Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné Tipy a triky

Čo nechýba slovenským dizajnérom na pracovnom stole?

Zatiaľ čo niektorí uprednostňujú pre lepšiu koncentráciu poriadok, ostatní sú na tom podobne ako Einstein, Twain, Jobs či Zuckerberg a pri tvorbe im napomáha organizovaný chaos. Okrem poriadku sme sa ich opýtali aj na drobné maličkosti, ktoré spoluvytvárajú z ich pracovného prostredia produktívne útočisko, kde sa liahnu kreatívne nápady a ich grafické práce.

Michal Hazior

Haziho pracovný priestor Na stole potrebujem mať vždy utretý prach a poriadok, aby ma nerozptyľovali veci v okolí. Ak tvorím analógovo, tak všetko zo stola ide dole a vzniká na ňom bordel a chaos, ktorý ma pri tomto tvorivom procese výroby inšpiruje.

Daniel Hutňan

Pracovný priestor Daniela Hutňana zo štúdia 13 Bytes

Všetka moja tvorba začína na stole, ktorý som si sám navrhol a zostavil z dosiek, ktoré majú viac ako 60 rokov. K vlastnej výrobe som dospel, keď som na trhu nenašiel žiadny stôl, ktorý by mi dostatočne vyhovoval pre pohodlnú prácu na dlhé hodiny. Milujem veľa voľného priestoru a mať všetko po ruke. Na digitálnu prácu používam MacBook Pro Retina s externým 28“ 4k monitorom.

Pracovný stôl bez žiadneho digitálneho obsahu

Ilustrácie, logá a fonty kreslím na vedľajšom stole, kde ma neruší žiadny digitálny obsah. Aby som dostal návrhy do digitálnej podoby, pomáham si pri tom grafickým tabletom s pracovnou plochou 12“. Na kopírovanie kreslených návrhov nepoužívam pauzovací papier ale dotykovú svetelnú plochu s rozmerom A4. Všetko ostatné, čo ma pri práci obklopuje, mi prináša skôr duševnú pohodu a dobrý pocit. Milujem prírodné materiály, jednoduchosť a poriadok.

Lucia Kubinská

Luciin pracovný stôl spestruje plyšová mačička JUSTLOVE

Mojím hlavným pracovným nástrojom je veteránsky 13″ MacBook Pro, ku ktorému mám po celý čas pripojený obyčajný 24″ externý monitor HP. K tomu mám spoľahlivý a spratný tablet Wacom Intuos 5S. Slúchadlá BOSE QuietComfort boli veľmi dobrou investíciou, pretože vďaka nim sa dokážem úplne odstrihnúť od kancelárskeho ruchu. A od Vianoc mám na stole minimačičku od JUSTLOVE. Je to super vec na odreagovanie, stačí ju iba chvíľu postláčať v ruke 🙂

Michal Slovák

Michalov pracovný stôl zdobí bonsaj a množstvo dizajnových fliaš ako inšpirácia

Najčastejšie pracujem z domu a keďže prevažne tvorím obalový dizajn, tak zbieram produkty, ktoré sa mi páčia a ktoré som aj sám vytvoril. Tie zaberajú najviac miesta. Nechýbajú mi tu ale ani vzorkovníky, knihy, jelenie trofeje, dokumenty a aj dosť prachu, pretože to nestíham všetko stále utierať. Čo sa týka pracovných nástrojov, tak tvorím na 27’ iMacu alebo iPade Pro. Ale aby to nebolo len o práci, pred sebou mám vždy aj fotku s mojou priateľkou a na stole trocha zelene v podobe bonsaju.

Martin Klementis

Domáci workspace Martina Klementisa ladený v urban štýle

Môžem mať najkrásnejší architektonický office na najviac ulici v Bratislave s najvyhajpovanejšími architektmi, ilustrátormi, fotografmi, rapermi, umelcami, no aj tak si skoro všetku robotu vždy prinesiem na noc domov 🙂 A vtedy už stačí na work len iMac, Spotify a fotka malého Šimíka, ktorý prísne pozerá: Tata makaj, ráno vstávame do škôlky.

Podľa vedeckých poznatkov sú ľudia v chaotickom a neorganizovanom prostredí o 28 % kreatívnejší než tí, ktorí pracujú za pekne uhladeným stolom. Ako ste na tom vy? Uprednostňujete poriadok alebo dokážete byť tvorivý aj bez neho? Pochváľte sa fotkou svojho pracovného stola v komentári. 🙂

Autor: Erik Oravec

Copywriter a vizuálny fetišista so záľubou v pekných veciach a dobrých ľudoch. Ešte stále študent marketingovej komunikácie, cestovateľ a milovník dobrej knihy. A kávy!