Preskočiť na obsah
Kategórie
Business

Virtuálny server za cenu dvoch káv?

Špecifické odvetvia zažívajú v súčasnosti najlepšie časy. A to aj napriek tomu, že vyhliadky ekonomiky vzhľadom na celosvetovú pandémiu nie sú ružové. Ľudia majú síce zníženú mobilitu, no objavujú e-shopy, dokonca aj tí, ktorí sa im doposiaľ vyhýbali. Kuriéri s objednaným tovarom sa striedajú pri dverách s donáškou jedla, streamovacie služby sa snažia aspoň sčasti nahradiť kiná či koncerty. Prostredníctvom videokonferencií sa počas dňa robia školenia a porady a večer trávime voľný čas virtuálne s rodinou a priateľmi.

Každý dobrý nápad, ktorý prináša niečo z pôvodného „normálu“, alebo nastavuje nový, má potenciál. Nič z toho by sa však neudialo, nebyť internetu a cloudových služieb. Ešte nikdy nebol priaznivejší čas na vaše online podnikanie. 

Nebuďte na nikom závislí

Ak sa vás týka ktorýkoľvek z týchto scenárov, buďte vždy pripravení na úspech. Mať funkčný online produkt či službu veľmi záleží na vhodne vybraných technológiách, ktoré ovplyvňujú používateľský zážitok. 

Cestou ku cloudu sú virtuálne servery. Je to skvelá voľba pre webových a e-commerce vývojárov, správcov webových stránok, tvorcov služieb a startupov, ktorí prevádzkujú projekty náročné na zdroje. VPS (Virtual Private Server) funguje rovnako ako fyzický server, len je rozdelený na viac „virtuálnych“ serverov. Poskytuje zabezpečenie a nezávislosť od „susedov“ a plnú kontrolu nad prostredím. 

V porovnaní s bežným zdieľaným webhostingom má VPS vyšší výkon, možnosť meniť parametre a teda škálovať. Ponúka možnosť výberu aplikácií a programovacích jazykov, v ktorých chcete váš projekt robiť. 

Pomalé načítanie webu kazí vaše podnikanie

Rovnako, ako postupne rozvíjate svoje podnikanie, aj s virtuálnym serverom môžete začať v malom. Pre počiatočný vývoj a testovanie vášho podnikateľského nápadu často stačia maličké systémové prostriedky. Tie môžete pridávať postupne, ako rastie návštevnosť alebo vaša aplikácia. 

Nie je nič horšie, ako pomalé načítanie webu, ktoré kazí vaše podnikanie a používateľský zážitok. Pri VPS sa sami môžete rozhodnúť, kedy potrebujete viac alebo menej zdrojov. Naviac ich môžete pridávať tam, kde je potreba – napríklad do počtu procesorov či operačnej pamäte, alebo diskovej kapacity. 

Virtuálny server za cenu dvoch káv 

Nemusíte práve vykradnúť banku, aby ste si zadovážili výkonný virtuálny server – to určite nie.

Aj výsledná suma za VPS sa dá totiž škálovať. Už za cenu dvoch káv, nad ktorými by ste rozoberali svoj nápad v kaviarni, môžete mať svoj vlastný plnohodnotný server. 

Budete mať kľudnejší spánok 

Aj z pohľadu bezpečnosti je pre vás VPS najlepším riešením. Vaši „susedia“ na vyhradenom serveri nemajú žiadny prístup k vašim dátam a nápadom. Virtuálny server je oveľa bezpečnejší, pretože vám poskytuje plný prístup a ponúka možnosť implementovať ešte pokročilejšie bezpečnostné nastavenia, presne podľa vašich potrieb a očakávaní.

VPS býva bežne prevádzkovaný na infraštruktúre v profesionálnom dátovom centre, kde nehrozí živelná pohroma ani fyzický útok. Server má vyhradenú IP adresu, vďaka čomu je oveľa menej pravdepodobné, že sa ho dotkne hromadný útok, ako sa tomu môže stať pri zdieľanom hostingu. IP adresa zároveň ponúka výhody pre e-mailový marketing a zabezpečenie platieb v elektronickom obchode.

Google má rád rýchle a stabilné weby

V akomkoľvek štádiu vášho online podnikania je jedným z rozhodujúcich faktorov rýchlosť a dostupnosť. Pravdou však je, že aj ten najlepší hardvér sa občas pokazí a budovať si vlastné, vysoko dostupné riešenie, nie je najlacnejšie. Aj preto virtuálny server posúva dostupnosť na oveľa vyššiu úroveň. Takisto Google ako vyhľadávač má rád rýchle a stabilné weby. Dostupné a stabilné služby sú zase dobré pre vaše SEO.

Sloboda vo všetkom, čo budete robiť 

Virtuálny privátny server (v skratke VPS) doslova znamená, že bude naozaj váš. Bude vo vašich rukách, aké aplikácie na server nainštalujete, ako ho aktualizujete alebo zabezpečíte. Áno, vyžaduje si to isté technické skúsenosti a zodpovednosť, ale tá vždy prichádza so slobodou, ktorá je na nezaplatenie. Ak si vyberiete poskytovateľa so skúsenosťami, ochotne vám s tým pomôže. A vy sa následne môžete zamerať na to najdôležitejšie, vaše podnikanie.

Skúste si zodpovedať 3 základné otázky: 

  • Chcete rozbehnúť svoj e-commerce a chcete mať istotu, že zvládne aj vysokú návštevnosť? 
  • Ste vývojár a hľadáte väčšiu flexibilitu pre beh svojich preferovaných aplikácií a konfigurácií aplikácií? 
  • Rozbiehate svoj nápad v malom, či už z pohľadu technických potrieb, ale aj budgetu, ale časom ho potrebujete škálovať pre väčší počet návštevníkov? 
  • Máte radi veci pod kontrolou? 

Vyberte si dobre 

Ak ste na väčšinu otázok odpovedali „áno“, virtuálny server je pre vás skvelá voľba. Virtuálny privátny server (VPS) od WebSupportu je prémiové riešenie postavené na výkonnej infraštruktúre a rýchlom SSD (Solid State Drives) úložisku. Ponúka ľubovoľné škálovanie parametrov a zabezpečuje spoľahlivú prevádzku. 

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

3 odpovede na “Virtuálny server za cenu dvoch káv?”

Dobrý deň,
Rád by som zlepšil “ viditeľnosť“ a s tým súvisiacu efektivitu a prrofitabilitu malého e-shopu na lifehelp.sk . Ocenil by som Vašu rýchlu, flexibilnú a nenáročnú pomoc-radu… S pozdravom J. Rapant – konateľ

Odpovedať

Dobry den Jozef, tazko najst optimalne rady,kedze nebezi na nasich serveroch. V tych zakladnych urcite:
– nasadit SSL, prejst len na HTTPS linky, lebo na webe, ktory je oznaceny ako nezabezpeceny malokto bude nakupovat
– vo WP pouzivat SEO Friendly URL namiesto ID
– generovat sitemap a pridat do Google Search Central (formerly Webmasters)
– optimalizovat clanky pre SEO, pomoze plugin ako YOAST
– pouzivat interne linky medzi clankami, spravne tagy a kategorie
– budovat spatne linky
– zamerat sa na UX webu, zjednodusit orientaciu a nakupny proces

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *