Preskočiť na obsah
Kategórie
Business

„Kríza nás zasiahla nepripravených, ale nevzdali sme sa,“ tvrdia klienti

Aktuálna situácia upriamila pozornosť na dôležitosť online podnikania a služieb, ktoré aj v takýchto chvíľach pomáhajú udržať kontakt so zákazníkmi. Všetko sa presúva na internet, nie naopak. Aj to je hlavný dôvod, prečo sme v uplynulých mesiacoch pocítili výrazný nárast presunu podnikania do online prostredia. Našou úlohou (ako hostingovej firmy) je pomáhať ľudom a spoločnostiam byť prítomní v online priestore a využívať všetky jeho výhody.

|
“Nevešajme hlavu, hľadajme cesty!”

Avšak dôležitým aspektom súčasnosti je, že prichádzajúca recesia môže ovplyvniť vás, našich zákazníkov, v dlhodobom horizonte, čo môže mať pochopiteľne citeľný dopad aj na nás. Aj preto sú dôležité vaše súčasné a nasledujúce rozhodnutia. Veľmi nás zaujíma, ako sa vyrovnávate s novou situáciou – tak nám pomáhate pochopiť, kde vieme najviac pomôcť.

Ako zasiahla aktuálna kríza našich zákazníkov

Pred pár dňami sme sa vás prostredníctvom jednoduchého dotazníka spýtali na niekoľko dôležitých otázok. Vybrali sme niekoľko konkrétnych príkladov, ktoré zrkadlia aktuálnu situáciu v rôznych odvetviach, no zároveň môžu v niektorých prípadoch slúžiť ako inšpirácia pre ďalšie firmy.

Eventové agentúry

Dopady na eventový priemysel sú prirodzene veľmi veľké. Vo viacerých krajinách znamená zrušenie veľkých eventov straty v stovkách miliónov eur a viacerí sa začínajú pýtať na zmysel eventov v dobe konferenčných online nástrojov. Skvelý prehľad o tejto téme zverejnil aj Financial Times. 

„Ako eventová agentúra sme prišli o niekoľkotisícové zisky od vypuknutia „pandémie“. Aj napriek tomu sa nám vďaka korone otvorili nové možnosti. Vymysleli sme 2 projekty, ktoré majú vzdelávať ľudí. V rámci firmy sme sa viac venovali osobnostnému rozvoju.“

Naši zákazníci z Purpose Events sa pozreli na situáciu trošku inak a podarilo sa im ju obrátiť vo svoj prospech, i keď nie vždy len v oblasti biznisu.

„Kríza nás naučila piecť si domáci chlieb, naučila nás viac pracovať na svojich emóciách, naučila nás väčšej spolupratričnosti a naučila nás žiť život v prítomnosti a s väčšou pokorou.“ 

Zároveň je skvelé, že myslia aj do budúcnosti. 

„Chceme venovať priestor vytvoreniu mobilnej aplikácie.“

Blogy a médiá:

Online priestor na prvý pohľad pôsobí ako bezpečné miesto pre biznis. Avšak viaceré stránky a blogy, ktorých biznis model je založený na reklamách, majú problémy.

 Viaceré značky zmenšili výdaj do online reklamy kvôli zhoršenej finančnej situácii. Viac info: https://bit.ly/3eHmT5Z

„Z dôvodu zrušenia podujatí sa výrazne znížil počet tém, o ktorých vychádzajú články, znížil sa počet reklám a spoluprác. Web sa musel prispôsobiť aktuálnej situácii a informovať o koronavíruse v regióne Nové Zámky.“ napísali nám klienti z média Som Novozámčan

Súčasná kríza je jedinečná v tom, že spôsobuje masívne zrýchlenie zmien aj v mediálnom svete. Prečítajte si článok to tom, ako kríza urýchľuje prechod na alternatívne modely výnosov. 

Cestovné agentúry:

Cestovanie do zahraničia je značne obmedzené a ešte sa len uvidí, ako ho vláda bude obmedzovať. Zdá sa, že len v Európe príde o prácu z tohto odvetvia okolo 13 miliónov ľudí. Celkové dopady sú zachytené v tomto článku

Naši klienti zo Society Islands prevádzkujú blog a zároveň platformu na rezervovanie zájazdov na súostrovie v južnom pacifiku. Na otázku, ako reagovali a adaptovali sa na novú situáciu, uviedli:

„Vymysleli sme vlastné API a aktuálne vytvárame potenciálnym klientom aj vlastné weby, profesionálne fotografie a videá. Weby prepájame cez predmetné API s profilom, ktorý majú umiestnený na našom webe a tým im dodávame absolútne bezúdržbové weby bez nutnosti akéhokoľvek zásahu. Weby ostávajú vždy aktualizované. Akákoľvek zmena, ktorú vykonáme na našom hlavnom webe, sa v reálnom čase preklopí na oficiálny web. 

Snažíme sa klientom vysvetliť, že teraz bude ich internetová propagácia aj po vlastnej osi omnoho podstatnejšia, ako keď sa do tejto krajiny tlačili kvantá turistov. Teraz môže nastať situácia, na akú v tejto krajine neboli zvyknutí a to tá, že vznikne silný konkurenčný boj o zahraničných turistov.

Aj my sa snažíme postupne venovať vo väčšej miere YouTube kanálu a prostredníctvom tejto platformy umožniť ľuďom pricestovať do tejto krajiny aspoň virtuálne.“ 

Prečítajte si ďalšie zaujímavé články:

Využite všetky príležitosti v online svete

Ak aj vy premýšľate nad novými príležitosťami v online prostredí, radi vám pomôžeme s výberom vhodného riešenia. Stačí začať výberom vhodnej domény
Menej skúsení používatelia si obľúbili jednoduchú službu Vlastná webstránka, kde si sami (bez pomoci programátorov) vyklikajú svoju stránku, alebo malý e-shop. Pre skúsenejších je osvedčený The Hosting pre WordPress s množstvom šablón a jednoduchým administračným prostredím. Pokročilí si radi vyberajú The Hosting, alebo Biznis hosting.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *