Preskočiť na obsah
Kategórie
Pre používateľov Tipy a triky

Namiesto WordPressu vyskúšali niečo ľahšie. Mladý pár si vytvoril e-shop s kreatívnymi hračkami

Popri starostlivosti o malú dcérku sa Mária Rapčanová spolu s manželom začali venovať téme detských potrieb a hračiek. Založili obchod s kvalitnými hračkami a kreatívnymi pomôckami pre najmenšie detičky s príznačným názvom Pre detváky. Vo svojom online obchodíku ponúkajú hračky a kreatívne pomôcky pre deti prevažne od slovenských výrobcov. Svoj e-shop si pomocou jednoduchého nástroja vytvorili úplne sami.

Namiesto WordPressu vyskúšali jednoduchší nástroj

Na začiatku sa rozhodli vytvoriť stránku pomocou WordPressu a kúpili si hosting aj šablónu. Postupne ale zistili, že nemajú dosť skúseností na vytvorenie e-shopu od základov. Tak sa rozhodli pre nástroj Vlastná webstránka, s ktorým sa pracuje ľahšie. Ako hovorí Mária: „Práca s ním (Vlastnou webstránkou) je omnoho jednoduchšia a prehľadnejšia.“

Pekná webstránka a prehľadný e-shop

Mária o sebe hovorí, že je veľký pedant. Preto pre ňu bola tvorba webu pomocou Vlastnej webstránky na začiatku výzvou. „Najprv som sa musela oťukať a prísť na to, ako vytvoriť jednotlivé podstránky s produktmi, ako upraviť všetky produktové fotky na stránke, aby boli rovnaké a ako pridávať produkty, aby to vo finále dávalo zmysel. Zvládla som to aj vďaka manželovej pomoci. 

Výsledok jej práce je veľmi pekná webka s prehľadným a funkčným e-shopom. Keďže predáva produkty pre deti, je plná fotografií, ktoré dopĺňajú výstižné texty. Chválime krásne fotky a jasné a zrozumiteľné popisy k predávaným produktom. So zreteľom na cieľovú skupinu svojich zákazníkov – rodičov malých detičiek, Mária veľmi dobre zvolila základné farby webu: jemnú béžovú v kombinácii s oranžovou a hnedou. Web vďaka nim pôsobí sviežo, jemne a elegantne. 

Perfektným pútačom je carouselový banner na úvodke, v ktorom sa točia autentické fotky predávaných hračiek. Informačnú funkciu užitočne splnila aj pätička webu. Tu nakupujúci nájde okrem kontaktných údajov a prepojenia so sociálnymi sieťami, aj veľmi potrebné a dôležité dokumenty: všeobecné obchodné podmienky, ochranu osobných údajov a cookies, formulár na odstúpenie od zmluvy a reklamačný formulár.

Jednoduchý objednávkový systém a intuitívne ovládanie

Keďže e-shop je ich jediným predajným kanálom, bolo pre Máriu kľúčové, aby bol ľahko ovládateľný pre ňu ako predajcu a aby sa v ňom zákazníci rýchlo a ľahko orientovali. E-shop vytvorený cez Vlastnú webstránku spĺňa všetky tieto parametre. 

Navyše Márii vyhovuje aj spôsob objednávania a mailové notifikácie: „Výborný je aj objednávkový systém, je jednoduchý a ľahko sa ovláda. Efektívne je mailové upozornenie na novú objednávku, v ktorom máte rovno uvedený objednaný tovar a ostatné potrebné informácie. Tak viete z mailu pomocou odkazu prejsť priamo do spravovania objednávky.“

Vyskúšajte si sami, aké ľahké je vytvoriť vlastný web.

Každý si nájde vhodný vzhľad pre svoj web

Začínajúcim podnikateľom, ktorí chcú mať svoj web, Mária odporúča využiť Vlastnú webstránku: „Určite tento nástroj odporúčam podnikateľom, ktorí majú záujem si vytvoriť svoju vlastnú webstránku a nemajú k dispozícii podporu webmastera.“ Podľa jej skúseností je tiež dôležité mať vopred pripravené logo, font písma, farby a fotografie produktov. 

Nástroj vlastná webstránka je hravý, má veľa možností úprav, ktoré treba len skúšať. „Dôležitá je trpezlivosť a postupne si každý nájde ten správny vzhľad pre svoje podnikanie, s ktorým bude spokojný,“ dodáva mladá mamička – podnikateľka.

A aké sú ich ďalšie plány? Mária vysvetľuje, že momentálne je hlavným cieľom dostať online obchodík Pre detváky viac do povedomia zákazníkov a zároveň sa chcú sústrediť na vyhľadávanie malých slovenských výrobcov, ktorých produkty by mohli zaradiť do ponuky.

Vypočujte si na záver podcast o tom, ako nestratiť zákazníkov:

Autor: Elena Bročková

Rada číta a ešte radšej píše príbehy. Venuje sa PR, copywritingu a tvorbe komunikačných kampaní. Vo voľnom čase ju stretnete v prírode s paličkami v ruke (nordic walking), v kuchyni pri kváskovaní alebo s obľúbenou knihou v ruke. Motto: „Človek si občas musí poradiť sám.“ Agatha Christie

Jedna odpoveď na “Namiesto WordPressu vyskúšali niečo ľahšie. Mladý pár si vytvoril e-shop s kreatívnymi hračkami”

[…] WordPress je skvelý publikačný nástroj na tvorbu webov. Avšak chce to určitú zručnosť a skúsenosti, respektíve čas na vzdelávanie. Ak ste začali tvoriť web vo WordPresse a čas ukázal, že potrebujete jednoduchšie riešenie, nič nie je stratené. Spravte to ako Mária Rapčanová s obchodom Pre detváky a web z WordPressu presuňte na Vlastnú webstránku.  […]

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *