Preskočiť na obsah
Kategórie
Freeweb

Freeweb.sk: Prvá konzultácia k podpore start-upov pre tvorcov odkazprestarostu.sk

Koncom marca sa projekt Freeweb rozšíril okrem známeho sponzorovaného webhostingu aj o podporu start-upov pre nádejné internetové projekty. V tomto článku sa dočítate ako takáto pomoc prebieha reálne a ako vyzerá aj očami žiadateľa – tvorcov portálu odkazprestarostu.sk.

Žiadosti o start-upy prichádzajú v hojnom počte. Týždenne v množstve okolo 20 kusov, vyhodnocujeme ich 1-krát za 2 týždne. Prvé konzultácie pre start-up sme zrealizovali k žiadosti Mariána Kišďurku – pre portál odkazprestarostu.sk.

Stretnutie trvalo asi 3 plodné hodiny, z našej strany sa ho zúčastnil náš art director Matej Hreščák, vedúci marketingového oddelenia Martin Charvát a samozrejme šéf WebSupportu Michal Truban.


Takto sa o stretnutí vyjadril Marián Kišďurka:

Inštitúte SGI sme začiatkom februára spustili portál odkazprestarostu.sk. V skratke portál slúži na nahlásenie problémov na uliciach samosprávam a vyhodnocovanie postupu kompetentných pri ich odstraňovaní. Asi pred dvoma týždňami sme na stránke FreeWeb.sk

prostredníctvom vyplnenia formuláru požiadali o podporu projektu zo strany spoločnosti WebSupport.

Hneď na druhý deň sme dostali odpoveď: ľudia z WebSupportu nás pozvali na osobné stretnutie. Na stretnutí som prišiel ja a Michal Šimonfy. Spoločne s Michalom v súčasnosti zabezpečujeme celkový chod portálu a jeho technický rozvoj. Celé stretnutie prebiehalo vo veľmi priateľskej atmosfére a pre náš projekt znamenalo veľký prínos. V čom konkrétne?

1. Webhosting

Hneď v úvode stretnutia sme dostali ponuku na poskytnutie bezplatného webhostingu. Náš projekt beží od začiatku na serveroch spoločnosti WebSupport takže nás nečaká migrovanie databáz a podobné záležitosti. Ponuku si veľmi ceníme.

2. Sponzori a možnosti financovania

Spoločnosť WebSupport má množstvo kontaktov a potrebné know-how na to, aby dokázala vyhodnotiť potenciál jednotlivých projektov na prilákanie sponzorov. Náš projekt sa zameriava na zefektívnenie činnosti samospráv a nie je komerčne zameraný. Práve preto spadá do kategórie projektov, ktoré sú zastrešené mimovládnym sektorom a možnosťou na získanie prostriedkov sú najmä granty, ktoré nevyžadujú finančnú návratnosť investovaných zdrojov. Riešením sú rôzne grantové výzvy nadácií alebo eurofondy. WebSupport nám prisľúbil pomoc v tomto smere.

3. Dlhodobá udržateľnosti projektu

Osobne považujem diskusiu o tomto bode za najväčší prínos nášho stretnutia. Asi prvýkrát som o projekte odkazprestarostu.sk začal uvažovať ako o kvalitnej službe samosprávam, od ktorej by sa mala odvíjať aj udržateľnosť celého projektu. Samosprávy transformovať na klientov a zdokonaľovať službu tak, aby prinášala klientovi väčšiu pridanú hodnotu. Čo posledná veta konkrétne znamená v spojení s našim portálom si nateraz nechávam pre seba, ale bezpochyby sa to na našom portáli prejaví už v dohľadnej dobe.

4. User experience a dizajn

Každú radu smerujúcu k zjednodušeniu užívania portálu odkazprestarostu.sk si nesmierne ceníme. Ak sú takéto rady odborné, ceníme si ich o to viac. Všetky rady chalanov z WebSupportu sme si zaznamenali a budeme s nimi pracovať. Sme presvedčení, že zapracovanie zmien na našom portáli prispeje k jeho celkovému skvalitneniu.

Na záver možno len skonštatovať, že zo stretnutia sme odchádzali spokojní a povzbudení do ďalšej práce. Okrem reálnej pomoci sme získali kontakt na odborníkov, ktorí nám ochotne a nezištne pomôžu pri rozvoji nášho projektu. Ďakujeme!

Marián Kišďurka

Samozrejme, aj my by sme sa radi poďakovali chalanom, že sa na nás obrátili. Stretnutie, kde môžeme odovzdať naše vedomosti niekomu, kto so záujmom počúva naše slová je veľmi potešujúce a motivujúce.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

3 odpovede na “Freeweb.sk: Prvá konzultácia k podpore start-upov pre tvorcov odkazprestarostu.sk”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *