Preskočiť na obsah
Kategórie
Freeweb Pre používateľov

Web pomáha filmovému festivalu rásť. S hostingom pomohol program Freeweb

Filmový festival inakosti vznikol v roku 2006. Minulý rok svojim návštevníkom predstavil filmové príbehy LGBTI+ komunity už po pätnástykrát. Sladkých 15 rokov, ako sa dočítame na webstránke festivalu, sa dožil najmä vďaka nadšeniu mnohých ľudí. Ako hovorí Roman Samotný z organizačného tímu, cieľom festivalu je, aby sa filmové príbehy LGBTI+ komunity dostali k čo najväčšiemu počtu ľudí.

Webstránka ako zdroj informácií a archív

Dôležitú úlohu v živote festivalu zohráva webstránka ffi.sk, ktorá využíva hosting zadarmo vďaka programu Freeweb od Websupportu. „Pre informovanie o festivale je nesmierne dôležité, aby mohli diváci a diváčky nájsť na jednom mieste všetky potrebné údaje k aktuálnemu ročníku,“  vysvetľuje Roman Samotný úlohu vlastného webu festivalu.

V začiatkoch sa snažili vytvoriť si webstránku sami, ale zistili, že nemajú časové kapacity. Dnes spolupracujú s adminom, ktorý sa venuje tvorbe webov cez WordPress. Vďaka jeho ochote a pomoci majú funkčný a atraktívny web.

Vlastný web Filmovému festivalu inakosti umožňuje poskytnúť divákom ten najlepší servis. Na webe nájdu detaily o mieste a termínoch podujatia, informácie o programe a lístkoch. Organizátori uverejňujú aj články o festivale, aby mohlo mať publikum konkrétnu predstavu o tom, čo ho čaká. Tento praktický zdroj informácií výrazne prispieva k tomu, aby sa filmoví fanúšikovia rozhodli na festival prísť. Web zároveň slúži aj ako online archív, v ktorom si diváci môžu pozrieť, ako vyzerali minulé ročníky. 

Pre festival je vlastný web veľmi potrebný. Podľa Romanových slov v dnešnej rýchlej dobe ľudia veľmi ocenia, ak majú potrebné informácie po ruke a vedia sa v nich rýchlo orientovať. Web je pre Filmový festival inakosti niečo ako výkladná skriňa. V nej si každý nájde, čo ho zaujíma a čo potrebuje o festivale vedieť. „Jednoducho, vďaka vlastnému webu naše publikum rastie,“ dopĺňa.

Program Freeweb pomáha ušetriť peniaze

Finančné prostriedky, ktoré festival získava od donorov a sponzorov, smerujú hlavne na nákup autorských práv k filmom, a preto sú vďační za akúkoľvek podporu navyše. „Každá pomoc má pre nás veľký význam a sme nesmierne vďační, že vďaka programu Freeweb môžeme použiť ušetrené prostriedky na iné festivalové aktivity. Veľmi si ceníme, že nám každoročne vyjde Websupport ochotne v ústrety,“  opisuje Samotný. Vďaka zapojeniu sa do Freewebu tak nemusia platiť každý rok poplatok za hosting webstránky.

16. ročník klope na dvere

Filmový festival inakosti sa pripravuje na svoj 16. ročník, ktorý sa uskutoční tento rok v októbri. Organizátori aktuálne uvažujú nad tým, čo zaujímavé by mohli svojim divákom a diváčkam priniesť. Program bude určite pestrý, ako hovorí Roman Samotný: „Nápadov už máme veľa a teraz zisťujeme, ktoré bude možné aj zrealizovať. Každopádne už teraz vieme o viacerých filmoch, ktoré určite obohatia slovenské publikum.“ A samozrejme, ani pri 16. ročníku nebude chýbať aktuálny web festivalu.

Ako sa môžete zapojiť aj vy do programu Freeweb? Prečítajte si na freeweb.sk.

Vypočujte si na záver podcast o tom, prečo potrebuje neziskovka obsahový marketing:

Autor: Elena Bročková

Rada číta a ešte radšej píše príbehy. Venuje sa PR, copywritingu a tvorbe komunikačných kampaní. Vo voľnom čase ju stretnete v prírode s paličkami v ruke (nordic walking), v kuchyni pri kváskovaní alebo s obľúbenou knihou v ruke. Motto: „Človek si občas musí poradiť sám.“ Agatha Christie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *