Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky

3 supernovinky, ktoré zrýchlia, uľahčia a zabezpečia vaše stránky

Pozorne počúvame, aké vylepšenia si želáte. Čítame si každé odporúčanie a vždy sa snažíme reagovať na výzvy, ktoré uľahčia prácu väčšine zákazníkov. Počas letných mesiacov (obzvlášť v čase karantény) sme makali ešte viac, ako by sa v letných dňoch dalo očakávať. Pozrite si 3 najdôležitejšie novinky, ktoré vám ušetria čas a prinesú rýchlejší a bezpečnejší web.

1. Automatická inštalácia bezpečnostných certifikátov

Každý web by mal byť zabezpečený a ochránený pred online hrozbami. Bezpečnosť webu zaručuje šifrovaná komunikácia medzi webstránkou a jej koncovým užívateľom. Na to slúži, dnes už pomerne známy a bežný SSL certifikát. Doteraz ste si ho však museli nastavovať manuálne a jeho inštalácia nebola pre mnohých vždy intuitívna. Odteraz sa s týmto už nemusíte trápiť. Pri aktivácii hostingu, resp. po pridaní novej domény do multihostingu, sa inštalácia SSL certifikátu spustí automaticky. Také je to jednoduché. K automatickej aktivácii SSL sme pripravili aj HTTPS presmerovanie na 1 klik.

Pozrite sa na viac detailov o tom, ako fungujú tieto vylepšenia.

2. Rýchlejšie načítanie vašich webstránok

Na webové servery sme nasadili kompresiu od Googlu: Brotli. Je to šikovný kompresný algoritmus, ktorý dokáže zmenšiť súbory na vašich webstránkach a zvýšiť rýchlosť načítania samotného webu. To je niečo, čo ocenia návštevníci vašej webstránky – napríklad tí, ktorí si práve prehliadajú váš e-shop.

Prečítajte si ako funguje Brotli.

3. Aj WordPress vám u nás pobeží lepšie

Aj WordPress zamakal na automatizácii a zrýchlení webu. Výsledkom je nová verzia WordPress 5.5, ktorá prináša už štandardné vylepšenia používateľskej skúsenosti (UX), ale aj niekoľko noviniek, ktoré považujeme za zásadné:

  • Automatické aktualizácie pluginov a tém
  • Lazy loading – nový spôsob sťahovania obrázkov zvýši rýchlosť načítania webu
  • XML sitemaps – zlepšia viditeľnosť vášho webu pre vyhľadávače

Celkovo je zmien vyše 1 500, niektoré z nich sme rozobrali aj podrobnejšie.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *