Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky

PHP 7.4 dostupné krátko po oficiálnom vydaní

Vydanie PHP 7.4 je naplánované na 28. novembra 2019. Ide o ďalšiu PHP 7 aktualizáciu, ktorá sa zameriava na vylepšenie výkonu spolu s novými funkciami. A poslednú 7.x verziu pred PHP 8.

PHP 7.4 vo WebSupporte

PHP 7.4 bude dostupné na serveroch zdieľaného hostingu krátko po vydaní. Pre zmenu stačí obligátne navštíviť WebAdmin a zvoliť novú verziu PHP v nastaveniach hostingu. Zmena prebehne takmer okamžite.

PHP 7.4 a redakčné systémy

Pred aktualizáciou odporúčame otestovať kompatibilitu webu s novou verziou PHP. Ak si neviete rady, obráťte sa na vášho správcu webu.

Pravidelná aktualizácia

V roku 2019 sme sa intenzívne venovali migrácii našich používateľov na novšie verzie PHP. Tie už niekoľko rokov vychádzajú 1x ročne, v poslednom kvartáli. S príchodom novej verzie končí oficiálna podpora jednej z predošlých verzií. V prípade PHP 7.4 to znamená ukončenie podpory PHP 7.1.

Oficiálna dokumentácia PHP 7.4

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

3 odpovede na “PHP 7.4 dostupné krátko po oficiálnom vydaní”

Je na nervy ako sa menia podpory pre PHP. Vytvorime redizajn eshopu s podporov PHP 7.2 a zrazu za chvilu tu bude ukoncenie podpory co nie je dobry vyhlad. Ak to takto pojde dalej, ocakavam ze si firmy zacnu zriadovat vlastny hosting na vlastnom zeleze, aby im vytvoreny eshop mohol fungovat minimalne 4-5rokov, ak nie viac.

Odpovedať

Je to softvér a dnešnej dobe je 4-5 rokov bez zásahu utópia, najmä ak sa bavíme o webe. Zodpovedný e-shop by si mal vybrať dodávateľa, ktorý sa oň bude pravideľne starať a nepostaví ho na zastaraných technológiách. V taktom prípade nie je vôbec problém držať tempo s verziami PHP – každá je podporovaná 3 roky. Veľký a zabehnutý e-shop bude ale s najväčšou pravdepodobnosťou používať vlastný server a nie zdieľaný hosting. A tam si môže prevádzkovať ľubovoľnú verziu ako dlho potrebuje.

Odpovedať

Prepol som si verziu a všetko funguje v pohode
ale zrazu prestalo fungovať nahrávanie obrázkov
pozerám na chybovú hlášku a chýba knižnica GD

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *