Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné

Nezabezpečené stránky Google trestá. Máte už svoj SSL certifikát?

Dôveryhodné a bezpečné e-shopy a webstránky sú dnes základom každého úspešného podnikania na internete. Ak chcete aj naďalej profitovať zo SEO, prechod na HTTPS by ste nemali ďalej odkladať. Získajte svoj SSL certifikát a pridajte sa k takmer 90 % zabezpečeným webom na Google aj vy. Prečítajte si o dôležitých dôvodoch, prečo by ste mali svoj web zabezpečiť.

1. dôvod: Bezpečnosť

Začnite tým najpodstatnejším, bezpečnosťou. Ak budete mať SSL certifikát na svojej stránke, máte istotu, že obsah prenášaný medzi webovým serverom a klientom (v podobe webového prehliadača návštevníka) nie je modifikovaný. V opačnom prípade môžete riskovať man-in-the middle útok alebo to, že niektoré verejné WiFi siete môžu modifikovať takýto obsah (vymeniť like buttony pre sociálne siete či reklamu, ktorú cielene zmení dotyčný na svoju). Rovnako však aj váš internetový poskytovateľ (ISP) vidí všetky prenosy nešifrovaných dát. To už predsa stojí za zamyslenie, či použiť SSL certifikát.

2. dôvod: SEO

V roku 2014 Google oznámil, že bude vo svojich výsledkoch na vyšších pozíciach uprednostňovať weby dostupné cez HTTPS. K tomu vydali aj niekoľko praktických odporúčaní, akým spôsobom používať relatívne odkazy či presmerovania. Od júna definitívne 2018 Google označuje nezabezpečené weby ako „nie bezpečné„. 

Zvýšiť dostupnosť bezpečnej komunikácie má aj bezplatná certifikačná autorita Let‘s Encrypt – tá je dostupná aj u nás a pre každého.

Aké sú SEO výhody prechodu na HTTPS?

  • Lepšie pozície vo výsledkoch vyhľadávania – predbehnete konkurenciu, ktorá SSL certifikát nemá a získate nových zákazníkov. HTTPS je jedným z technických hodnotiacich faktorov umiestnenia vášho webu v SERP.
  • Rozdiel pocítite aj v presnejšom prehľade zdrojov smerujúcich na váš web v Google Analytics (GA). Ak návštevník prejde z HTTPS na HTTP odkaz na váš web, GA ukáže návštevu ako priamu (zdroj).
  • Možnosť spustiť produktové kampane v Google Ads.

Zabráňte znevýhodňovaniu vašej stránky a získajte svoj SSL certifikát.

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.