Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky Vzdelávanie

Sledujte 7 inšpiratívnych YouTube kanálov

YouTube je v súčasnosti jedna z najpopulárnejších sociálnych sietí na svete. Pamätáte si, ako ste hľadali na internete svoje obľúbené koncerty, piesne alebo vyhľadávali televízne relácie či interview? Dnes už je to inak. Obsah sa mnohonásobne zväčšil a YouTube sa zmenil na vzdelávaciu platformu, priestor na sebaprezentáciu, miesto tvorby a kreativity, ale najmä sa z neho stalo miesto, kde nájdete neuveriteľné množstvo inšpirácie.

Obsah tvoria z veľkej časti bežní ľudia, teda nie obrovské produkčné televízne korporácie. To mu dodáva výrazný benefit a uveriteľnosť. Vďaka YouTube môžete objaviť množstvo kreatívnych ľudí s výnimočnými nápadmi. Tu je zoznam mojich 7 obľúbených.

1. Casey Neistat

01image03

New York City, elektrický skateboard, neustále v pohybe a 4 hodiny spánku. To všetko je súčasťou značky Casey Neistat. Tento filmmaker a podnikateľ premenil celkom nudný fenomén vlogu na nový štandard. Jeho neuveriteľná schopnosť vytvoriť príbeh a rozpovedať ho v každom videu je obdivuhodná. Pozrite si aj jeho kampane pre Mercedes, Nike alebo jeho úplne prvé videá, ktoré natočil krátko po tom, ako sa prisťahoval do New York City.

2. CrashCourse

02image06

Tento projekt dokáže natrieskať princíp demokracie či históriu 2. svetovej vojny do 12 minút. Dozviete sa všetko, čo potrebujete. A navyše v krásnych animáciách a s kvalitným obsahom. CrashCourse ponúka históriu, psychológiu, ekonómiu či vesmír vo veľmi ľahko stráviteľnej forme. Veľkou inšpiráciou sú práve grafiky a animácie, ktoré sú vytvorené spoločnosťou Thought Café. Podávať informácie kreatívnym spôsobom sa vyplatí.

3. Sara Dietschy

03image02

Sara je možno nováčik vo svete YouTube, ale za krátky čas si dokázala vytvoriť publikum, ktoré zbožňuje kreativitu. Jej hlavný program Creative Spaces TV vám pravidelne rozpovie krátky film o ľuďoch a ich kreatívnej práci. Ak sa radi inšpirujete príbehom iných ľudí, toto bude vaša šálka kávy.

4. The Slow Mo Guys

04image01

Chalani si uvedomili, že spomalený svet je veľmi zaujímavý, najmä ak ide o prsty v pasci na myši alebo výstrel zo zbrane pod vodou. Ich masívny počet odberateľov (7 miliónov) potvrdzuje, že to, čo robia, je veľmi kreatívne a neštandardné. Ak si užívate vysokokvalitné video a máte radi dobré nápady, toto bude pre vás dokonalý svet.

5. DSLRguide

05image04

Okrem toho, že mladý chalan poskytne 10 tipov pre začínajúcich tvorcov a kreatívcov, veľmi presne vám poradí, ako pracovať s farbou, upravovaním filmov, vhodného náradia či ako dosiahnuť ten vzhľad filmu, po ktorom tak veľmi túžite. Aj keď možno nemáte ambície stať sa významným v komunite tvorcov videí, tento človek vás inšpiruje, ako robiť to, čo vás naozaj baví.

6. Gary Vee

06image05

Ak ste narazili na prekážku pri podnikaní, alebo vaše marketingové počiny neprinášajú najlepšie výsledky, Gary sa môže stať vaším virtuálnym mentorom a pomôcť vám vyriešiť problémy. Jeho prístup k riadeniu firmy či schopnosť rozobrať problém na drobné sú veľmi inšpiratívne a inovatívne. Určite si pozrite jeho Ask Gary Vee show, v ktorej odznie mnoho otázok, nad ktorými sami premýšľate.

7. Fun For Louis

07image00

Louis cestuje po svete a točí neuveriteľné množstvo záberov zo svojich dobrodružstiev. Inšpirujte sa veľmi netradičným životným štýlom a spoznajte kultúru a ľudí z ciest už takmer zo všetkých kontinentov sveta. Ak ste vlastníkom VR okuliarov (Virtual Reality,) mnoho z jeho tvorby sú už 360-stupňové videá.

[mc4wp_form]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *