Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky

Čo získa vaša firma, keď začne vlogovať?

Keď sme v roku 2008 spustili firemný blog, patrili sme medzi prvých, ktorí začali so svojimi fanúšikmi a zákazníkmi komunikovať takouto formou. Nikdy sme to nehrali na „buzzwordy“ v zmysle „content marketingu“, ale vždy sme sa snažili zdieľať naše reálne skúsenosti, informácie zo zákulisia, vzdelávať a baviť sa svojou prácou.

Firemný blog je dnes už samozrejmosť pre mnohé spoločnosti a súčasť ich stratégie. Ten, na ktorom s apráve nachádzate, nám už viac ako 10 rokov pomáha komunikovať dôležité postoje firmy a jej zamestnancov, získal niekoľko ocenení za najlepší firemný blog a tvorí neoddeliteľnú súčasť našej histórie.

Formy komunikácie sa však neustále menia a kto zaspí, prichádza o pozornosť svojej značky a produktov. Aj pre to sme začali pred dvomi rokmi organizovať každý týždeň vzdelávacie eventy, produkovať podcasty, ktoré počúva mesačne viac ako 5000 ľudí a samozrejme vlogy.

Prvý vlog vznikol minulé leto v spolupráci s naším stážistom Matúšom. Vypracovali sme pre neho zadanie, ktoré mal splniť v priebehu 8 týždňov. Vzniklo tak 6 častí firemného vlogu, ktoré mapovali dianie vo firme a našu letnú roadshow. Odvtedy pokračujeme v produkcii vlogov s externým spolupracovníkom Andrejom, spoločne tvoríme dramaturgiu, scenár a snažíme sa vám priblížiť život vo WebSupporte. Ale nie len to.

Prečo sa oplatí robiť firemný vlog:

  • získate skvelý nástroj na employer branding
  • ľahšie odkomunikujete dôležité postoje a posolstá firmy
  • vaši zákazníci ocenia, že im ukážete zákulisie firmy
  • informujete o svojich aktivitách, akciách, produktoch a kampaniach
  • vzdelávate zákazníkov a fanúšikov zábavnejšou formou
  • šírite svoju značku širšiemu publiku
  • vaši zamestnanci sa vytrénujú v prejavoch na kameru

Tipy, aký obsah môžete vytvárať

Ponúkajte rady, ako uspieť

|
To, čo sa očakávalo na pracovnom trhu pred 10 rokmi, už nie je aktuálne. Vyžadujú sa stále nové zručnosti a schopnosti, ktoré prispôsobujeme nových postupom a technológiam. Aby ste nezmeškali tento vlak, poradí vám Veronika Melicherová, HR manažérka WebSupportu.

Motivujte mladých

|
Programátorov bude budúcnosť potrebovať. Vie to aj Filip Benčo, ktorý sa podelil s vami o jeho tipy, ako začať s programovaním a prečo by sa v tejto oblasti mali vzdelávať najmä stredoškoláci.

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Odporúčajte podujatia

|
Radi sa vzdelávame, radi cestujeme a radi zdieľame informácie a know-how. Naša kolegyňa Veronika si pozvala na rozhovor Fera Volára, ktorý sa podelil o svoje tipy na technologické konferencie v roku 2019.

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Podeľte sa o úspechy

|
Úspešný príbeh WebSupportu bude pokračovať v zahraničí. Len pred pár dňami sme sa oficiálne stali členom Loopia Group, ktorej súčasťou sú aj švédska jednotka Loopia a česká trojka Active24. S miernym odstupom času vám chceme priblížiť aj pohľad Jána Cifru.

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Predstavujte ľudí z firmy

|
Filip Benčo je Head of Devel. Jeho deň začína silnou kávou, stretnutiami, code review a zdieľaním knowledge, čo zvyšuje efektívnosť a komunikáciu.

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Odhaľujte zákulisie

|
Nové kancelárie sú zavŕšením toho, na čom sme posledné roky makali. Posunuli sme sa z partie nadšencov a študentov na profesionálov, ktorí sa starajú o 62 000 zákazníkov. Teraz chceme tento úspešný príbeh exportovať do Európy.

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Poraďte, ako si nájsť dreamjob

|
Neustále hľadáme talenty. Ak sa ti naša filozofia a firemná kultúra páči, pozri si pozície, ktoré sú u nás vyhľadávané. Neváhaj nám kedykoľvek poslať svoje portfólio.

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Predstavujte vaše oddelenia

|
Denne chatujú, telefonujú a mailujú zo stovkami zákazníkov. Je štatisticky nemožné, aby sa naši kolegovia zo Supportu nestretli s bizarnými reakciami našich zákazníkov. Veď posúďte sami.

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Predstavujte vlastné aktivity

|
Aaron Draplin bol jedným z headlinerov konferencie By Design, ktorá sa uskutočnila 8. júna v Bratislave. V rámci jeho turné navštívil aj WebSupport s jeho štvorhodinovým workshopom, ktorý navštívili desiatky dizajnérov. Svojou úprimnosťou očaril a inšpiroval slovenskú dizajnovú scénu.

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Zdieľajte know-how

|
Osloviť správneho zákazníka nie je jednoduché. Kým mu pošleme produktovú ponuku, dávame si záležať na tom, koho oslovujeme. Výkonnostný marketing preto patrí medzi kľúčové oblasti, ktorým sa vo Websupporte venujeme.

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Predstavujte vašich kamarátov

|
Tento týždeň nás navštívil kráľ vlogerov Sajfa a pozdieľal info nášmu stážistovi Matúšovi. Vyspovedali sme Fera Volára aka Aliana a pokecali o jeho začiatkoch vo WebSupporte, blogovaní a produktoch. Vo štvrtok sme mali spoločný All Hands Meeting, kde Jano Cifra predstavil najbližšie plány WebSupportu. Ako inak, bude to veľké!

Ďalšie vlogy si môžete pozrieť na našom YouTube kanále.

Autor: Richard Čermák

Riadi brandovú časť slovenského Websupportu, tvorí obsahové stratégie, partnerské a sponzoringové aktivity, zastrešuje komunikáciu firmy.