Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky Pre používateľov

Každý chce bývať na dobrej .SK adrese. Zistite prečo

Nie je jedno, kde bývate. Niekto sa rád budí pri zvuku družnej debaty sliepok s rozhodným komentárom kohúta, iných vzpruží káva na balkóne pri pohľade na hrkotajúce električky. Dedina či mesto… hlavne si vyberte miesto, kde budete naozaj šťastní. 

Rovnaké je to aj s doménou. Nie je jedno, kam ju zaparkujete, či na .sk, .eu alebo .com. V článku sa dozviete, prečo vaše nápady zabývať na .SK adrese. 🙂

Najobľúbenejšia doména Slovákov

3 zo 4 ľudí si ako hlavnú doménu pre svoj slovenský web volí doménu s koncovkou .SK. Je to úplne prirodzené a .SK je prvou voľbou viacerých projektov. Pričom s národnou hrdosťou to nemusí mať nič spoločné. Skôr ide o uľahčenie a jasné určenie, kde pôsobíte, čo ocení cieľová skupina, pre ktorú je váš web určený. 😉

.SK adresa je najpredávanejšia

.SK doménu používajú všetky dôležité inštitúcie a firmy, ktoré pôsobia na Slovensku. Preto nie je žiadnym tajomstvom, že je to najpredávanejšia doména. Predstavuje až 75 % podiel na domácom trhu a radí sa medzi TOP najsilnejšie pozície v rámci ccTLD domén (country code top-level domain).

Ideálna pre biznis na Slovensku

Až 85 % podnikateľov na Slovensku je na .SK doméne (https://sk-nic.sk/podnikajte-online/). Prečo? 

Predstavte si, že máte doma budúceho prváčika a chcete mu kúpiť školskú tašku. Do vyhľadávača zadáte kľúčové slovo školská taška a hneď sa vám zobrazia weby, kde ju môžete kúpiť. Ak sa chcete vyhnúť vysokým poplatkom za doručenie, príp. odlišným podmienkam pri vrátení tovaru, radšej zvolíte domáci web. 

Doména s koncovkou .SK je zárukou zákonom garantovaných pravidiel pri online nakupovaní, ktorými sa podnikateľ musí riadiť. Klient má väčšiu istotu a skôr nakúpi u vás, kde ho zahraničné prekvapenia nečakajú.

Vzbudzuje dôveru, je overená

Slovenský text, zahraničná doména a chýbajúce kontaktné údaje sú predurčené na rýchly odchod návštevníkov z webu. 

Je veľa vecí, ktoré v klientoch na webe vzbudia dôveru (napr. kvalitný produkt alebo služba, výstižne napísaný text doplnený o referencie, kontaktné údaje a formulár…), a .SK doména je jednou z nich. Klienti už nebudú pochybovať, či ide o firmu, ktorá na druhý deň zmizne. 

Pre seriózne podnikanie

Áno, aj .SK doména môže o vás prezradiť, či to s vaším podnikaním myslíte vážne. Hovorí, na akých klientov sa zameriavate. 

Ak podnikáte iba na slovenskom trhu a v budúcnosti to neplánujete zmeniť, doména napr. s koncovkou .eu môže byť pre zákazníkov mätúca. Nepriamo vysielate signál, že sa staráte aj o klientov z iných krajín. V ľuďoch môžete zbytočne vyvolať domnienky, že vybavenie ich potrieb bude kvôli širokému záberu trvať príliš dlho (pričom to vôbec nemusí byť pravda) a radšej odídu ku konkurencii.

Ukážte cez .SK doménu svojim klientom, že sa dá na vás spoľahnúť a nemáte veľa záložných plánov na únik. Že pre nich urobíte maximum, aby boli spokojní. 

Must-have na našom trhu

Niektoré činnosti robíme automaticky – umývame si zuby, preradíme rýchlostnú páku pri šoférovaní, odložíme kľúče na vyhradené miesto, keď sa vrátime domov z práce. Ak máte slovenský web určený pre Slovákov, automaticky si vyberáme doménu .SK. Jednoducho nám iná alternatíva pri vymýšľaní názvu webu ani nenapadne.

Záujem o .SK domény je veľký a dobré názvy sa rýchlo míňajú. Preto ak narazíte na jedinečnú .SK doménu, ktorá je voľná, registrujte si ju skôr, než to spraví niekto iný. 🙂

Vypočujte si na záver podcast o tom, prečo je doména vašej značky dôležitá:

Autor: Dana Piljarová

Tvorím weby, píšem články a e-booky, vďaka ktorým si ľudia budujú meno experta vo svojej oblasti. Som detailista, čo ocení kvalitnú kávu, horkú rukolu a domáce paradajky. Milujem rovnováhu, preto si zo sveta IT rada odskočím k maľovaniu a háčkovaniu.

2 odpovede na “Každý chce bývať na dobrej .SK adrese. Zistite prečo”

Článok príjemný pre oko a užitočný. Na iných stranách formátovanie textu niekedy volá do neba o pomstu. Keď vidím stenu textu, jednoducho odídem. Tu sú vhodné rozostupy a obsah. Určite sa sem budem pozerať častejšie 🙂

Odpovedať

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za pochvalu, budeme si dávať záležať aj nadaľej 🙂

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *