Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné Vzdelávanie

SEO nástroje (nielen) pre začiatočníkov

SEO je investícia, ktorá prináša výsledky dlhodobo. V ideálnom svete by SEO bolo súčasťou marketingového rozpočtu každej spoločnosti, no mnoho firiem investuje celý svoj budget do reklamnej siete, výsledky totiž vidí okamžite. Kvalitný obsah a optimalizácia webu vám však v budúcnosti dokážu zaistiť relevantnú návštevnosť z vyhľadávačov. Vybrali sme pre vás niekoľko nástrojov, ktoré vám s optimalizáciou webu pomôžu.

easySEO

easySEO

easySEO je SEO nástroj, ktorý vás jednoducho prevedie optimalizáciou vlastných webových stránok. Vďaka návodom a podrobným štatistikám o zlepšeniach si dokážete upraviť web úplne sám. easySEO pomôže s výberom kľúčových slov a v reálnom čase zobrazí porovnanie s konkurenciou. easySEO je vhodné pre menšie firmy a aj začiatočníkov v oblasti SEO.

EasySEO teraz získate iba za 3 €/mesiac (predtým 6,90 €).

Collabim

Collabim Sk

Ako sa vám darí vo vyhľadávaní pre určité kľúčové slová? Collabim je český startup, ktorý vám poskytne prehľad o vašej pozícii v rámci vyhľadávania v Google, Seznamu alebo v Bingu, ako aj porovnanie s konkurenčnými webmi. Slovenskí užívatelia pravdepodobne ocenia rozhranie a zákaznícky servis v češtine. Základné funkcie Collabim môžete používať zadarmo.

Spotibo

Spotibo

Spotibo je slovenský startup, ktorý vyvinul nástroj pre vyhodnocovanie on page faktorov stránky. Stačí zadať URL adresu webovej stránky a Spotibo pre vás vytvorí report aj s návrhom na úpravy. Na rozdiel od iných „checkerov“ po zadaní URL homepage analyzuje všetky URL. Kontrolu prvých 500 URL máte úplne zadarmo. Ide o užívateľsky veľmi príjemné riešenie a optimalizovať svoje stránky dokážu vďaka Spotibu aj úplní začiatočníci.

SEO moduly pre WordPress

WordPress sám o sebe poskytuje priestor na optimalizáciu. Na zadanie meta údajov (meta titulky a meta popisu) však potrebujete nainštalovať SEO plugin. Aktuálne ich v ponuke WordPressu nájdete niekoľko. Celosvetovo najobľúbenejšie sú Yoast SEO a All in one SEO. Yoast je komplexnejšie riešenie a ponúka viac funkcií, na základnú optimalizáciu vám poslúži aj menej robustné All in one SEO. Pri výbere pluginov nezabúdajte na to, že zároveň trochu spomaľujú váš web, pozrite si preto referencie užívateľov alebo ich otestujte na svojom webe.

Ubersuggest

Ubersuggest

Neviete si rady s výberom kľúčových slov? Skúste Ubersuggest. Zadajte kľúčové slovo v základnom tvare, Ubersuggest vám navrhne longtail frázy, na ktoré sa môžete zamerať. Zároveň vám ku kľúčovým slovám poskytne dáta, ako objem vyhľadávania za mesiac, cenu za kliknutie a konkurenčnosť kľúčového slova. Nástroj je dostupný zadarmo.

SimilarWeb

Similarweb

Ako sa vám darí v porovnaní s konkurenciou? Vďaka SimilarWeb dokážete odhaliť marketingovú stratégiu konkurenčných spoločností. Dáta o linkbuildingovej aktivite vašej konkurencie môžete použiť v rámci svojej stratégie a byť tak neustále o krok vpred. SimilarWeb ponúka aj základnú verziu zdarma.

Moz

MOZ

Moz ponúka široké spektrum SEO nástrojov, ako aj vzdelávanie v rámci SEO. Niektoré nástroje, ako Moz SEO toolbar, sú zadarmo. Funkcie, ako analýza konkurencie, zobrazenie pozícií pre kľúčové slová či kompletná analýza webu, sú spoplatnené. Moz je vzhľadom na svoju komplexnosť a vyššiu cenu vhodný skôr pre väčšie spoločnosti s vlastným marketingovým tímom alebo marketingové agentúry.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.