Preskočiť na obsah
Kategórie
Technológie Tipy a triky

10 skvelých rozšírení pre Google Chrome

Google Chrome je najpoužívanejší webový prehliadač. Jedným z dôvodov, prečo je taký obľúbený,  je aj to, že si doň môžete pridať rozšírenia, aplikácie a samozrejme rôzne témy. Po dlhoročnom používaní vám dnes odporučím rozšírenia, ktoré najčastejšie používam.

1. Pushbullet

push

Prostredníctvom PushBullet budete vždy informovaní notifikáciami zo smartfónu priamo na notebook, alebo naopak. Napríklad, ak pri sebe nemáte mobil, iba notebook, a príde vám správa zo smartfónu, dané upozornenie sa vám zobrazí aj na notebooku. Táto aplikácia umožňuje poslať fotku, poznámku alebo odkaz priamo z mobilu do počítača, alebo naopak.

2. UnSeen on Facebook

faceboo

Neželáte si, aby vám Facebook v rámci Messangeru zobrazoval, či ste si správu prečítali? Stiahnite si tento doplnok.

3. Hover Zoom
Snímka obrazovky 2016-04-25 o 21.49.16

Úplne jednoduchý nástroj, ktorého úlohou je zväčšiť malé obrázky bez toho, aby ste na ne museli kliknúť. Prejdite ponad obrázok myškou a voilà.

4. Screencastify 

screenify

Screencastify umožňuje profesionálne natáčanie videí priamo z počítača, teda obrazovky, alebo kamery. Ponúka mnoho funkcionalít, ale aj jednoduché nahrávanie priamo na Google Disk.

5. Pocket

pocket

Koľko článkov denne prečítate ? A koľko z nich by ste si radšej prečítali neskôr? Kliknite na tlačidlo v prehliadači a aplikácia ju automaticky stiahne, takže si článok môžete prečítať kedykoľvek v offline režime, na mobile, či laptope.

6. Turn Off the Lights

turn-off

Princíp aplikácie je jednoduchý. Ak pozeráte video, stmaví sa zvyšok obrazovky, takže vás nebudú rušiť žiadne reklamy.

7. Kontrola pošty Google

kontrolaposty

Oficiálny nástroj od Google, ktorý pomocou jednoduchej ikonky zobrazuje počet neprečítaných správ. Vy tak máte stále prehľad o počte prijatých emailov.

9. Disconnect

Snímka obrazovky 2016-04-25 o 21.59.49

Tento doplnok zabráni skrytým systémom, aby o vás vedeli reklamné a iné siete. Podľa autorov to dokonca spôsobí 44% rýchlejšie načítavanie stránok a ušetrí 39% prenesených dát.

10. Chrome Currency Converter

Snímka obrazovky 2016-04-25 o 22.02.22

Ak často nakupujete zo zahraničia, isto oceníte toto rozšírenie, ktoré automaticky prekonvertujte cenu z dolárov na euro a opačne.

5. Video Downloader Professional

Snímka obrazovky 2016-04-25 o 22.04.22

Ak potrebujete profesionálny nástroj na sťahovanie videí, najmä z TV archívu a podobne, použite program Internet Download Manager.

 

Týchto 10 super doplnkov používam denne, no za zmienku určite stoja aj niektoré ďalšie ako Prekladač Google, VPN HolaCoupons at Checkout, Print friendly & PDF.

Aké doplnky pre Chrome používate vy?

[mc4wp_form]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *