Preskočiť na obsah
Kategórie
Pre profesionálov Technológie

Zvyšujeme výkon VPS s Dell PowerFlex

Vo Websupporte neustále hľadáme spôsoby, ako inovovať a posúvať hranice toho, čo je možné v oblasti virtuálnych serverov (VPS). Naším cieľom je nielen reagovať na dynamicky sa meniace požiadavky našich zákazníkov, ale aktívne ich formovať a definovať nové štandardy pre výkon a užívateľskú spokojnosť. Nie je VPS ako VPS a stále kladieme dôraz na spoľahlivosť, aby váš biznis na virtuálnych serveroch bežal hladko. 

Predstavujeme najnovší prírastok do našej infraštruktúry, Dell PowerFlex, ktorý je výsledkom našej snahy poskytovať vám výkon, stabilitu a spoľahlivosť. Dell PowerFlex je vysoko škálovateľná, softvérovo definovaná infraštruktúrna platforma, ktorá kombinuje výpočtové a úložné zdroje v jednotnom systéme. 

Možno ste sa v minulosti s touto technológiou už stretli pod pôvodnými názvami ako VxFlex OS alebo ScaleIO. Dell PowerFlex ako platforma je navrhnutá na podporu širokej škály pracovných nasadení: pre náročné aplikácie a databázy, vytváranie agilných privátnych alebo hybridných cloudov a podobne.

Dell PowerFlex ponúka flexibilitu pri nasadení, umožňuje blokové a súborové ukladanie a podporuje viacero operačných systémov, hypervízorov a kontajnerových orchestračných platforiem. Vo Websupporte ako hypervízor pre prevázdku virtuálnych serverov používane OpenStack s KVM. 

Rýchlosť, ktorá mení pravidlá hry

Dell PowerFlex prináša vynikajúce výsledky v oblasti rýchlosti úložiska a jeho odozvy. Vďaka špičkovej technológii a optimalizovanej štruktúre umožňuje úložisko PowerFlex poskytovať okamžitý prístup k údajom, čo minimalizuje latenciu a maximalizuje výkon. To všetko vedie k plynulejšiemu behu aplikácií a bleskovo rýchlemu načítaniu webstránok z VPS.

Technológia NVMe, ktorú ponúka PowerFlex, predstavuje budúcnosť v oblasti úložísk. Oproti tradičným SSD diskom, NVMe disky značne redukujú latenciu a zvyšujú rýchlosť prenosu dát, čo priamo zvyšuje výkon vašich VPS. PowerFlex podporuje vlastný protokol založený na TCP a aj možnosť použitia NVMe/TCP s nízkou latenciou prostredníctvom Storage Data Target service.

Škálovateľnosť s rastúcim požiadavkám

Veľkosť volume môže byť od 8 GB do 1 PB, maximálna raw kapacita systému je 16 PB, čo už je celkom zaujímavý úložný priestor. PowerFlex sa skladá s tzv. nódov a ponúka bezproblémovú škálovateľnosť, ktorá umožňuje efektívne prispôsobovať kapacity bez narušenia prevádzky. To znamená, že je možné ich pridávať a servisovať za behu. 

PowerFlex na vps

Dell PowerFlex má niekoľko topológií nasadenia: 

  • Independent – compute a storage nódy sú oddelené a je možné ich nezávisle škálovať. Toto nasadenie používame aj my.
  • HCI / hyperconverged – computing aj storage je v tom istom nóde, čo sa hodí v konsolidovanom prostredí. 
  • Mixed – akchitektúra, ktorá mieša Independent a HCI / hyperconverged topológiu.

Spoločnosť Dell navrhla systém PowerFlex tak, aby lineárne škáloval input/output operations per second (IOPS) a priepustnosť pridávaním ďalších nódov. Výkon sa líši podľa setupu, avšak PowerFlex môže poskytovať milióny IOPS pri submilisekundovej latencii. 

Ďalšie zaujímavé informácie a príklady nasadenia nájdete na webe spoločnosti Dell.

Absolútna spoľahlivosť pre vaše podnikanie

V prostredí virtuálnych serverov, kde každý výpadok môže znamenať stratu dát alebo zákazníkov, je spoľahlivosť nevyhnutnosťou. Dell PowerFlex je navrhnutý s funkciou self-healing, čo zabezpečuje nepretržitú dostupnosť služieb aj v prípade hardvérového zlyhania. Táto funkcionalita znižuje riziko výpadkov a zaručuje, že vaše dátové operácie budú vždy bezpečné.

Efektivita a nižšie náklady

S vysokou úrovňou výkonu prichádza aj vylepšená efektivita. PowerFlex optimalizuje využitie zdrojov, čo znižuje náklady na prevádzku vďaka efektívnemu využívaniu hardvéru a energetickým úsporám.

Záver

Dell PowerFlex Storage je inovatívne riešenie, ktoré prináša zlepšenia vo výkone, škálovateľnosti, spoľahlivosti a efektivite manažmentu úložiska. Tieto výhody Dell PowerFlex sú priamo prepojené s naším poslaním poskytovať vo Websupporte prvotriedne virtuálne servery, ktoré vám umožnia dosahovať vaše podnikateľské ciele a byť o krok vpred.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *