Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky Zákulisie

Ako predbehnúť konkurenciu na internete?

Obdivujeme ľudí, ktorí vymýšľajú, tvoria a budujú poctivé veci (nielen) v online priestore. Každým článkom, produktom a aktivitou ich chceme neustále podporovať, inšpirovať a motivovať. Sme presvedčení, že internet je skvelé miesto plné príležitostí pre každého.

Ak sa aj vy snažíte tvoriť zmysluplné projekty, produkty alebo rozbiehate svoju firmu v online prostredí, viete, že v súčasnosti nestačí mať „len“ dobrý produkt a peknú webku. Je dôležité aby sa vaši budúci zákazníci o vás dozvedeli a vedeli vás nájsť. Úspechu treba vyjsť v ústrety.

Pritiahnite viac zákazníkov na vašu stránku

Jedným zo základných krokov na ceste za úspechom je zobrazovanie vašej stránky vo vyhľadávaní, ideálne na tých najvyšších priečkach. Podľa viacerých prieskumov začína až 81% zákazníkov svoj nákup vyhľadávaním. To je dosť dobrý dôvod na to, aby ste sa o túto tému začali zaujímať. Je totiž veľmi dôležité, aby bola vaša stránka viditeľná ihneď na prvých pozíciach v Google alebo iných vyhľadávačoch.

Tejto oblasti sa venuje optimalizácia pre vyhľadávače (SEO), ale jej umenie doteraz nebolo dostupné každému. Bolo ukryté v tisícoch článkov, stovkách hodín pokusov a desiatkach konferencií, ktoré špecialisti na túto tému zrealizovali.

Samozrejme, vznikajú rôzne nástroje, ktoré sa snažia pomôcť online projektom. Často však riešia iba konkrétnu časť problematiky, hovoria jazykom expertov, majú vysokú cenu alebo neberú do úvahy slovenský trh. Ak radia, tak skôr spôsobom, čo treba spraviť, ale nie ako. Veľa majiteľov webstránok tak ostáva stratených.

Nemusíte byť expert na SEO

Od dnes vám časť tohto umenia sprístupňujeme v nástroji, ktorý krok za krokom pomáha k zlepšovaniu pozície vo vyhľadávaní. Samozrejme, ľudskou rečou a zrozumiteľne. easySEO je online marketingový nástroj pre vás, podnikavcov, reštaurácie, autoservisy, kaviarne a všetkých, ktorí predávate či podnikáte na webe. Vznikol v spolupráci s nemeckým lídrom v tejto oblasti, spoločnosťou rankingCoach.

Výsledky uvidíte zo dňa na deň

Toto je na mieru šitý spôsob, ako krok za krokom zvýšiť viditeľnosť stránky a jej umiestnenie vo vyhľadávačoch bez nutnosti predošlých znalostí. Pokrýva všetky dôležité časti pre online úspech: SEO aktivity, zlepšenie profesionálnej úrovne správy sociálnych sietí, link building, aktivity na stránke. To všetko je doplnené o prehľadnú analytiku, vďaka ktorej môžete vidieť progres zo dňa na deň.

otestujtesi

Zrozumiteľné návody v slovenčine

Úzka spolupráca s rankingCoach umožnila lokalizáciu nie len na úrovni slovenčiny, ale aj vo funkcionalite. easySEO pomáha aj pri lokálnom vyhľadávaní v rámci miest či regiónov. Samozrejmosťou je reflektovanie využívaných biznis adresárov na Slovensku. Nástroj je využiteľný pre akúkoľvek webstránku u ktoréhokoľvek prevádzkovateľa. Stránky postavené na CMS WordPress, Joomla, Drupal, Webnode získajú dokonca úplné konkrétne návody, ako presne vykonať dané úlohy. Bonusom je podpora nášho nástroja na tvorbu webov: Vlastná webstránka.

Lepšia viditeľnosť = viac zákazníkov

Je jasné, že tento nástroj nepokryje nároky zabehnutého a úspešného online projektu. To však nie je jeho úloha. easySEO dokáže pomôcť najmä pri rozbiehajúcich sa projektoch, ktoré potrebujú pozdvihnúť úroveň optimalizácie na profesionálnejšiu úroveň. Následne, ak sa projekt rozbehne, rád prenechá miesto skúseným odborníkom, alebo agentúre.

Autor: Ľuboš Ľahký

Vo WebSupporte začínal v októbri 2012 ako content marketér. Po fejsbúčikoch a blogoch sa cez manažment výroby novej webky dostal až k product ownerstvu a vedeniu marketingového teamu.