Preskočiť na obsah
Kategórie
Business Tipy a triky

Investori ktorí vám chcú dať peniaze, kontakty a skúsenosti

Spísal som zoznam overených investorov, ktorí pôsobia na Slovensku a vedia vášmu projektu dodať potrebné investície a know-how. Môžete tak ľahšie rozbehnúť svoj biznis a zaútočiť aj na globálny trh. Títo investori sú naozaj reálni, aktívni a chcú vám pomôcť. Ak máte dobrý nápad a ste šikovný, kontaktujte ich.

Naša startup scéna má o jednu výhovorku menej. Peniaze už sú a prichádzajú k vám.

1. Ivan Štefunko a jeho Neulogy. Ivo spoluzakladal niekoľko slovenských firiem: euractiv.sk, pelikan.sk, monogram.sk, pizzaseo.com …  Neskôr prešiel na full-time do Neulogy. Táto firma sa venuje nielen službám pre vedecko-výskumné inštitúcie, ale takisto pred-inkubujú mnohé firmy. Poskytujú im mentoring a pomáhajú získavať financovanie v rámci svojich možností alebo externe.  Špecializácia na duševné vlastníctvo je v dnešnej dobe tiež zaujímavá. Budujú si svoju pobočku v Silicon valley a pripravujú podľa ich slov mnohé prekvapenia.

2. 42angels je neformálne združenie skúsených a úspešných IT podnikateľov z ČR a SR so záujmom o technologické startupy, ktorí chcú pomôcť novovznikajúcim službám a produktom nielen financiami, ale predovšetkým aktívnym zapojením sa do realizácie týchto projektov. Členovia 42angels sú John Vanhara (Shipito.com), Martin Kasa (zakladateľ KASA.cz), Michal Štencl (Sygic.com), Jan Všianský (Lingea.cz), David Formánek (SILCOM Multimedia) a Juraj Ďuriš (FINVIZ.com). Kontaktovať ich môžete na: pitch@42angels.com

3. HackFwd podporuje nápady v úrovni pre-seed financovania. Poskytuje financovanie na jeden rok, počas ktorého sa môže autor venovať rozvíjaniu svojej idey a doviesť ju do úspešneho spustenia. Zameranie je na B2C projekty. Za investíciu do 190 000 EUR HackFwd získava 30% podiel v spoločnosti. O financovanie sa dá žiadať iba prostredníctvom ľudí zapojených v sieti HackFwd (referrers). Pre Slovensko je kontaktná osoba D. Jakuš (zakladateľ profesia.sk). Kontakt: jakus@profesia.sk. Druhou možnosťou je zaslanie business modelu pomocou Phase2Generatora (http://phase2generator.com/).

4. Businessangels.sk alebo klub podnikateľských anjelov Slovenska je neformálnou iniciatívou Národnej agentúry pre rozvoj malého a stredného podnikania, Združenia mladých podnikateľov Slovenska a Hospodárskych novín. KPAS združuje popredných slovenských podnikateľov a manažérov, ktorí majú záujem investovať svoje skúsenosti, čas a peniaze do nádejných podnikateľských zámerov. Viac informácií ako ich kontaktovať, nájdete na ich webe.

5. Zabudol som na niekoho? Napíšte mail alebo komentár a po overení ho do článku pridám.

6. Ak si neviete vybrať, alebo nechcete pokaziť prvý dojem u investorov, kontaktujte priamo mňa alebo zažiadajte o nekomerčnú pomoc cez freeweb startup podporu. Pomôžeme vám oťukať sa a získať reálny feedback na váš projekt a taktiež odporúčanie, či s tým isť za investorom a ako.

WebSupport.sk taktiež veľmi rád pomáha startupom aj svojimi službami a mnohým z nich dáva hosting alebo virtuálne servery zadarmo. Nebojte sa nás kontaktovať a pridať sa k nim. Aj takto sa snažíme aspoň trošku zlepšovať situáciu na Slovensku.

Múdrosť na záver: každý, kto rieši svoj startup by sa mal zúčastňovať eventov ako StartupCamp.sk, kde si môže nezáväzne vypiť pivko, odprezentovať svoj projekt a pokecať s ľudmi čo majú rovnaké problémy. Takmer vždy sú tam aj vyššie spomínaní investori alebo ich zástupcovia.

Ak máte akékoľvek otázky, rád ich zodpoviem na maily. Veľmi rád dám feedback na váš projekt / startup, prípadne odporučím investora :).

Autor: Michal Truban

Mišo je prirodzeným dôkazom toho, že poctivý biznis sa dá robiť aj v teniskách a bez zbytočných oficialít. Je zakladateľ WebSupportu, startupu Nicereply, InHiro či inteligentnej stoličky Neseda.

48 odpovedí na “Investori ktorí vám chcú dať peniaze, kontakty a skúsenosti”

Fajn surn. Ale zaujimalo by ma, ci sa ti hore spomenuti podakuju za tony spamu, co im teraz zacnu chodit.

Odpovedať

ti hore spomenuti o tom vedia.
a investori maju vlastne filtre nato, aby to vedeli preriedit. a snad sa v tej kope spamu najde nejaky projekt, ktoremu sa takto pomoze a aj investor bude rad 😉

Odpovedať

Chcel by som sa Vás niečo spýtať .
Čo ak mam super web a chcem ho spustiť alebo si najsť investora ale mam len 17 rokov ? Musim pockat do 18 ?

Odpovedať

Opäť skvelý článok 🙂
Kludne by ich mohlo byť viac.

Odpovedať

Neviete mi prosím povedať či je pán Jakuš ešte aktívny v profesii.sk? Náš start-up je vo fáze pre-deploymentu, no je to namierené čiastočne priamo proti profesii, tak aby nedošlo ku kontaktovaniu tej najnesprávnejšej osoby pod slnkom 🙂

Odpovedať

myslim, ze ceo je tam uz niekto iny. kazdopadne tam ma urcite nadalej velmi dobre vztahy a podobne. ale nebal by som sa ho kontaktovat. ono to praveze moze byt vyhoda, kedze ma s danym problemom / trhom obrovske skusenosti, urcite vam vie pomoct.

Odpovedať

V prvom rade výborný súhrn Mišo. Keď už ale spomínaš HackFwd, mohol by si pridať aj ďalšie alternatívy ako Techstars či Seedcamp. Poprípade aj YCombinator. Možno nemajú slovenské zastúpenie ale dostať sa k nim dá, čo dokazuje aj pár slovenských startupov.

Odpovedať

jasne. nato mozem spisat nejaky dalsi zoznam, alebo spravit na startupcamp.sk web kompletny zoznam investorov a moznosti. ja som chcel v tomto clanku spisat investorov s ktorymi mam nejakym sposobom osobnu skusenost, pripadne ktori su aj na slovensku, realne sa s nimi da stretnut a podobne.

Odpovedať

zaujimalo by ma v akych sumach sa pohybuju start-upy.je mozne ziskat niekde nejake info ze do akej sumy sa da ist v ramci projektoveho financovania?

Odpovedať

to mi je v podstate jasne,no myslel som konkretne, pretoze mam aj ja rozrobene dva projekty a na jeden by sa mi zisiel investor, no radovo v niekolkych milionoch, preto som chcel vediet ci je sanca vobec pre taketo objemy aby som vedel ci sa oplati vobec kontaktovat niekoho.

dakujem za odpoved

Odpovedať

ak je ten projekt/biznis plan naozaj dobry, tak si myslim, ze niektori z hore spominanich investorov vedia prispiet aj takymito ciastkami

Odpovedať

Ahoj,

zaujíma ma pár vecí, pri ktorých by som bol veľmi vďačný za komentár 🙂

Dajme tomu že mám v hlave pár nápadov 🙂
Jeden mi príde veľmi dobrý (malá konkurencia – rýchle obsadenie trhu), zaujímalo by ma:

1, Môže aj človek iba s nápadom a nie veľmi veľa skúsenosťami mať šancu na úspech u investorov…?

2, Ako sa rieši keď Vám investor poskytne dostatok financií a daný projekt spadne ? Viem že na tom by sa v zmluve dalo dohovoriť, ale príde mi to ako vec ktorej sa osobne veľmi bojím…

ďakujem za odpoveď

Odpovedať

1. s napadom ako takym, by som to moc neskusal. napad je len 5-10% celkoveho uspechu. minimalne mat ten napad viac prepracovany v podobe biznis planu atd… mozes napisat aj priamo mne, ak to ma naozaj potencial, viem ta odporucit dalej, pripadne iba poradit.

2. konkretnosti sa riesia zmluvne, ale v zasade s tymit investormi je to tak, ze je to ich vklad do podnikania a v podstate ti ziadne sankcie nehrozia. oni si kupuju zato v tvojej spolocnosti urcite %, pomahaju ti, kontroluju ta. ak to nevide z objektivnych pricin a nie preto, ze si klamal alebo prachy rozkradol tak je to clear 🙂

Odpovedať

1. iba s nápadom áno, bez skúseností (aj keď skôr ide o schopnosti) ťažko, v tom prípade musíš mať niečo v rukách, niečo čím investora presvedčíš že svoj plán dokážeš zrealizovať.

2. investor sa v zásade chráni tzv. liquidation preference, zjednodušene ak projekt padne z aktív ktoré zostanú sa najprv vyplatí investor do výšky investície (prípadne podľa dohody)

ďalšia vec je, že v každej investícii by mala predchádzať due diligence. investor si firmu po podpise termsheets „preklepne“, či nemá skryté záväzky, kto je vlastníkom IP, či neporušuje patent a pod.

Odpovedať

TO: Michal Turban

1, Smel by som Vás poprosiť váš email ? 🙂 Úspech by to reálny mať malo, keďže podľa mojich hľadaní je len jedna max 2 stránky, ktoré sa tomu venujú…(samozrejme to bolo len na pár kľúčových slov na ktoré som hľadal – ostatné teda ešte neviem)

2, Ide mi aj o to že sa bojím ako tak kontaktovať investora, budem musieť tento nápad zhmotniť aspoň na nejakú Prototyp verziu… Predsa len ešte mi nebolo 18 🙂 Samozrejme by som to nerobil pre peniaze aspoň zo začiatku nie, príde mi to (v koži potenciálneho usera) ako rýchle odlákanie od užitočnej stránky blbými reklamami…

TO: Jaro Lupták

1, No určite by na to trebalo ľudí keďže ja nie som programátor ale iba grafik a kóder… Presvedčiť by sa určite dalo, no na to treba už hore spomínaný biznisplán…(musím nad tým porozmýšľať)

2, Tomu úplne presne nerozmumiem. Dajme tomu že by do toho investor vložil 20k€. Tieto peniaze by bolo na spropagovanie a celkový vývoj nápadu. Ako by sa vyplatil investor keď by ten projekt na ničom nezarábal ? (neplánoval by som tam dať reklamu pokiaľ by to nemálo reálny počet registrovaných userov každý deň aspoň 150…). Takže ak by som mohol, tak poprosím o vysvetlenie…

Veľmi pekne ďakujem 🙂

Odpovedať

samozrejme ak firma nemá žiadne aktíva (peniaze na účte, hmotný majetok ktorý sa dá predať a pod.) investor nemá byť z čoho vyplatený. to je riziko ktoré na seba investor berie a ráta s ním…

ak firma skrachuje a investor stratí celú svoju investíciu, pre teba osobne to nebude mať žiadne dôsledky (nebudeš mu musieť splácať jeho investíciu) – myslím, že na toto si sa pýtal 🙂

Odpovedať

Hm. A kolko tito slavni investori uz investovali?:)
Podme, zverejnite track record, v preklade kolko kedy kam, aky bol z toho vynos a potom sa mozeme bavit realne.

Odpovedať

este ste zabudli na kickstarter.com, co je asi najvacsi web tohto druhu

Odpovedať

[…] Niečo pre podnikavcov – máte dobrý nápad, ale chýbajú vám peniaze, kontakty prípadne skúsenosti na podnikateľké začiatky? Tak možno práve tento článok je niečo pre vás. Aj na Slovensku existujú investori ktorí chcú a radi pomáhajú začínajúcim podnikateľom s dobrými nápadmi.       Posted in Browsing, Of life « Countdown Comment Click here to cancel reply. […]

Odpovedať

Chcela by som vediet…komu by som mala napisat,ak chcem otvorit svoj alternativny bar?Su vobec taky ludia,ktory by boli ochotni do toho investovat?Napad je naozaj zaujimavy.. Dlhu dobu som byvala v zahranici.A mam nejaku skusenost v tejto sfere.. Som eshte dost mlada…a sama svoje sny nedokazem realizovat.Kto mi v tom moze pomoct? Vopred dakujem za rady.

Odpovedať

dúfam že sa neopýtam hlúposť ale už zopár krát som sa popálil. Pokiaľ ma ten človek peniaze a ja mu dodám myšlienku a celý biznis plán aký ma dôvod sa mi ozvať a nespraviť to s vlastnými ľuďmi? Prepáčte moju nedôverčivosť ale žijeme v dobe kedy sa niekedy nedá veriť nikomu.

Odpovedať

Toho sa vôbec nemusíš obávať. Kým prezradíš celé know-how, biznis plán a príde k finálnej spolupráci, dohodnú sa presné podmienky – kto má aký podiel na projekte, ako sa bude postupovať a pod. Takže všetko bude ošetrené v zmluve.

Odpovedať

keby sa zverejnil tento clanok pred 5 rokmi tak by som urcite kontaktoval nejakeho investora. v tej dobe mi proste nepripadalo realne doverovat niekomu kto si o sebe tvrdil ze je investor. od tej doby som dostal viac napadov a ziadna z nich doteraz neexistuje. teraz som rad, ze nezarabam tazke miliony, lebo v myslienkach som ostal v realnom svete. mozem pracovat na podstatnych veciach, ktore sa coskoro prevalia.

Odpovedať

Investora potrebujem low level 120 000 eur,high level 300 000 eur,je to franchise,aj v takomto pripade viete dat kontakt na investora? Je to business plan ako usity na mieru Strednej Europy,pretoze na slovenskom trhu – ani Cesku,Madarsku,Rusku este nic podobne nie je.

Odpovedať

Dobry den. Chcel by som sa opytat akym sposobom a hlavne komu by som mohol prezentovat svoj podnikatelsky plan . Odbyt je zabezpeceny mam kompletny podnikatelsky plan len investor je potrebny.

Odpovedať

Ja vas zdravim chcem sa spitat ci jesto aj nejaki investori ktory podporuju svetove rekordy take co nik nedokaze tjes dokazem take veci čo nedokaže nik na celo sveťe ale neviem de sa to da zapisat ale su to nezvicajne veci na koho bi som sa mohol obratit Dakujem

Odpovedať

V prvom rade by som na mieste autora zvolil inu konturu pisma a pozadia … nejde o to ze je to necitatelne, ale dohromady som sa nedozvedel toho viac ako na pravde.sk alebo sme.sk alebo cohokolvek.sk. Sorry za kritiku, ale nepouzitelny shit, ktory len nahrava sprostredkovatelom. Ak ma autor zaujem presvedcit ma o opaku, „my mail is free“, velmi rad sa postavim do konfrontacie a prehodnotim svoj postoj. Relic

Odpovedať

Dobrý deň prajem. Prosím o láskavú radu. Máme zakúpený web hosting aj doménu na websuporte.
Vďaka činnosti v podpore životného štýlu,vykonávame pre svojich klientov poradňu v rôznych životných skutočností.
Máme napísanú knihu a predstavu o tom akým spôsobom smerovať svoje webové stránky. Máme kontakty na obyčajných ľudí tak ako sme my. Momentálne sa venujeme písaniu a rozširovaniu článkov na náš web,aby sme to mali až to spustíme.
V podstate ide o to,že nám chýba sto euro pre kamaráda aby nám sprevádzkoval web.
Michal jedná sa mi o to,či by ste nás dokázal navigovať akým spôsobom môžeme túto čistku zarobiť.
Sme z toho frustrovaný,lebo keď začneme prácu pre niekoho,tak nakoniec nás podvedie a peniaze nedostaneme.
To čo zarobíme našou činnosťou je pre minimálne veci v živote a doslova na prežitie.

Michal budeme vďačný za každú radu ako postupovať pri získaní prostriedkov.
Ďakujeme za Váš čas,ktorý ste venoval na prečítanie nášho príspevku a verím že sa správne pochopíme.

S uctivým pozdravom Alenka.

Odpovedať

Zdravím som 22 ročný chalan ktorý by sa chcel zapojiť do nejakého zaujmavého projektu som ochotný investovať cca 15 tisíc eur ak ma niekto napad chce ho realizovať a stači mu takýto kapitál tak mi napíšte a uvidíme čo by sa s tým dalo robiť vďaka. Moj email vorzacek@centrum.sk

Odpovedať

Dobry den,ja robim biznis s dovozom aut ak viete investovat 15000€ viem vam dat mesacni vynos stichto penazi 500€ po roku vam ich vratim celych 15000€ vsetko zmluvne a zavezne spiseme ak bude spokojnost s vasej strani mozme v biznise pokracovata bude aj urocenie penazi urcite vysie.. Mam potencialnich zakaznikov na kupu dovezenich aut,auta berieme s jednej nemenovanej firmi v at kde kazdy 2 rok sa obnovuje vozovi park a postupne auta odpredavaju.auta maju najazdene priblizne 80000km-120000km a servisovane len autorizovanom servise niesu su to ziadne vraky.Rocne odpredaju cca az 80ks aut.Spozdravom Samel

Odpovedať

Zdravím vas,

Chcem sa spýtať hľadám investora, partnera pre spoluinvestovanie. Teda v prípade aj pomôcť s transferom z anglickej banky na Slovensko. Je možné aj v tomto pomôcť?

Ďakujem
Patrik

Odpovedať

Chcem sa opýtať, či je možné podnikať v gastronomii ako živnostníčka keď ešte študujem, ale 18 rokov už mám.

Odpovedať

dobry den.chcel by som sa opytat akym sposobom a hlavne komu by som mohol prezentovat svoj podnikatelsky plan. len investor je potrebny. dakujem …..mozete ma kontaktovat ……..dalibordomca@gmail.com

Odpovedať

Keď mam myšlienku a nadejny produkt do ktoreho som investoval peniaze a čas a potrebujem na jeho nabeh seriovej vyroby financie tak určite nebudem oňom nikomu vypravať až keď ho predstavim na nejakej vystave

Odpovedať

Som sama s dvoma deťmi a žijeme len z mojej výplaty 700-800eur mesačne a keď zaplatím všetko bude tam asi 100euro mesačne. Potreboval som úver Čítal som o úvere od ženy menom Laura, požiadal som o 30 000 EUR na zlepšenie svojho života, čo bolo zatiaľ najlepšie rozhodnutie. Bolo mi schválených 30 000 EUR. Splácanie začnem budúci mesiac. Ak potrebujete úver, verte mi, najlepší kontakt na spoločnosť je uver.spolocnosti@yahoo.com . Sú čestnou spoločnosťou.

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *