Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky

Originálne vianočné darčeky pre developerov

Vašich najbližších síce osobne nepoznáme, ale ak sú medzi nimi programátori, geekovia či tech nadšenci, tento zoznam sa vám naozaj hodí. Je totiž viac než pravdepodobné, že by si z týchto tech hračiek skutočne vybrali.

Dron

Dron kamera

Je niečo lepšie ako dron pod stromčekom? Lacnejšie drony kúpite už od 20 €, tie najpremakanejšie stoja čosi cez 1000 €. Na hranie a testovanie kúpite podareného drona aj do stovky.

Klávesnica pre hráčov

Klávesnica gaming

Ako si programátor najlepšie oddýchne od práce a celého dňa za počítačom? No predsa hraním počítačových hier. Kvalitná hráčska klávesnica samozrejme poslúži aj pri práci. Kúpite ju približne od 20-ky, no ak chcete naozaj potešiť srdce vášnivé hráča, tak siahnite po mechanickej klávesnici značiek Razer, Corsair či Logitech. Tieto klávesnice sa pohybujú v cenách okolo 100 €.

Star Wars svietiace paličky

Star Wars paličky

Jesť ázijské jedlo drevenými paličkami je nuda. Svietiace „lighsabers“ sú na naberanie sushi najvhodnejšie. Tak na ktorej strane je obdarovaný? Budú to modré paličky (Luke) alebo červené (Vader).

Hracia myš

Hráčska myš

Nie je myš ako myš. Tie hracie majú asi milión ďalších gombíkov. Podobne ako pri klávesniciach je cena rôzna a tie kvalitnejšie sa pohybujú od 70 € vyššie.

Sprchová hlavica Darth Vader

Darth vader sprchová hlavica

Lebo každý správny geek nemá dostatok Star Wars predmetov. Sprchovanie už nikdy nebude ako predtým.

Game of Thrones stolová hra

Game of Thrones hra

Lebo niekedy si od monitora treba skutočne oddýchnuť. Stolová hra Games of Thrones vás privedie do Westerosu, kde bude s ďalším hráčmi bojovať o Iron Throne. Táto strategická hra je vhodná pre 3 – 6 hráčov a zabavíte sa s ňou viac ako 2 hodiny.

Raspberry Pi

Raspberry pi

Raspberry Pi je mikropočítač o veľkosti platobnej karty. Vyhrajú sa s ním najmä začiatočníci, no ako skvelú hračku ho ocenia aj skúsení programátori.

Pac Man lampa

Pac mac lampa

Pac Man má pevné miesto v srdciach detí 80. a 90. rokov. Obľúbenú hru si v podobne originálnej lampy rád pripomenie nejeden hráč.

Death Star waflovač

Death star waflovač

Mriežkové wafle robí každý, tie v tvare Death Star len skutoční fanúšikovia. Tento darček má aj ďalšiu výhodu, pri budúcich návštevách sa vám možno ujde chutná waflička.

Lego

Lego Star Wars

Developeri pri práci myslia ako architekti. Vďaka legu sa odreagujú, využijú svoju predstavivosť a navyše sa tak trochu myšlienkami vrátia do detstva.

Prusa 3D tlačiareň

Prusa tlačiareň

Open source 3D tlačiareň, ktorú si môžete sami poskladať a navyše si s ňou vytlačiť ďalšiu 3D tlačiareň? Prusa patrí k najobľúbenejším tlačiarniam, dokonca bola vyvinutá jedným nadšencom zo susedného Česka, Jozefom Průšom.

Čo si myslíte o našom zozname. Vybrali by ste si?

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.