Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky Technológie

Ste viditeľní tam, kde máte zákazníkov?

Pri hľadaní reštaurácie prostredníctvom vyhľadávačov ste si určite všimli výsledky v hornej časti vyhľadávania. Boli tam informácie ako poloha, číslo, adresa alebo hodnotenie. Hovoríme tomu lokálne SEO. Ako zaregistrovať vašu firmu, aby sa zobrazovala v hornej časti vyhľadávania?

Pri lokálnom SEO sa bavíme hlavne o tabuľke zobrazujúcej sa používateľovi, ktorý si napríklad chce nájsť najbližšiu reštauráciu v okolí Bratislavy.

Väčšinou sa mu zobrazia 3 alternatívy, ktoré majú 3 základné informácie, podľa ktorých sa užívateľ rozhoduje – názov, ulica a hodnotenie. Toto sú prvé 3 veci, ktoré si potenciálny zákazník reštaurácie pozrie a väčšinou pri nich aj skončí. Niektorí užívatelia si však ponuku rozkliknú a zobrazia si podrobnejší popis reštaurácie.

 

Teraz sú pre nich dôležité fotografie a hodnotenia. O fotografie sa musíte postarať vy sami alebo vaši zákazníci. Väčšinou stačí zobrať do ruky lacný fotoaparát alebo novší mobil a urobiť 10 – 20 kvalitných fotiek vystihujúcich atmosféru a zameranie vášho podniku.

Ďalej môžete urobiť 2-3 fotky exteriéru a pomôcť tak zákazníkovi trafiť do cieľa. Dôležité je aby boli fotky kvalitné a aktuálne. Veľa ľudí sa vyhýba nedobre vyzerajúcim reštauráciam pričom mnohé z nich tak už dávno nevyzerajú, no majiteľ neaktulizoval fotografie.

Získajte kvalitné hodnotenia a odpovedajte

Hodnotenia od zákazníkov sú pri podnikaní nesmierne dôležité, to isté platí aj pri lokálnom SEO. Dôležité je aby ste si pravidelne pozerali komentáre a odpovedali na ne. Treba odpovedať hlavne nespokojným zákazníkom, ktorým sa niečo nepáčilo a dať im najavo, že pracujete na náprave.

Spokojní zákazníci budú váš biznis hodnotiť väčšinou kladne a to vám pomôže s počtom prekliknutí na vašu stránku, keďže zákazníci väčšinou klikajú na odkazy s najvyššími hodnoteniami. Google to následne vyhodnotí a posunie vašu stránku hore.

 

Ak si lámete hlavu nad tým ako získať hodnotenia, pokojne môžete poprosiť svojich zákazníkov aby na stránke alebo prostredníctvom lístočkov v reštaurácii zanechali po odchode hodnotenie. Veľa spokojných zákazníkov sa rozhodne váš biznis odporučiť a ako bonus vám niektorí do komentáru dajú aj svoje fotky z reštaurácie.

K urýchleniu a zefektívneniu (nielen) lokálnych nastavení vám dokáže pomôcť aj nový nástroj easySEO. Pomôže vám byť viditeľní tam, kde sú vaši zákazníci, či už je to mesto, kraj alebo celé Slovensko. Robí tak pomocou inteligentných národných alebo lokálnych nastavení. Veď posúďte to sami a otestujte si plnú verziu až na 14 dní bez platenia. 

 

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.