Preskočiť na obsah
Kategórie
Freeweb Pre používateľov

Dostaňte svoj nápad k ľuďom. Pomôžeme vám v neľahkých začiatkoch

„Mať vlastný web vždy pomôže, veď ako inak sa dnes dostaneme k ľuďom,“ hovorí Lucia Gažová, zakladateľka Lulus bakery. Na začiatku svojho podnikania začala Lucia, súbežne s pečením, písať blog, na ktorom zdieľala svoje recepty. Ako začínajúca podnikateľka využila možnosť mať svoj web zadarmo v rámci programu Freeweb od Websupportu.

Rovnako program využili aj Ivan Ježík z neziskovej organizácie Voices a Jozef a Juraj z kapely Billy Barman. Možnosť využiť bezplatný web bola dôležitou podporu pri rozbiehaní ich projektov. 

Nakopnite svoje aktivity cez Freeweb

Ivanovi Ježíkovi z Voices pomohol Freeweb rozbehnúť samostatné weby pre neziskovú organizáciu Voices a projekty Choices a Jump Slovensko. Podľa jeho slov im veľmi pomohol, lebo by už nemali finančné kapacity na hosťovanie samostatných webov ku každému projektu. „Ja by som odporučil každému, kto má dobrý nápad, aby neváhali a ozvali sa, lebo si myslím, že Freeweb im môže pomôcť nakopnúť ich aktivitu,“ vysvetľuje.

Jozef a Juraj z kapely Billy Barman potvrdzujú, že pre začínajúcich umelcov je Freeweb veľkou pomocou, veď pri muzikantských začiatkoch je každé euro vzácne. Využívaním Freewebu napríklad vyriešili problém so zabudnutými platbami za web, kvôli ktorým bol často ich web vypnutý aj niekoľko mesiacov.

Bezplatný hosting alebo Vlastná webstránka

Program Freeweb poskytuje zdarma základné balíčky 2 komerčných produktov v rovnakej kvalite, ako sú k dispozícii platiacim klientom, vrátane plnej technickej podpory. Začínajúci podnikatelia, neziskové organizácie a umelci tak môžu získať na jeden rok buď bezplatný The hosting alebo produkt Vlastná webstránka v základnej konfigurácii.

Prostredníctvom programu Freeweb sme podporili viac ako tisíc projektov a aktuálne ho využíva až 550 našich zákazníkov. Iniciatíva funguje už 14 rokov a jej cieľom je podporovať začínajúcich podnikateľov a projekty, ktoré pomáhajú rozvoju umenia, kultúry a podporujú komunitný život. 

Aj v našich začiatkoch nám internetová komunita veľmi pomohla. Cítime záväzok túto pomoc podávať ďalej a podporovať projekty, ktoré prispievajú k rozvoju komunity a k naštartovaniu podnikania.

Ako to funguje

Kto môže získať podporu v rámci programu Freeweb:

  • Neziskové organizácie
  • Občianske združenia
  • Umelci
  • Kultúrne podujatia, festivaly, koncerty, divadlá
  • Začínajúci podnikatelia, ktorí rozbiehajú svoje projekty

Podmienkou programu Freeweb je zobrazenie reklamy na vašom webe. Bezplatne je poskytovaný iba webhosting, poplatok za doménu je potrebné zaplatiť. Služba je bezplatne poskytovaná na 1 rok. Platia štandardné podmienky využívania služieb Websupportu. Podporu nezískajú komplexné e-commerce weby, zabehnuté komerčné projekty, herné portály/fóra a projekty, ktoré sú ešte iba „na papieri“.

Ako získať podporu

Stačí, ak neziskovky, umelci či začínajúci podnikatelia, ktorí chcú získať bezplatný hosting alebo produkt Vlastná webstránka, vyplnia a odošlú žiadosť na webe. Všetky žiadosti o bezplatné produkty v rámci programu Freeweb starostlivo prehodnotí náš Websupport tím.

Vypočujte si na záver podcast o tom, ako vytvárať podnikavú spoločnosť:

Autor: Elena Bročková

Rada číta a ešte radšej píše príbehy. Venuje sa PR, copywritingu a tvorbe komunikačných kampaní. Vo voľnom čase ju stretnete v prírode s paličkami v ruke (nordic walking), v kuchyni pri kváskovaní alebo s obľúbenou knihou v ruke. Motto: „Človek si občas musí poradiť sám.“ Agatha Christie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *