Preskočiť na obsah
Kategórie
Pre používateľov Tipy a triky

Vytvorenie webstránky je jednoduchšie, ako navrhovať a vyrábať šperky

Slovenská výtvarníčka a umelkyňa Vlasta Žák vyrába, presnejšie povedané šije, náušnice, brošne, náhrdelníky, tašky a iné doplnky z textilu metódou strojovej výšivky a šitia. Dizajnovo sú veľmi nápadité a originálne, takže milovníčky netradičných šperkov a odevných doplnkov si na webe www.vlastazak.com  určite prídu na svoje.

Vlasta začala svoje výrobky najprv ponúkať zákazníkom na FB stránke, kde zdieľala fotky vyšívaných šperkov, ako aj fotky a videá z procesu práce. „Zistila som, že Facebook je výborný nástroj na prezentáciu, reklamu, diskusiu, ale je neprehľadný pri predaji. Predstavila som si seba ako svojho zákazníka, ktorý mi musí napísať a vysvetliť, o ktorú brošňu alebo náušnice má záujem, keďže väčšinou zdieľam fotografiu viacerých šperkov v kompozícii,“ hovorí mladá umelkyňa. Ponuka šperkov sa rozširovala a Vlasta sa rozhodla, že potrebuje vlastný e-shop. 

Flexibilný a úsporný nástroj na tvorbu webu

Pre vytvorenie e-shopu si vybrala Vlastnú webstránku od Websupportu okrem iného aj kvôli výhodnej mesačnej platbe. Síce nie je technický typ, ale veľmi rýchlo pochopila, ako sa s nástrojom Vlastná webstránka pracuje.

„Bola som nadšená jednoduchosťou a prehľadnosťou. Samozrejme, párkrát som si nevedela poradiť, bolo to pre mňa úplne nové. Obrátila som sa na zákaznícku podporu, a vždy mi hneď poradili. Určite by som odporúčala Vlastnú webstránku aj kvôli flexibilite a úspore financií. Nové produkty môžem pridávať kedykoľvek, aj keď deti zaspia. 🙂 Keď zistím chybu v texte, či vo veľkosti fotografie, viem ju hneď napraviť,“ pochvaľuje si Vlasta Žák. 

Výhodou je, že má v systéme svoju e-mailovú schránku a pri objednávke prednastavené e-maily, ktoré informujú zákazníka o priebehu vybavovania objednávky. Rýchlosť webu je výborná. Podľa Vlasty je dôležité mať správne upravené veľkosti fotografií, tak môže nahrať do e-shopu veľké množstvo produktov. Ušetrí čas a náklady na externé grafické služby.

Vlastná webstránka – jednoduchý a ľahký proces pre e-shop

Vytvorenie vlastného e-shopu bolo pre Vlastu jednoduché. Dokonca sama hovorí, že je to jednoznačne to najľahšie z celého procesu od návrhov a výroby šperkov cez fotenie a upravovanie fotiek produktov po samotný predaj. Odporúča mať materiály pripravené vopred. „Dôležité je mať kvalitné podklady, a ide to takmer samo. Je to naozaj výborný a jednoduchý systém. Pre mňa bola ale najdôležitejšia tá istota, že mám k dispozícii odborníkov, ktorí mi poradia,“ dodáva Vlasta Žák.

Nosiť kúsok umenia všade so sebou

Po dokončení všetkých detailov chce Vlasta pre svoj e-shop spustiť reklamu a propagovať ho aj na sociálnych sieťach. Pre svoj biznis plánuje založiť profil na Instagrame, kde bude zdieľať náladové a kompozične zaujímavé fotografie s odkazom na konkrétne produkty. Cieľom je, aby sa o jej tvorbe dozvedelo čo najširšie publikum. Prostredníctvom svojich autorských šperkov Vlasta Žák vystupuje z galérií a ide do ulíc. Vnáša tak malé umelecké diela priamo do každodenného života. Heslom jej projektu textilných šperkov je: Noste kúsok umenia všade so sebou!

Vypočujte si na záver užitočný podcast o hoaxoch a dezinformáciách:

Autor: Elena Bročková

Rada číta a ešte radšej píše príbehy. Venuje sa PR, copywritingu a tvorbe komunikačných kampaní. Vo voľnom čase ju stretnete v prírode s paličkami v ruke (nordic walking), v kuchyni pri kváskovaní alebo s obľúbenou knihou v ruke. Motto: „Človek si občas musí poradiť sám.“ Agatha Christie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *