Preskočiť na obsah
Kategórie
Freeweb Pre používateľov

Programu „Školy, ktoré menia svet“ pomáha webstránka zjednodušiť prácu 

Program Školy, ktoré menia svet je rozvojovým programom pre učiteľov a učiteľky spoločenskovedných predmetov. Autorom a realizátorom programu je Inštitút pre aktívne občianstvo, mimovládna nezisková organizácia, ktorá sa venuje téme občianskej participácie, angažovanosti, dobrovoľníctva, výchove a vzdelávaniu k aktívnemu občianstvu na Slovensku.

Dôležitým nástrojom, bez ktorého by program pre učiteľov nemohol fungovať, je web. Ako hovorí Jana Feherpataky-Kuzmová, spoluakladateľka a výkonná riaditeľka Inštitútu pre aktívne občianstvo, v súčasnosti sa bez prehľadnej webovej stránky zaobíde málokto. 

Vytvoriť web je jednoduché

Webstránka Školy, ktoré menia svet má hosting zadarmo vďaka zapojeniu do programu Freeweb. „Vytvoriť web nebolo náročné, i keď tvorbu webovej stránky podľa predstáv občas sprevádza testovanie rôznych funkcií v štýle pokus – omyl. Navyše, keď si človek niečím nie je istý, vždy sa môže obrátiť na helpdesk. Ešte nikdy sa nestalo, aby nám chlapci a dievčatá z podpory s niečím nevedeli pomôcť,“ vysvetľujte Feherpataky-Kuzmová. Vďaka jednoduchému a prehľadnému užívaniu si web spravujú sami.

Výhody – spoľahlivosť a prehľadné užívateľské rozhranie

Najväčšími výhodami webu od Websupportu sú, podľa jej skúseností, spoľahlivosť služieb a užívateľsky príjemné rozhranie pre administráciu webu. Za veľmi praktickú považuje aj funkciu automatického zálohovania, vďaka ktorej je možné webovú stránku kedykoľvek obnoviť v prípade, ak sa stane niečo nepredvídané.

Zjednodušenie práce a automatizácia procesov

Web Školy, ktoré menia svet nielen informuje o programe, ale zároveň pomáha zjednodušiť prácu a urýchliť realizáciu vzdelávacích aktivít. V prípade vzdelávaní, ktoré sa v rámci programu organizujú pre učiteľov, učiteľky a školy po celom Slovensku, ide napríklad o automatizáciu pri prihlasovaní. Záujemca vyplní jednoduchý formulár a vďaka synchronizácii s databázou organizátori hneď získajú informácie, ktoré pri plánovaní vzdelávania na mieru potrebujú.

Program Školy, ktoré menia svet funguje už siedmy rok a novinkou, ktorú pred rokom zaviedli, je e-learningový portál, pre ktorý takisto využívajú Freeweb. Vďaka funkčnému a prehľadnému webu môžu užívatelia k vzdelávaciemu obsahu pristupovať svojím vlastným tempom vtedy, keď im to najviac vyhovuje. „Práve táto flexibilita je veľkou pridanou hodnotou a my sme radi, že môžeme rozširujúce vzdelávanie sprostredkovať aj tým učieľom a učiteľkám, pre ktorých by inak mohlo byť nedostupné,“ vyzdvihuje úlohu webu v programe Feherpataky-Kuzmová.

Odporúčanie pre neziskovky

Jana Feherpataky-Kuzmová zo svojich skúsenosti  určite odporúča neziskovkám zapojiť sa do programu Freeweb. Podľa jej slov kvalitný web, ktorý je s pomocou Websupportu naozaj jednoduché vytvoriť, umožní nielen prezentovať prácu neziskovky,  ale dokáže zefektívniť množstvo procesov. 

Rada na záver

„Plánovať sa dá nekonečne dlho, no realita sa pravdepodobne bude líšiť aj od toho najdokonalejšieho plánu. Najdôležitejšie je preto podľa mňa začať – pokojne aj za cenu toho, že ešte úplne neviete, kde skončíte. Nebojte sa veci skúšať, pýtať sa, mýliť sa a aj z každého neúspechu si odniesť trochu pozitívneho či praktického. Práve tieto skúsenosti sú pri realizovaní vlastných aktivít v akejkoľvek oblasti na nezaplatenie.“ Jana Feherpataky-Kuzmová, spoluzakladateľka a výkonná riaditeľka Inštitútu pre aktívne občianstvo a autorka konceptu Školy, ktoré menia svet.

Vypočujte si na záver podcast o tom, ako na vzdelávanie v IT oblasti:

Autor: Elena Bročková

Rada číta a ešte radšej píše príbehy. Venuje sa PR, copywritingu a tvorbe komunikačných kampaní. Vo voľnom čase ju stretnete v prírode s paličkami v ruke (nordic walking), v kuchyni pri kváskovaní alebo s obľúbenou knihou v ruke. Motto: „Človek si občas musí poradiť sám.“ Agatha Christie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *