 a WebGL technológii zrejme najprepracovanejšou webkou o káve, akú sme videli. O tvorbu webky sa postaralo viedenské štúdio WILD.

Poznáte aj vy zaujímavo spracované webové stránky, ktoré by nás mohli zaujímať? Podeľte sa o ne v komentároch.

[mc4wp_form]

Autor: Richard Čermák

Riadi brandovú časť slovenského Websupportu, tvorí obsahové stratégie, partnerské a sponzoringové aktivity, zastrešuje komunikáciu firmy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *