Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné Tipy a triky Vzdelávanie

7 webstránok, ktoré nás zaujali v roku 2015

Podľa niektorých zdrojov dosahuje jedna webstránka priemernú dĺžku života približne 100 dní. Nie je to veľa, no pri fakte, že väčšina nových webových stránok zaniká hneď po niekoľkých mesiacoch, to až také zvláštne nie je.

Ako sa dá zabezpečiť dlhodobá životnosť webky, ak ju neplánujete pravidelne napĺňať obsahom? Vyskúšajte vytvoriť niečo trvalé, čo odkazuje na minulosť, no zároveň je zaujímavé aj pre budúcnosť.

Vybrali sme pre vás zopár príkladov, ktoré spĺňajú predpoklad dlhej životnosti. Urobte si kávu alebo čaj a nasaďte si slúchadlá. Toto sú najzaujímavejšie webky internetových luhov a hájov, ktoré nás zaujali v roku 2015.

Histography.io

histography-io-2

Tvorcom stránky histography.io sa podarilo stvárniť v každej jednej bodke konkrétnu udalosť našej histórie, zapísanej vo Wikipédii. Veľmi jednoducho a prehľadne si zobrazíte časovú os a jednotlivé udalosti literatúry, umenia, politiky, hudby, svetových konfliktov i náboženstiev. Stránka ponúka naozaj úžasný pohľad na našu históriu.

If It Were My Home

Snímka obrazovky 2016-01-17 o 12.15.32

Nikto z nás si nevyberá, v akej krajine sa narodí. Pochopiteľne. Postupom času si však môžeme (ak máme šťastie na krajinu bez diktátora) vybrať pre svoj budúci život miesto, ktoré nám vyhovuje viac. Častokrát sa rozhodujeme podľa trhu práce, sympatií k danej krajine, alebo rôznych odporúčaní. Táto stránka vám umožní porovnať životnú úroveň všetkých krajín sveta s tou našou.

Mount Everest in 3D

everest-in-3d

Zažite trip na vrchol najvyššej hory sveta s autentickým obrazom a zvukom. No dobre, nebude to úplne identický zážitok, akým si prejdú najväčší odvážlivci, ale aspoň si urobíte predstavu o tom, akú cestu musia absolvovať. Pozrite si úžasne spracovanú webku.

Adventure Machine

Snímka obrazovky 2016-01-14 o 12.33.45

V minulej časti nás zaujal Keith Kenniff, známejší ako Helios, a jeho kreatívna webka. Tentokrát sme natrafili na stránku mladého francúzskeho producenta Madeon-a a jeho Adventure Machine. Ide o veľmi pekne spracovanú interaktívnu webku, kde sa môžete doslova vyblázniť v klikaní a kombinovaní rôznych slučiek jeho skladieb.

The Faces of Facebook
image02

Stránka, ktorá síce vznikla už v roku 2013, no vždy viac a viac pripomína, akou malou súčasťou tohto sociálneho komplexu sme. Po celej stránke sa rozprestiera viac ako 1,2 miliardy používateľov sociálnej siete a ak máte dostatok času, môžete nájsť vlastnú profilovku. Alebo si môžete pozrieť, kto boli prví používatelia tejto siete – tým úplne prvým bol, pochopiteľne, Zuckerberg.

Stars

image03

Ak práve riešite bežné problémy každodenného pracovného života, otvorte si webku, ktorá vás presvedčí, že vaše problémy nemajú až takú váhu, ako by ste si mohli myslieť. Okrem toho vám webka ukáže, ako vyzerá vesmír, ak by ste ním preleteli vesmírnou loďou. V 3D prevedení na obrovskej obrazovke by to mohlo byť celkom zaujímavé divadlo. 🙂

BONUS: A Soft Murmur

image05

Ak ste kancelársky slúchadlový typ, vyskúšajte túto webku. Ak vám vadí hluk okolo vás, neviete, čo by ste si vybrai z nekonečnej digitálnej knižnice, pustite si prírodné zvuky dažďa, vetra, letnej búrky, morských vĺn či atmosféry mestskej kaviarne. Zaručujeme lepšiu sústredenosť a pozitívnu náladičku. 😉

Autor: Richard Čermák

Riadi brandovú časť slovenského Websupportu, tvorí obsahové stratégie, partnerské a sponzoringové aktivity, zastrešuje komunikáciu firmy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *