Preskočiť na obsah
Kategórie
Vzdelávanie

Aký príbeh sa skrýva za trnavským Nádvorím?

Trnava získala začiatkom mája svoj prvý coworking v kultúrnom centre Nádvorie, kde majú k dispozícii 34 pracovných miest pre začínajúce firmy a freelancerov. To všetko v štýlových priestoroch Nádvoria. Sme radi, že môžeme tento projekt podporovať už od začiatku. Viac o Nádvorí nám porozprával manažér coworkingu, Rastislav Petráš.

Aký príbeh sa skrýva za založením kultúrneho centra Nádvorie a coworkingu?

Na túto otázku by vám vedel najlepšie odpovedať pán Trnka. Začalo to ale, myslím, tým, že si chcel kúpiť byt v Trnave a skončilo to pri tomto úžasnom projekte, ktorý slúži celému mestu. Celkom pekný príbeh s veľmi šťastným koncom.

Coworking Nádvorie

Čím je podľa vás coworking Nádvorie výnimočný?

Najviac azda našimi priestormi. Sme v krásnych priestoroch historických budov v centre mesta. V podkroví s výraznými drevenými trámami. Nesnažíme sa z nich nasilu robiť cool startupový priestor, ale len nechať vyniknúť jeho krásu. To sa skvele podarilo architektom z ateliéru Vallo a Sadovský.

Aké sú vaše kapacity?

Máme u nás 34 pracovných miest a 1 útulný chillout priestor, kde si môžete oddýchnuť a pokávičkovať s ostatnými.

Čo od Nádvoria očakávate?

Že bude pre ľudí predstavovať oživenie centra mesta. Priestory, ktoré si obľúbia a kam sa budú radi vracať za kultúrou, dobrým jedlom a v našom prípade aj miesto, odkiaľ budú radi pracovať. A od coworkingu celkovo, že bude centrom kreatívnych a ambicióznych ľudí a prispeje k rozvoju podnikania v meste.

Coworking Nádvorie stoly

Aký je zatiaľ záujem o členstvo vo vašom coworkingu?

V prvom mesiaci máme aktuálne 20 členov. Spúšťame práve kampaň, aby sme v najbližších týždňoch rozšírili našu členskú základňu. A po lete ku nám pribudne skupinka talentovaných študentov. O tom sa ale viac dozviete neskôr. Sľubujem.

Čo vás najviac teší na vašej práci?

Práca s ľuďmi, čo majú radi svoju prácu. A práca na Nádvorí. Je skvelé tráviť tu deň. S ľudmi z coworkingu, stretnúť kolegov z kultúrneho centra Malý Berlín, zájsť večer na ich podujatia alebo dobré jedlo a pivo do Akadémie (reštaurácia na Nádvorí). A vidieť, ako sú aj ostatní očarení priestormi Nádvoria.

Čo sú vaše najväčšie výzvy?

Momentálne preložiť „coworking“ do slovenčiny a vysvetliť širšej verejnosti, že čo to tam vlastne máme.

Nádvorie zasadačka

Ako vám môžu iní pomôcť?

Potešiť nás svojou návštevou a povedať o nás kamošom, pre ktorých je práca z coworkingu vhodná. Každý si u nás môže vyskúšať prácu z coworkingu na deň zdarma.

Spolupracujete aj s inými coworkingami?

Konzultujeme niekedy niektoré otázky s kamošmi z iných coworkingov, ale nemáme zatiaľ rozbehnutú žiadnu dlhodobú spoluprácu na konkrétnych projektoch.

Ako vnímate coworkingovú scénu na Slovensku?

Veľmi pozitívne. Tešíme sa, že coworkingy vznikajú už v mestách po celom Slovensku. Ani ich neberieme ako našich konkurentov. Naopak im držíme palce. Ktovie, možno sa to zmení, keď pribudne nejaký ďalší coworking v Trnave.

Coworking Nádvorie Trnava

Spolupracujete aj s nami, vnímate nejaké benefity z podpory WebSupportu?

Benefity od WebSupportu sme vnímali dokonca ešte pred tým ako sme vôbec stihli otvoriť. Ste rýchli. Dva týždne pred otvorením prišiel ku nám váš CMO Ľuboš Ľahký a zaplnil nám prednáškovú sálu. Som si istý, že naši členovia ocenia aj váš free hosting a vlastne aj tento článok vnímame ako formu podpory, za ktorú sme vďační.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.