Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky Vzdelávanie

10 kníh o biznise, ktoré nesmú chýbať vo vašej knižnici

Využite čas strávený doma čítaním kníh. Možno vám pomôžu zamyslieť sa nad dôležitými vecami, ktoré sa dotýkajú vášho podnikania a budúcnosti. Vybrali sme pre vás 10 kníh, ktoré by si mal prečítať každý, kto to myslí podnikaním vážne.

Daymond John, The Power of Broke

Daymond John Power of Broke

Daymond je známy zo show Shark Tank. Pred tým, než sa stal obávaným investorom, však roky budoval svoju značku hip-hop oblečenia Fubu. „The power of broke“ považuje za svoju tajnú zbraň, vďaka ktorej sa dostal od predávania tričiek v Queense k štvrťbiliónovému ročnému obratu.

Peter Thiel, Zero to One

Zero to one

Táto kniha od zakladateľa PayPalu by určite nemala chýbať v knižnici žiadneho startupistu. Podľa Petra Thiela je úplne najdôležitejšou zručnosťou naučiť sa myslieť sám za seba. Prečítajte si, čo v jeho teória zero to one znamená a ako ju aplikovať v praxi.

Eric Ries, The Lean Startup

Lean Startup Eric Ries

Ďalšia startupová klasika, ktorú čítajú aj investori. Táto praktická kniha vám vysvetlí, ako zvýšiť efektivitu, upraviť si cashflow a znížiť riziká neúspechu.

Michal Truban, Support

Support Truban

Fakt! Nepíšeme preto, lebo sa chceme pochváliť. V Mišovej knihe sa dozviete veľa zo zákulisia WebSupportu. Kniha je navyše plná biznis múdrostí, ktoré si Michal vyskúšal na vlastnej koži.

Emma Seppala, The happiness track

The happiness track book

Budovať biznis od nuly je psychicky náročné. Emma Seppala je psychologička zo Standfordskej univerzity. V knihe vysvetľuje, ako šťastie vplýva na produktivitu a ako si užiť aj samotnú cestu k úspechu.

Kevin Kelly, The Inevitable: Understanding the 12 Technological Forces That Will Shape Our Future

The inevitable

Čo nás najbližších 30 rokov čaká? Ako bude vyzerať svet a do čoho sa teraz fakt oplatí investovať? Kevin Kelly sa pokúsil nájsť odpoveď na tieto otázky vo svojej futuristickej knihe.

Walter Isaacson, The Innovators: How a group of hackers, geniuses, and geeks created the digital revolution

Inovators Isaacson

Kniha Steve Jobs od Waltera Isaacsona sa stála fenoménom. Téme výnimočných ľudí sa venuje naďalej. Vo svojej knihe The Innovators skúma, ako títo inovátori myslia a ako sa im podarilo vytvoriť digitálnu revolúciu.

Ashlee Vance, Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future

Elon Musk kniha

Elon Musk je žijúca legenda, ktorá neustále posúva hranice možností. Ashlee Vance v knihe mapuje príbeh Elona od jeho ranného života v Juhoafrickej republike až po úspechy v biznise.

Simon Sinek, Start with why

Start with why Simon Sinek

Prečo sú niektorí ľudia viac motivovaní či inovatívni a čo robí niektoré spoločnosti úspešnejšie? Simon Sinek odporúča začať s otázkou „prečo?“ Skôr, než sa pustíte do akéhokoľvek biznisu, túto knihu si určite prečítajte.

Charles Duhigg, The power of habit

The power of habits

Prečo niekto dokáže zmeniť svoj život za noc a prečo to iným trvá roky? Prečítajte si o sile zvyku a aký vplyv môže mať na celkovú kvalitu vášho života.

Máte tipy na knihy, ktoré patria do knižnice startupistov? Podeľte sa v komentároch, určite niekomu pomôžete s výberom darčeka 🙂

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.