Preskočiť na obsah
Kategórie
Vzdelávanie Zákulisie

Podporujeme slovenské coworkingy: HUBa

V košickom coworkingu HUBa musí byť radosť pracovať. Príjemný dizajn, veľa slnečného svetla a „coworkeri“ so zmyslom pre humor sú celkom sľubná kombinácia. Ak potrebujete nakopnúť svoju produktivitu, namierte si to rovno do Tabačky.

Ako dlho už fungujete a ako sa vám zatiaľ darí?

HUBa funguje od otvorenia novej Tabačky Kulturfabrik v máji 2015, a teda čoskoro oslávi svoje druhé narodeniny. Momentálne sa coworkingu darí, je vyťažený takmer na 100% a hľadáme možnosti zabezpečenia väčších priestorov pre nových záujemcov o členstvo.

Prečo robíte to, čo robíte?

Lebo nás to baví a vidíme v tom zmysel. Vytvoriť pracovný priestor, kde vidieť celé spektrum šikovných ľudí pri práci, ktorú robia najlepšie ako vedia aj vďaka tomu, že k tomu majú vytvorené vhodné podmienky, to sa nám ráta. Ak však títo ľudia spoja svoje sily a spoločne vytvoria niečo, čo má zmysel nie len pre nich, ale aj pre verejnosť, tak to sa nám ráta dvojnásobne. Takéto veci sa v HUBe dejú.

Priestory HUBa

Čím je HUBa coworking výnimočný?

v HUBe vládne jedinečná priateľská atmosféra založená na vzájomnej dôvere a spolupatričnosti. Pracuje sa tu od rána do večera a vždy je tu dobrá nálada a tiež sranda. Okrem toho máme vytvorenú sieť partnerov poskytujúcich služby, ktoré naši členovia môžu využiť (účtovníctvo, právne poradenstvo). V rámci kultúrneho centra Tabačka funguje aj sieť partnerstiev, v rámci ktorej sa vzájomne podporujeme a spolupracujeme. Naši členovia tak majú prístup aj k ďalším výhodám (zľava na stravu, grafické a printové studiá, atď.)

Koľko ľudí k vám chodí?

Momentálne máme okolo 20 členov, väčšina z nich chodí do HUBy pracovať na dennej báze, niekoľko z nich chodia pracovať cez víkendy, alebo na pár dni v týždni.

Sú to väčšinou Košičania alebo aj ľudia z iných miest či krajín?

Všetci členovia HUBy žijú a pôsobia v Košiciach, no pochádzame z rôznych kútov celého Slovenska.

HUBa Košice

Čo vás najviac teší a vašej práci?

Najviac sa tešíme, keď vidíme, že ľuďom, ktorí sem chodia sa darí v ich vlastnej profesionálnej sfére, no veľkú radosť máme aj zo spoločných projektov a aktivít, ktoré upevňujú naše vzťahy a učia nás navzájom spolurpacovať a vzdelávať sa aj mimo svojich „bežných“ profesií.

Čo sú vaše najväčšie výzvy?

Momentálne čelíme niekoľko technickým výzvam, ktoré sa týkajú priestorov, kde sídlime, a to najmä po stavebnej stránke. Inak všetko beží ako má.

Ako vám môžu iní pomôcť?

Sme radi za každého nového člena aj za každého, kto nás osloví s výzvou na spoluprácu, partnerstvo, alebo chce u nás organizovať svoje aktivity. Radi poskytneme svoje spoločné priestory na zaujímavé workshopy, prednášky, menšie konferencie či meetingy.

HUBa coworking

Spolupracujete aj s inými coworkingami?

S ostatnými Košickými coworkingmi máme priateľské vzťahy, no formálna spolupráca momentálne neprebieha. Občas si „vymeníme“ členov, alebo sa navzájom navštívime. Budúcnosť možno prinesie nejaké spolupráce, sme tomu otvorení.

Ako vnímate coworkingovú scénu na Slovensku?

Fakt, že coworkingov je na Slovensku stále viac a viac vnímame pozitívne, pretože spoluprácou ľudia dokážu častokrát zázraky. Keďže v coworkingoch pracuje väčšinou „každý na seba“, spolupráca v coworkingoch býva častokrát spontánna a neobmedzujúca, nechýba jej hravosť. Takto podľa nás vznikajú tie najlepšie nápady a projekty.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.