Preskočiť na obsah
Kategórie
Vzdelávanie

TOP 7 podcastov pre dizajnérov a kreatívcov

Sú dni, keď sršíte dobrými nápadmi. A sú dni, keď sa neviete pohnúť z miesta. Ako naštartovať svoje kreatívne bunky? Vybrali sme pre vás sedem rôznych podcastov, s ktorými sa naladíte na tú správnu vlnu.

Podcast – Creative Rebels

Nechajte sa nakaziť kreatívnou energiou od kreatívcov v podcaste Creative Rebels. David Speed a Adam Brazier, spoluzakladatelia Graffiti Life a Parlour Tattoo, prinášajú každý týždeň inšpiratívne rozhovory s ľuďmi, ktorí sa rozhodli ísť svojou cestou a tvoriť hodnotu cez umenie.

Design Matters

Design Matters je vôbec prvý podcast o dizajne na svete. Debbie Millman v roku 2005 začala rádio šou, ktorá sa zároveň stala online podcastom. Do dnešného dňa sa Design Matters teší veľkej popularite. V rozhovoroch sa striedajú dizajnéri, spisovatelia, umelci či hudobníci.

Savvy Painter

Chcete sa uživiť svojím umením? V tom prípade si nenechajte ujsť podcast Savvy Painter. Antrese Wood v ňom predstavuje zaujímavých umelcov, s ktorými rozoberá biznis. Dozviete sa aj to, ako začínali, čo sa na svojej ceste naučili, akým spôsobom myslia či aké návyky si popri svojej práci vybudovali.

Being Freelance

Aké je to živiť sa freelance prácou a byť umelcom na voľnej nohe? Being freelance je inšpiratívny, ale aj mimoriadne realistický podcast pre všetkých ľudí, ktorí už na voľnej nohe sú alebo túto ambíciu majú.

Never not Creative

Never not Creative okolo seba združuje komunitu kreatívcov, ktorí chcú rozvíjať seba aj celé odvetvie. V podcastoch reagujú predovšetkým na problémy a riešenia, s ktorými sa členovia komunity stretávajú. Nechýbajú ani podnetné rozhovory.

The Honest Designers

https://open.spotify.com/episode/5YMqUSyKPiA5cHx9alfjOi?si=JUofyEgaSMqC13OQiqwM-w

Podcast The Honest Designers začal telefonátmi medzi Tomom Rossom a trojicou dizajnérov – Ianom Bernardom, Lisou Glanz a Dustinom Lee. Počas týždenných rozhovorov zdieľali svoje tipy a triky, know how, riešili problémy… A zistili, že tieto vedomosti by mohli byť nápomocné aj iným dizajnérom.

Logo Geek

Podcast o logo dizajne? Ian Paget sa v podcaste Logo Geek rozpráva s dizajnérmi z celého sveta. Okrem logo dizajnu sa tu však dozviete viac o biznise, typografii či brandingu. Podcastu sa darí a publikovaná je už jeho štvrtá sezóna.

WebSupport | Podcast

https://open.spotify.com/episode/0CJRZmp8IplKzEix0lY3Jx?si=oQJ6WiUASDWpbc9o1VzNzg

Ak preferujete podcasty v slovenčine, určite si vypočujte novinky z našej vlastnej dielne. Každý týždeň si pozývame kreatívnych ľudí z rôznych oblastí a rozprávame sa o biznise, marketingu, technológiach či firemnej kultúre.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.