Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky Zákulisie

Zodpovednosť za spoločnosť nesieme všetci

Od počiatku nášho podnikania investujeme do podpory online prostredia. Deje sa tak v rôznych formách, či už finančných, mentorských alebo mediálnych. Robíme to v prvom rade z vlastného presvedčenia, pretože to považujeme za dôležité. Venujeme tomu relatívne veľa času, ktorý by sme inak mohli venovať ziskovejším aktivitám. Robiť biznis však nie je všetko, resp. nie je to len o tom. Podnikanie je aj o zodpovednosti.

“Svet v online prostredí sa mení a zodpovednosť zaň nesieme všetci.”

Vždy sme boli hrdými partnermi a sponzormi veľkých konferencií, malých eventov, meetupov, súťaží, kurzov, workshopov, či školení. Táto podpora pre nás nikdy nebola o umiestnení loga alebo rollup banneru. Snažíme sa, aby konkrétny výber podujatí korešpondoval s celkovou víziou firmy a naša podpora bola čo najviac efektívna. Doteraz sme sa sústredili najmä na technologické, marketingové a iné špecializované eventy, no tento rok sme celú stratégiu finančnej a mediálnej podpory uchopili trochu inak, ako v minulých rokoch.

Svet v online prostredí sa mení a zodpovednosť zaň nesieme všetci. Firmy investujú nemalé prostriedky do vývoja technológií, no trochu pri tom zabúdajú na samotných ľudí a tvoria tak obrovskú priepasť. Aj my si tento fakt uvedomujeme a preto sme sa tento rok rozhodli podporiť miesta, ktoré dlhodobo pracujú s ľudmi, podporujú ich kreatívne myšlienky, ponúkajú priestor na ich realizáciu a ponúkajú priestor na zdieľanie myšlienok.

“Spoločnosť je posadnutá vývojom nových technológií a rôznych zlepšovákov, no nesmieme zabúdať na podporu samotných ľudí.”

Tento rok sme vyčlenili finančný sponzoring pre vybrané coworkingové centrá a všetky TEDx podujatia na celom Slovensku. Výber coworkingov reflektuje aj geografickú dôležitosť a nutnosť podpory na území celého Slovenska. Chceme vyslať jasný signál, že nám záleží na miestach, kde vznikajú skvelé nápady a stretávajú sa tvoriví ľudia.

Podporíme coworkingy

Sme radi, že na Slovensku vznikajú kreatívne miesta, coworkingy a huby. Sme presvedčení, že aj malá pomoc im dokáže pomôcť. Preto sme každému zapojenému coworkingovému centru ponúkli podporu na 5 úrovniach, ktoré zahŕňajú finančnú podporu, bezplatné využívanie našich hostingových služieb, mediálnu podporu, skúsených mentorov a hostingové služby pre členov coworkingov.

Mapa - podpora coworkingov

Podporíme všetky TEDx

Každý rok tam chodíme, nasávame inšpiráciu a energiu. Bratislavský TEDx podporujeme od jeho úplného začiatku. Je skvelé, že postupom času pribudli aj ďalšie podujatia v rámci TEDx-u po celom Slovensku a preto sme vyčlenili a alokovali finančné zdroje aj pre tieto podujatia, ktoré si zaslúžia našu podporu.

Reflektujeme súčasný svet. Uvedomujeme si, že sme natoľko zanietení a fascinovaní technológiami, že zabúdame na ľudí a vhodné využitie. Zabúdame komunikovať so zvyškom sveta a riešiť dôležité problémy. Nesmieme byť zahľadení len na biznis. Mali by sme reagovať na svetové, ale najmä lokálne problémy a spoločne hľadať riešenia. Nemali by sme zabúdať na to, že máme v rukách obrovskú moc.

Zapojte sa aj vy

Pochopiteľne, nedokážame podporiť a zastrešiť úplne všetky coworkingové centrá, no zároveň sme otvorení spoluprácam. Ak vediete vlastné coworkingové centurm a chcete aj vy zapojiť, dajte nám vedieť na komunita@websupport.sk.

Autor: Richard Čermák

Riadi brandovú časť slovenského Websupportu, tvorí obsahové stratégie, partnerské a sponzoringové aktivity, zastrešuje komunikáciu firmy.

Jedna odpoveď na “Zodpovednosť za spoločnosť nesieme všetci”