Preskočiť na obsah
Kategórie
Business Tipy a triky Vzdelávanie

Technologické podcasty, ktoré by ste mali poznať

Zaujímavé informácie (nielen) z oblasti IT nemusíte získavať krvopotne len z kníh, e-bookov či videí. Podcasty, ktoré sú tu s nami už jedno desaťročie, som si ako médium pre rozširovanie obzorov veľmi obľúbil. Ich obsah sa dá vstrebávať pri cestovaní verejnou dopravou, šoférovaní, cvičení alebo pri zaspávaní – či dokonca aj pri práci.

TIP: Sledujte náš nový technologický kanál na Twitteri

Dnes by som vám rád predstavil môj aktuálny playlist, ktorý sa formoval niekoľko rokov, presne podľa môjho pracovného zamerania či záľub. Aktuálne ma zaujímajú témy ako cloud, devops, backend stack, škálovanie, ale aj ľahšie témy ako technologické trendy či startupy.

get

DevOps Cafe [EN]

Podcast pripravujú John Willis a Damon Edwards. Obaja sa téme DevOps venujú už roky, prednášajú na túto tému na rôznych globálnych podujatiach. Ich relácia má už svoju tradíciu a je väčšinou postavená na zaujímavých hosťoch.

Take 1 Security Podcast [EN]

Tento podcast funguje asi rok, robí ho Daniel Miessler a ako názov napovedá, je zameraný hlavne na bezpečnosť formou krátkych noviniek. Daniel má aj fajn blog, ktorý odporúčam takisto sledovať.

CZ Podcast [CZ]

Pôvodne išlo hlavne o rozhovory okolo Javy, teraz ale majú Roman Pichlík a Jiří Fabián zaujímavejšie témy. Hlavne zo sféry startupov, aktuálnych trendov a podobne. Ak si chcete pridať len jeden podcast na otestovanie, tak by to mal byť tento.

Arrested DevOps [EN]

Ešte raz téma DevOps – prevažne ľahšie témy pre ľudí, čo majú záujem dostať sa do problematiky konfiguračného manažmentu, deploymentu a podobne.

DevMinutes [CZ]

Nepravidelné, ale veľmi zaujímavé vysielanie o programovaní, jazykoch, frameworkoch atď. s dobre vyberanými hosťami. Tvorcovia na tento rok prisľúbili vyššiu periodicitu, takže je sa na čo tešiť.

The New Stack [EN]

Tak ako je web The New Stack zameraný na niekoľko cieľoviek, tak má rozdelený aj svoj audio obsah. Konkrétne @Scale, Analysts a Makers. Ak vás zaujíma, ako môže technická infraštruktúra ovplyvniť podnik a jeho smerovanie, tak ste na správnom mieste.

Ak vám nestačilo, tak skúste aj:

  • Talking Machines [EN] – rozprávanie na tému machine learning s hosťami a novinky v tomto segmente
  • Partially Derivate [EN] – nepravidelný podcast o dátach zo všetkých možných strán, aj tam, kde by ste to nečakali
  • Kafemlejnek.TV [CZ] – relatívne nový podcast tvorený Honzou Novotným a Petrem Ferschmannem o tvorbe softvéru
  • The wired.co.uk [EN] – technológie a kultúra
  • Digit [CZ] – dlhoročná klasika hlavne o Apple produktoch, gadgetoch, cestovaní, lifehackingu a podobne

TIP: Nové podcasty si pridávajte po jednom a skúste zopár epizód, či vám sadnú, aby ste neboli zavalení hodinami obsahu

Asi vám neuniklo, že neuvádzam žiadne slovenské zdroje. Ak nejaký poznáte, prípadne máte aj iné zahraničné, určite sa o ne podeľte v komentároch. Príjemné počúvanie.

[mc4wp_form]

Autor: Fero Volár

Nezávislý profesionál v oblasti biznisu, produktov a cloudu. Okrem iného rád bloguje, cestuje, prednáša, fotí, miluje hudbu a dobré jedlo.

2 odpovede na “Technologické podcasty, ktoré by ste mali poznať”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *