Preskočiť na obsah
Kategórie
Business Vzdelávanie

Vyberáme kvalitné podcasty pre dizajnérov, marketérov a programátorov

Nemáte čas na pravidelné sledovanie noviniek a trendov? Čerpajte informácie a inšpiráciu z týchto podcastov zameraných na dizajn, marketing, business a programovanie. Počúvať ich totiž môžete počas šoférovania, športovania aj vylihovania.

Podcasty pre dizajnérov:

1. Adventure In Design w/ Mark Brickey

Dizajnérske témy podávané zábavnou formou, presne taký je podcast show Marka Bricleyho z Hero Design Studio. Autor sa spolu s hosťami venuje jednotlivým odvetviam dizajnu, no okrem toho preberajú aj konkrétne kreatívne výstupy a procesy, ktoré sa za výslednou prácou ukrývajú.

Denný podcast ku dnešnému dňu obsahuje vyše 600 epizód a vypočuť si ho môžete na iTunes alebo SoundCloude.

2. Design Matters w/ Debbie Millman

Údajne prvý a teda najstarší podcast o dizajne a vizuálnom umení. V hlavnej úlohe s Debbie

Millman, ktorá si do rozsiahlej debaty pozýva rôzne osobnosti zo sveta dizajnu, umenia, hudobníkov či tvorcov textov.

Všetky hodnotné rozhovory si môžete vypočuť na SoundCloude

3. 99% Invisible

Tento výber podcastov je zoradený random, o čom svedčí aj to, že sme 99% Invisible, ktorý je najznámejším dizajn podcastom, umiestnili na tretie miesto. Obsahom jednotlivých epizód je presne to, čo má podcast v názve.

Dizajn tvorí komplexný rad procesov, ktoré tvoria 99-percentnú časť finálneho produktu. To, čo vo finále vidíme, je z celého dizajnového procesu iba 1 %.

Vypočujte si podcast na jeho webe a zistite, ako sa dizajnujú eskalátory, lodné kontajnery či elektrická infraštruktúra.

Podcasty pre marketérov:

1. Marketing School w/ Neil Patel & Eric Siu

Podcast tvoria krátke, asi 10-minútové denné epizódy zamerané na digitálny a online marketing. Ich autorom je dvojica svetovo uznávaných odborníkov – Neil Patel a Eric Siu, ktorí sa v tejto oblasti rýpu už… pekne dlho.

Cieľom podcastu je poslucháčom poskytnúť každý deň cenné marketingové tipy, Nájdete ich na iTunes.

2. Social Media Marketing w/ Michael Stelzner

Pravidelný podcast zameraný na online marketing, no najmä na oblasť social media. Za reláciou stojí portál Social Media Examiner, svetovo najväčší „sociálny“ magazín a sprievodca. Práve tipy a aktuálne novinky zo sveta sociálnych sietí predstavujú autori aj v tomto podcaste.

Ak nemáte čas sledovať denný prehľad aktualít vo forme textu, súhrn tých najväčších týždenných udalostí si môžete vypočuť každý piatok cez iTunes alebo na TuneIn.

3. Copyblogger FM w/ Sonia Simone

Podcast zameraný pre blogerov, copywriterov a aj pre tvorcov akéhokoľvek obsahu. Autorka si každý týždeň prizve jedného hosťa, s ktorým diskutuje o aktuálnych novinkách z oblasti copywritingu, obsahového a e-mail marketingu. Aj tento podcast nájdete na iTunes.

4. The GaryVee Audio Experience /w Gary Vaynerchuk

Pokiaľ poznáte Garyho najmä z vlogov, ktoré produkuje v hojnom počte a nemáte čas ich všetky sledovať, práve jeho podcast môže tento problém vyriešiť. Podcast sú totiž obsahuje zostrihané pasáže z Garyho videí, rozhovorov či Q&A epizód.

Prihláste sa na odber Garyho podcastov a každý deň dostanete dávku zdravej motivácie a inšpirácie, ktorú si môžete adaptovať na svoje podnikanie.

Podcasty pre programátorov:

1. The Changelog

Týždenný podcast, ktorého obsahom sú rozsiahle rozhovory s tými najlepšími ľuďmi z oblasti softvérového inžinierstva. Ich hosťami sú programátori, ale aj hackeri a inovátori.

Podcast sa nezaoberá iba samotným kódovaním, ale aj ľuďmi a komunitou, ktorá ho tvorí. Vyše 250 epizód si môžete vypočuť na iTunes alebo na webstránke podcastu.

2. CodeNewbie

Ako už z názvu vyplýva, podcast sa zameriava na témy určené pre nováčikov v programovaní. Autor Saron Yitbarek si do podcastu pozýva rôznych zaujímavých hostí, ktorí rozprávajú o svojich začiatkoch v programovaní, ako sa dostali k prvej práci a aké prekážky museli prekonať, aby sa dostali tam, kde sú dnes.

Toto inšpiratívne počúvanie pre začínajúcich programátorov nájdete na iTunes.

3. JavaScript Jabber

Týždenný podcast o JavaSript jazyku jeho frameworkoch a front-end developmente. Rozhovory o best practices a kódovacích technikách si môžete vypočuť na iTunes.

Keďže je oblasť programovania rozmanitá, tie najlepšie podcasty z každej developerskej kategórie nájdete na webe SimpleProgrammer.

Niečo v slovenčine?

Pri spoznávaní slovenských podcastov by ste nemali zabudnúť na podcast od WebSupportu. Ak nemáte čas na sledovanie našich video záznamov z WS eventov, vypočuť si ich môžete aj počas cesty autom, vlakom, pri behu či iba tak.

Autor: Erik Oravec

Copywriter a vizuálny fetišista so záľubou v pekných veciach a dobrých ľudoch. Ešte stále študent marketingovej komunikácie, cestovateľ a milovník dobrej knihy. A kávy!