Preskočiť na obsah
Kategórie
Vzdelávanie

Nič lepšie ako tento nástroj na tvorbu webu nás nemohlo stretnúť

Mirka a Petra založili občianske združenie EduCoach, aby sa mohli venovať koučingu na stredných školách. Ich cieľom je rozšíriť koučovaciu kultúru na všetky stredné školy a sprístupniť koučing každému stredoškolákovi a učiteľovi, ktorý prejaví záujem. Ambíciou ich projektu je podporiť potenciál a osobný rozvoj študentov a učiteľov. Zároveň chcú popularizovať koučing ako inovatívnu formu neformálneho vzdelávania na pôde stredných škôl. 

Keď sociálne siete nestačia

Svoj projekt začali verejnosti predstavovať aj na sociálnych sieťach, ale hlavne prostredníctvom vlastnej webstránky. Práve tá je totiž kľúčovým zdrojom informácií. Sociálne siete pomáhajú šíriť najmä povedomie o ich aktivitách. 

Kolegyňa Simona Podmanická, ktorá stránku vytvorila, hovorí, že vytvorenie vlastného webu bolo jednoduchšie, ako predpokladali:

„Úprimne povedané, nič lepšie ako nástroj Vlastná webstránka nás nemohlo stretnúť. Prvotné obavy z toho, ako si našu stránku urobíme, koľko to bude trvať a či to bude pekné, sa rýchlo rozplynuli. S týmto nástrojom sa pracuje naozaj veľmi jednoducho, všetko je veľmi zrozumiteľné a user friendly. Určite toto riešenie odporúčame každému, kto nemá zdroje na to, aby si najal programátora alebo má pocit, že nie je technicky zdatný. Prácu s týmto nástrojom zvládne naozaj každý.“ 

Náročnejšia bola tvorba obsahu, nie webu

Vďaka jednoduchému nástroju bola síce príprava stránky jednoduchá, ale web sa nerodil ľahko. Podľa Simoniných slov bola zdĺhavá a náročná najmä tvorba obsahu, príprava fotiek a konečného vizuálu. 

Výsledok je však pekná a prehľadná webka. Na úvodnej stránke vás okamžite upúta tímová fotografia a úvodná informácia o aktivitách EduCoach. Bez zbytočnej vaty vyzývajú modrým tlačidlom Kontaktujte nás  k okamžitej akcii a nadviazaniu kontaktu.

Skrolovaním nižšie sa zoznámite so samotným koučingom a zistíte, ako funguje. Celkový obraz o činnosti EduCoach na úvodke prehľadne dopĺňajú logá partnerov, referencie, ponuka spolupráce pre školy a pre koučov. Už po prebehnutí úvodnej stránky získate okrem jednoducho a jasne komunikovaných informácií, aj dojem dôveryhodnosti a profesionálneho prístupu. Povedali by ste, že si tento web vytvorili ľudia, ktorí nemajú s programovaním žiadne skúsenosti? 

Celkový profesionálny dojem (nielen z úvodnej stránky) webu dopĺňajú kvalitné profesionálne fotografie, za ktoré si dámy z EduCoach zaslúžia pochvalu. 

V čom dokáže pomôcť vlastná webstránka? 

Podľa jednej zo zakladateliek EduCoach im webka uľahčila najmä prezentáciu a pomohla začať komunikáciu so školami i s koučmi.

„Webstránka nám pomohla prezentovať našu prácu verejne s celoplošným pôsobením na Slovensku a nielen v Bratislave. Bola to výhra na viaceré strany. Verejná prezentácia vlastnej webstránky nám otvorila dvere do škôl, k odbornej verejnosti a mimoškolským organizáciám. Vďaka tomu sa nám darí postupne napĺňať hlavný cieľ našej organizácie – rozvoj študentov, učiteľov, s pozitívnym dopadom na rozvoj školy ako celku,“ vysvetľuje Mirka Tomašovičová.

Ambíciou Mirky a Petry je priniesť program EduCoach do čo najväčšieho počtu stredných škôl na Slovensku. Podľa nich budú môcť vďaka nemu jednotlivé školy napredovať, rozvíjať sa, stať sa konkurencieschopnými a inovatívnymi.

Vypočujte si na záver podcast o tom, ako pracovať efektívne s newsletterom:

https://open.spotify.com/episode/6yEVfq0ui5hKoj52HhMKNM?si=xbFcBH9uS0qDxNWzQw2N4w

Autor: Elena Bročková

Rada číta a ešte radšej píše príbehy. Venuje sa PR, copywritingu a tvorbe komunikačných kampaní. Vo voľnom čase ju stretnete v prírode s paličkami v ruke (nordic walking), v kuchyni pri kváskovaní alebo s obľúbenou knihou v ruke. Motto: „Človek si občas musí poradiť sám.“ Agatha Christie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *