Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné

Podporujeme slovenské coworkingy: PONK coworking

PONK coworking  sa nachádza príjemnom a inšpiratívnom prostredí pod Nitrianskym hradom. Okrem miest na prácu ponúka aj namakané kurzy, eventy a workshopy. Prednosťou Ponku je určite komunita šikovných ľudí, ktorá okolo neho vznikla a s ktorej pomocou môžete aj vy naštartovať svoje projekty.

Ako dlho už fungujete a ako sa vám zatiaľ darí?

V novembri tohto roku oslávime naše tretie výročie. Tri roky plné cenných skúseností a stretávania sa s ľuďmi z rôznych vekových či profesijných kategórii. Za tento čas sme mali možnosť toho zrealizovať a zároveň napraviť naozaj veľmi veľa. Myslím, že sa nám zatiaľ darí výborne.

Prečo robíte to, čo robíte?

Pred pár rokmi v Nitre neexistoval priestor, v ktorom by ľudia pracovali, trávili voľný čas, vzdelávali sa. Prakticky neexistovala žiadna efektívna forma „networkingu“. S kolegom sme cítili potrebu takýto priestor zrealizovať a objavovať v ňom lokálny podnikateľský potenciál. Rovnako sme si boli vedomí aj to, že za nás to nikto nespraví a spoliehať sa napríklad na štátne orgány v tomto je utopia. No a teda podarilo sa to. Tisíce ľudí prešli dverami nášho PONK Coworkingu, stovky sa zúčastnili workshopov a desiatky sa stali našimi aktívnymi členmi. To je zopár pohľadov a dôvodov, prečo to robíme.

Ponk coworking event

Čím je PONK výnimočný?

Výnimočností je v Ponku veľa, no jeho najväčšou hodnotou sú práve spomínaní ľudia, ktorí ho aktívne navštevujú, pracujú v ňom a posúvajú svoje možnosti správnym smerom. Ponk je o ľuďoch a pre ľudí. To je jeho hlavnou dominantou.

Koľko ľudí k vám chodí?

Nemáme presné čísla. Dôležitejším faktorom je to, že v Ponku je neustály pohyb najmä vďaka jeho coworkerom, ktorý v ňom dňom a nocou pracujú na svojich myšlienkach.

Sú to väčšinou domáci alebo aj ľudia z iných miest či krajín?

Aktívni členovia Ponku, teda coworkeri, sú väčšinou domáci ľudia. Často sa nám stáva, že sa u nás usadia k práci aj ľudia prechádzajúci Nitrou, alebo zahraničný biznis partneri našich coworkerov. Druhou, nemenej dôležitou sférou Ponku je takzvaný večerný, alebo workshopový mód, kedy nás navštevujú ľudia naozaj z celého Slovenska. Neraz sa stane, že kvôli hodinovej prednáške k nám zavítajú ľudia aj zo stoviek kilometrov vzdialeného mesta.

Ponk prednáška

Čo vás najviac teší na vašej práci?

To, že aspoň troškou prispievame k lepším zajtrajškom tejto spoločnosti

Čo sú vaše najväčšie výzvy?

Robiť ľudí šťastnejšími a posúvať level vzdelanosti v spoločnosti.

Ako vám môžu iní pomôcť?

Celá naša práca je bez akéhokoľvek nároku na honorár. Obaja máme svoje firmy, rodiny a Ponku sa snažíme venovať len toľko, koľko vládzeme. Veľmi si vážime pomoc od ľudí, ktorý majú podobné ciele, a priložia tiež ruku k dielu. Ponku je možno pomôcť materiálne, finančne ale aj jeho návštevou. Ponk je od ľudí pre ľudí.

Ponk coworking

Spolupracujete aj s inými coworkingami?

Áno, najmä veľa začínajúcich podobných priestorov sa nás pýta na know-how. Presne ako sme sa pýtali aj my. Naša filozofia je založená na úprimnosti a preto netajíme žiadne cenné informácie, ktoré môžu pomôcť iným presne tak, ako pomohli v začiatkoch aj nám.

Ako vnímate coworkingovú scénu na Slovensku?

Je dôležitá, potrebná a efektívna. Fandíme jej veľmi, ako aj nášmu Ponku.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.