Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky

Šikovné nástroje na testovanie responzivity webu

V minulosti platilo, že na každom zariadení sa musí web zobraziť rovnako. Dnes je to presne naopak. Ako ale testovať a ladiť vzhľad webu, ak existuje toľko rôznych rozlíšení a zariadení?

Našťasie existuje viacero šikovných nástrojov, ktoré nám ukážu, ako vyzerá webová stránka na tom či inom zariadení. Rýchlo, jednoducho a úplne zadarmo.

Safari Responsive Design Mode

Používatelia Safari v systéme macOS môžu využiť vstavanú featuru aktivovaním developerských možností: Safari > Preferences > Advanced > Show Develop menu in menu bar. Následne stačí navštíviť webovú stránku a v menu bare prejsť na Develop > Enter Responsive Design Mode.

Náhľad na Safari Responsive Design mode
Náhľad na Safari Responsive Design Mode

Dostupné sú módy pre aktuálne iPhony a iPady v horizontálnom, vertikálnom aj multi-window zobrazení. V nástroji nechýbajú bežné desktop rozlíšenia a módy pre ostatné prehliadače.

Responsinator

Tento nástroj dostupný na responsinator.com môžete používať na akejkoľvek platforme a prehliadači bez akýchkoľvek dodatočných inštalácií. Stačí zadať URL adresu a o chvíľu môžete vidieť váš web na desiatkach rôznych obrazoviek.

Náhľad na mobilnú verziu www.websupport.sk v nástroji Responsinator
Náhľad na mobilnú verziu www.websupport.sk v nástroji Responsinator

 

Google Mobile-Friendly Test

Google Mobile-Friendly Test dostupný na adrese search.google.com je ďalší z podarených nástrojov pre správcov webu. Na rozdiel od vyššie spomínaných nástrojov neponúka náhľady obrazoviek. Namiesto toho iba zobrazí, či je vaša stránka pripravená na mobilné obrazovky a jeden náhľad na aktuálnu mobilnú verziu.

Náhľad na výsledok Google Mobile Friendly Test
Náhľad na výsledok Google Mobile Friendly Test

 

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *