Preskočiť na obsah
Kategórie
Business Tipy a triky

Ako pomôže easySEO vášmu podnikaniu na internete?

Chcete vedieť, ako dokáže online nástroj easySEO pomôcť vášmu podnikaniu na internete? Oslovili a porozprávali sme sa s Michalom Števulom, zakladateľom slovenskej značky pánskych a dámskych košieľ STEVULA. Ako študovaný marketér vie, že prevádzkovať e-shop je kontinuálny proces. Patrí medzi podnikateľov, ktorí skúšajú nové možnosti či nástroje prakticky neustále.

Aké nástroje v rámci SEO používaš pre svoje e-shopy stevula.sk a stevula.cz?

Medzi úplne tie základné by som zaradil Google Analytics a Search Console (SC). Zvlášť SC mi poskytuje informácie o tom, pod akými KW na náš e-shop zákazníci prišli, prípadne, ktoré odkazy máme nefunkčné. Keďže vyrábame vždy iba obmedzené množstvo z dizajnu košieľ, tak sa často stane, že sa rýchlo vypredajú.

Vtedy je na nezaplatenie zistiť, že napr. z blogového článku vedie odkaz na neexistujúcu stránku (404). Okrem týchto nástrojov používam trištvrte roka aj KW Finder, ako alternatívu k plánovaču kľúčových slov od Googlu. Je síce platený, ale dobre sa v ňom dá sledovať pohyb kľúčových slov a vyhľadávať aj long tailové výrazy.

Rovnako skúšam aj český Content King, ktorý však nemá úplne jednoduché používateľské prostredie a trošku mi trvá sa s ním “zžiť”. Následne som objavil Easy SEO a po prečítaní niekoľkých článkov som sa rozhodol vyskúšať ho. Občas používam ešte Screaming Frog, ale ten iba vo verzii zadarmo, kde je obmedzenie na 500 stránok a to je už nedostatočné.

Vedel by si easySEO prirovnať k niektorému z nástrojov, ktoré si používal alebo používaš?

Myslím si, že easySEO je unikátny nástroj. Dal by sa prirovnať k akémukoľvek SEO nástroju – základná podstata je nastavenie SEO atribútov, avšak v tomto prípade je jedna zásadná odlišnosť. Nástroj easySEO vás krok po kroku navedie a ukáže, čo treba urobiť. To je, na rozdiel od nadupaných programov konkurencie, výborné pre začiatočníkov. Bez zdĺhavého hľadania a tápania hneď vidia, čo je dôležité a rýchlejšie sa tak zorientujú aj v pokročilejšom SEO nastavení. Vôbec si uvedomiť, čo je dôležité namiesto hrabania sa týždeň v zložitých funkciách pre pokročilých.

easySEO teda dokáže pomôcť aj úplným začiatočníkom, ktorí o SEO nikdy nepočuli?

Určite. Zvlášť začiatočníkom. Práve vďaka „step by step“ postupnosti, návrhu jednotlivých krokov a následnej kontrole by som ju odporúčal začínajúcim online podnikateľom alebo majiteľom malých firemných webstránok, ktorí ani netušili, že SEO existuje. Aplikácia sama overí, či ste odporúčania zrealizovali a doporučí ďalšie kroky. Nemusíte sa teda obávať chýb, ktorých by ste sa popri samoštúdiu mohli dopustiť.

Aké sú hlavné pozitíva a negatíva easySEO? Odporúčaš ho ďalším podnikateľom, e-shopárom?

Áno, už som odporučil pár známym, že za tie peniaze to stojí. Sú to práve tí, ktorí dnes SEO neriešia, avšak e-shop im funguje v málo konkurenčnom prostredí, prípadne im funguje iný predajný kanál ako Google.

Medzi hlavné pozitíva by som zaradil prívetivé používateľské prostredie, usmernenie “čo robiť” s podrobným vysvetlením “ako to urobiť”, prehľadné reporty a možnosť analyzovať stránku vrátane spätnej väzby na zlepšenie. Super je aj ukazovateľ orientačného času, koľko vám to bude asi trvať.

Vyložene mínusy som neobjavil. Určite by mohol pokročilý SEO špecialista namietať, že tu nenájde nejaké nástroje a techniky, ale na to tento nástroj nie je určený. Ja som sa stretol iba s obmedzením na 15 kľúčových slov. Ale na začiatok to stačí.

Ako konkrétne pomohlo easySEO tvojmu podnikaniu? Čo si zmenil v e-shope na základe odporúčaní tohto online nástroja?

V prvom rade mi pomohlo urobiť poriadok v katalógoch firiem. Na začiatok zanalyzovalo moje zápisy a našlo mi nezrovnalosti a odlišnosti. K tomuto by som sa bez nástroja dlho nevrátil. Pomohlo mi zlepšiť texty so zameraním na SEO na podstránkach, prípadne upraviť TITLE a META popisky. Určite je treba easySEO vyskúšať. Vďaka 30-dňovej garancii vrátenia peňazí nemáte čo stratiť.

Nemôžete si dovoliť zaplatiť renomovaného SEO odborníka, ale chcete svoj e-shop dostať na lepšie miesta vo výsledkoch vyhľadávania? Vyskúšajte easySEO od WebSupportu. K predplatnému teraz navyše získate aj hodinové SEO školenie od profíkov z Visibility, ktorí vás naučia využiť easySEO na maximum. 

 

Autor: Jana Kvasnicová

V BiznisWebe má prsty v tvorbe obsahu a FLOX poradni na Facebooku.
Kade chodí, tade premýšľa o témach o podnikaní na internete.