Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky Vzdelávanie

Ako sa vzdelávať na Facebooku – Marketéri

Či už ste marketér pôsobiaci v agentúre, človek na voľnej nohe, alebo študent, pre ktorého sú búrlivé vody marketingu voľnočasovou aktivitou, určite ste v minulosti narazili na problém, s ktorým ste si nedokázali poradiť. Skúste v budúcnosti využiť okrem Googlu aj silu špecializovaných facebook skupín. Riešenie vášho problému nájdete možno práve tam.

Social Media Geeks Slovakia

Skupina pre ľudí, ktorí si sedením pred Facebookom vypĺňajú nie len voľný čas, ale aj ten pracovný. Členovia tu zdieľajú svoje nadobudnuté know-how z oblasti administrácie a analytiky firemných stránok na sociálnych sieťach či spravovania a vyhodnocovania platenej reklamy. Okrem toho tu nájdete vždy čerstvé informácie a novinky z dielne Facebooku, Twitteru, Instagramu, či YouTube, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. Občas sa tu objavia aj pracovné ponuky pre social media manažérov. Komunitu tvorí aktuálne viac ako 800 členov.

Pridajte sa do skupiny

PPC specialisti SK/CZ

Priestor, kde sa aktuálne združuje viac ako 300 ľudí so záujmom o PPC reklamu. Skupina slúži ako poradňa pre PPC špecialistov a miesto pre zdieľanie noviniek a tipov pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o túto formu internetového marketingu. Skupinu môžete využiť aj pre hľadanie alebo ponuku práce pre správcov pay-per-click kampaní.

Pridajte sa do skupiny

Staráme se o marketing (a sociálno)

Komunitu českej skupiny tvoria aj slovenskí členovia. Nájdete tu profesionálov so zameraním na všetky formy online marketingu. Social media odborníci vám poradia ako správne realizovať komunikačnú stratégiu na sociálnych sieťach, copywriteri vám zhodnotia texty vášho webu a PPC špecialisti pomôžu pri riešení problémov s reklamnými kampaňami na Google alebo Facebooku. Okrem toho tu nájdete aj skúsených prevádzkovateľov vlastných e-shopov. V skupine sa zdržiavajú najlepší odborníci na internetový marketing zo Slovenska a Česka, ktorých súčet sa blíži až k číslu 3 000.

Pridajte sa do skupiny

Ako dobre písať (novinári, blogeri, copywriteri)

Tvorba relevantného a zaujímavého contentu je v súčasnosti jeden z najúčinnejších spôsobov, ako si získať a udržať pozornosť fanúšikov a dostať zákazníkov na svoj web. Kvalita dobrého obsahu je vo väčšej miere závislá na kvalite autora. Skupina je určená každému, kto sa venuje pisateľskému remeslu. Zaujímavé postrehy, rady, novinky a pracovné ponuky tu nájdu blogeri, copywriteri, ale aj žurnalisti. Aktuálne sa tu nachádza vyše 300 členov, ktorí sa venujú písaniu profesionálne, alebo vo voľnom čase.

Pridajte sa do skupiny

Seo Geeks Slovakia

Podstatou tejto skupiny je združovať ľudí pohybujúcich sa v oblasti search marketingu a poskytovať priestor pre šírenie noviniek a know-how z tejto oblasti. Ak sa venujete SEO alebo SEM marketingu a potrebujete poradiť s webovou optimalizáciou, návštevnosťou webu, linkbuildingom alebo page rankingom, z celkového počtu takmer 500 členov vám s problémom určite niekto pomôže.

Pridajte sa do skupiny

Marketeri, copywriteri, SEO optimalizátori

Hľadáte schopného človeka na tvorbu predajných textov, tvorcu Google friendly popiskov produktov pre váš e-shop, alebo osobu na kreovanie contentu pre sociálne médiá? V tejto skupine môžete vyhľadávať pracovné ponuky označené hashtagom #JOB, alebo ich rovnakým spôsobom pridávať. Okrem toho ponúka skupina, v ktorej sa v súčasnosti nachádza viac ako 1 500 členov, aj priestor pre kladenie otázok z oblasti search a social media marketingu.

Pridajte sa do skupiny

Baby z marketingu

Skupina Baby z marketingu vznikla ako nadstavba pre skutočné stretnutia v coworkingu Banka Žilina. Tie by sa v budúcnosti mali rozšíriť aj do iných miest. Podľa Lívie Gočalovej, ktorá za skupinou stojí, to nádejne vyzerá v Trenčíne a Nitre. „Inšpirovali sme sa českou skupinou Holky z marketingu a nadviazali s nimi kontakt. Neskôr sme oslovili niekoľko báb, s ktorými sme v oblasti marketingu doposiaľ spolupracovali a skupinka bola na svete. Aj napriek tak trošku „feministickému“ názvu do nej rady prijímame aj mužov :),“ opisuje skupinu Lívia.

Pridajte sa do skupiny

Provozovatelé eshopů – výměna zkušeností

Skupina pre prevádzkovateľov vlastných internetových obchodov. Nájdete v nej široké spektrum rád týkajúcich sa správou vlastného e-shopu. Skúsení členovia vám poradia ako vybrať vhodný e-shop systém, ktoré komunikačné kanály sú pre propagáciu vášho businessu najideálnejšie a ako riešiť problémy s dodávkami objednaných tovarov. To je len malý výber z toho, čo môže sprevádzať každého človeka podnikajúceho na internete.

Pridajte sa do skupiny

Web Dev Geeks Slovakia

Helping each other do better webs, znie popis skupiny. Určená je každému web developerovi a ľuďom, pre ktorých sú pojmy HTML, PHP a MySQL rovnako bežné ako napríklad ahoj a ďakujem. Nájdete tu rady, tipy a triky, ako aj odkazy na zaujímavé články a užitočné nástroje. Samozrejmosťou sú pravidelne sa tu objavujúce pracovné ponuky.

Pridajte sa do skupiny

 

Pred žiadosťou o schválenie vstupu do ktorejkoľvek z týchto skupín si vopred vyplňte svoje verejné informácie na Facebooku týkajúce sa vašej práce alebo školy. Vďaka nim vás administrátori dokážu jednoduchšie identifikovať ako vhodného adepta na členstvo. Inak hrozí, že vám prístup do skupiny nebudete pridelený. Po úspešnom absolvovaní “prijímacieho konania” si pred prvým príspevkom nezabudnite prečítať pravidlá, ktoré v skupine platia.

[mc4wp_form]

Autor: Erik Oravec

Copywriter a vizuálny fetišista so záľubou v pekných veciach a dobrých ľudoch. Ešte stále študent marketingovej komunikácie, cestovateľ a milovník dobrej knihy. A kávy!

Jedna odpoveď na “Ako sa vzdelávať na Facebooku – Marketéri”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *