Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné Technológie Tipy a triky Vzdelávanie

Ako (ne)zabíjať čas na internete (videá)

Len nedávno sme sa venovali téme, ako nezabíjať čas na internete a ako ho efektívne využiť. Spísali sme známe zdroje o online vzdelávacích portáloch, ktoré ste mnohí z vás ocenili. Tentokrát chceme nadviazať na predchádzajúci diel a ukážeme vám niekoľko skvelých zdrojov zameraných na inšpiratívne videá z rôznych oblastí.

Dali sme si námahu a pripravili pre vás odkazy, ktoré tvoria bohatý videoobsah. Nájdete tu inšpiráciu v zaujímavých prednáškach, videorozhovoroch či veľkých konferenciách. Veríme, že vás budú inšpirovať a dúfame, že vám dodajú chuť do práce a života.

V úvode tohto blogpostu si dovolíme zazdieľať najpopulárnejšie video jedného z najinšpiratívnejších ľudí tejto planéty.

|

Apple však neprestáva udivovať a inšpirovať ani po smrti Jobsa a len nedávno zaujal skvelou reklamou, v ktorej poukazuje na to, aký dopad majú moderné technológie na životné prostredie. Apple využíva vo svojich kanceláriách a dátových centrách až 94% zelenej energie a toto číslo stále rastie.

TED
Skupina celosvetových konferencií s heslom “myšlienky hodné šírenia” (ideas worth spreading). Prvá konferencia sa uskutočnila už v roku 1984, od roku 1990 sa začala každoročne konať v Kalifornii. Vďaka veľkému záujmu sa postupne rozšírila aj do ďalších miest Spojených štátov amerických a neskôr do celého sveta. Na pódium sú pozývaní zaujímaví ľudia z rôznych oblastí vedy, techniky, umenia, dizajnu, politiky, kultúry, globálnych otázok a zábavy, ktorí zdieľajú svoje životné príbehy, myšlienky, skúsenosti a nápady. To všetko musia stihnúť za 20 minút. Na TED.com sú tisíce videí. Mimochodom, práve koncom minulého roka bolo zverejnených 20 historicky najpopulárnejších TED videí.

TEDx
Vychádza z pôvodného TEDu a dostáva tento formát aj do menších miest a lokalít. Každý si tak môže usporiadať svoju vlastnú TEDx konferenciu, pokiaľ získa licenciu. Preto už dnes nemusíte cestovať za hranice. Vďaka šikovným ľudom sa už podarilo usporiadať niekoľko ročníkov napríklad TEDxBratislava, TEDxKošice, TEDxPrague, a ďalšie sú vo fáze príprav, ako napríklad trenčiansky TEDx, ktorý sa uskutoční už tento rok. Medzi tie najpodarenejšie vystúpenia určite patrí prednáška Jakuba Ptačina, ktorú zdieľalo množstvo slovenských médií.

|

IgniteTalks
Je ďalší zaujímavý formát inšpiratívnych udalostí, ktoré sa konajú vo viac ako 100 mestách po celom svete. Za necelých 5 minút by sa mali prednášajúci podeliť o svoje osobné a profesné vášne. Všetko by mali zhrnúť do 20 snímok, pričom sa automaticky menia každých 15 sekúnd. Na IgniteShow.com nájdete zmes rôznych tém a príbehov, ktoré určite stoja za vašu pozornosť. Ignite má aj svoju slovenskú verziu a na tejto adrese nájdete niektoré publikované videá.

Barcamp
Barcamp je medzinárodná sieť otvorených konferencií a workshopov. Zameriava sa predovšetkým na nové trendy v internetových aplikáciách, webdizajne, nových technológiách, médiách, reklame, podnikaní a ďalších súvisiacich odboroch. U nás boli prvé ročníky Barcampu v Bratislave, neskôr sa presunuli do Žiliny.

Voices
Slovenská nezisková organizácia Voices od svojho vzniku na jar 2008 podporuje aktívnosť, tvorivosť a otvorenosť. Prispieva k tomu, aby bolo u nás viac slobodne rozmýšľajúcich a dobroprajných ľudí. Organizuje vzdelávacie semináre Trampolina, kultúrne podujatia Voices Live, celoslovenskú neformálnu konferenciu Jump Slovensko, diskusné rozhovory Choices a neustále pripravuje krátke videofilmy.

Technologické & kreatívne
Prikladáme ešte stručný výpis ďalších zahraničných zdrojov, kde môžete čerpať inšpiráciu pre svoju prácu:
Talks at Google, LeWeb Conference, Mixergy, CreativeMornings, 99%U, Capture Your Flag, Big Think, Solve for X

Ak sme na niektoré zdroje zabudli, neváhajte o nich informovať v komentároch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *