Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné Tipy a triky Vzdelávanie

Najpopulárnejšie stránky na zdieľanie súborov

Zdieľanie súborov nikdy nebolo ľahšie. Existujú služby, ktoré dočasne podržia váš obsah na svojich serveroch, odkiaľ si ich môže adresát stiahnúť. A potom sú tu weby, kde si môžete kúpiť priestor, na ktorom zálohujete svoj obsah a zároveň ho môžete zdieľať s vybranými ľuďmi.

Dropbox

dropbox

Dropbox je dlhodobo jeden z najpoužívanejších webov na zdieľanie dát. V základnom balíku získate zadarmo 2 GB alebo si môžete zakúpiť 1 TB priestoru už za $ 9,99. Dropbox podporuje všetky druhy súborov. Množstvo priestoru zadarmo si dokážete zvýšiť odporúčaním priateľom. Za každého nového zákazníka, ktorý príde cez váš link, vám Dropbox daruje ďalších 500 MB.

Google Drive

google drive

15 GB na Google Drive získate zadarmo k svojmu Gmail emailu, ak vám to nestačí, už za $ 1,99 mesačne si môžete dokúpiť 100 GB alebo za $ 9,99 1TB. Google Drive má okrem skladovania vašich súborov množstvo ďalších funkcií, medzi nimi aj vytváranie prezentácií, dokumentov a tabuliek, podobných tým excelovským.

iCloud

icloud

Majitelia Apple zariadení získajú po prihlásení do iCloud 5 GB priestoru zdarma. Za 50 GB si priplatíte 0,99 €, 200 GB stojí 2,99 € a napokon 2 TB 9,99 €. Všetky ceny sa platia mesačne.

Box

box

Box je vynikajúcim riešením pre firmy aj jednotlivcov. Rôzne druhy súborov môžete nielen zdieľať, ale aj editovať a otvárať priamo v Boxe. Zadarmo získate až 10 GB priestoru, ak však chcete BOX využívať vo firme, oplatí sa priplatiť si. Za 4 € na osobu získate 100 GB a ak vám to nestačí, za 12 € mesačne za osobu nemáte už žiadne limity.

MediaFire

mediafire

MediaFire je jedna z najlacnejších alternatív pre zálohovanie a zdieľanie súborov. Za 10 GB neplatíte nič a za $ 5 mesačne máte až 1 TB priestoru s pro funkciami. To sa celkom oplatí.

OneDrive

one drive

OneDrive z Microsoftu seriózne konkuruje aj ponuke z Google Drive. Len za $ 99 ročne získate 5 TB priestoru pre 5 rôznych ľudí, súčasťou balíčka je aj kompletný Microsoft Office. Ak je vám 5 TB priveľa, sú aj lacnejšie možnosti. 5 GB máte zadarmo, 50 GB za $ 1,99 mesačne alebo 1 TB spolu s Microsoft Office balíkom za 69,99 ročne. Firmy si priplatia trochu viac.

4shared

4shared

4shared je jednoduché riešenie pre všetkých, ktorí nepotrebujú zálohovať a zdieľať obrovské množstvo dát. Zadarmo získate až 15 GB pre svoje súbory a ak vám treba viac s pro funkciami, stačí si priplatiť $ 9,95 mesačne za 100 GB, cena za mesiac je len $ 6,50 ak si zaplatíte 4shared na rok dopredu.

Aké weby využívate vy na zálohovanie a zdielanie svojich súborov? Napíšte nám do komentárov.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.