Preskočiť na obsah
Kategórie
Vzdelávanie

Ktoré YouTube kanály vás naučia programovať

Dnes sa už dá všetko nájsť online. Aj kvalitné kurzy a tutoriály, ktoré vás naučia programovať. Zadarmo. Na začiatok vašej novej programátorskej kariéry vám teda bude stačiť nadšenie, trpezlivosť a laptop. A angličtina. Títo YouTuberi vás naučia kódiť v  PHP, CSS, HTML, Ruby, JavaScript a ďalších jazykoch.

LearnCode.academy

Learn code academy

S tutoriálmi z tohto kanála sa z vás môže stať pro web developer. Ak vás zaujíma HTML, CSS, JavaScript a jQuery, ste na správnej adrese. Najmä JavaScript je tu veľmi dobre pokrytý, vrátane Node.JavaScript, Angular.JavaScript a Backbone.JavaScript.

LevelUpTuts

LevelUpTuts

Nádejní web developeri, nezabudnite dať “subscribe” aj na tento kanál. Naučíte sa HTML, CSS, JavaScript, PHP a tiež sa zoznámite s CMS ako WordPress, Magento či Drupal. No a keďže chcete byť kompletný web developeri, hodil by sa vám aj dizajn. LevelUpTuts pre vás pripravil aj tutoriály na dizajn v Sketch.

Mackenzie Child

Mackenzie Child

Chcete sa pustiť do Ruby on Rails? Začnite s videami od Mackenzie Child. Sú vtipné, nie príliš dlhé a zrozumiteľné. Mackenzie Child vám ukáže ako použiť Ruby na rôzne druhy aplikácii. Ak však medzi časom zistíte, že Ruby možno nie je cesta pre vás, pozrite si videá pre začínajúcich dizajnérov.

DevTips

DevTips

Mackenzie Child s tutoriálmi Ruby on Rails nájdete aj na kanály DevTips. No okrem nich tu nájdete množstvo videí, ktoré vás prevedú základmi HTML, CSS a JavaScript. Spraviť pekný a funkčný web bez dizajnéra je celkom výzva. Chlapík, ktorý stojí za DevTips, pre vás preto pripravil sériu videí Design + Code. Tak a už máte všetko, čo potrebujete pre vlastný (alebo klientský?) web.

Codecourse

Codecourse

Codecourse je zameraný najmä na PHP. Okrem teórie a absolútnych základov PHP prejdete až k tvorbe aplikácii. Ak by vám to bolo málo, pozrite si aj tutoriály na Javu, CSS, HTML, jQuery a JavaScript. Povinná jazda pre budúcich web developerov.

Tuts+ Webdesign

Tuts plus web design

Radi by ste začali s online kurzom, ale máte problém držať pozornosť? Nie ste sami. Začnite preto zľahka. Na kanáloch Tuts+ Webdesign a Tuts+ Code nájdete 60 sekundové videá. Tie vás síce nenaučia programovať, no predstavia vám rôzne témy rýchlo a zrozumiteľne. Samozrejme, sú tu aj celé tutoriály. A ak chcete ísť hlbšie do témy, môžete si priplatiť za kurzy na tutsplus.com.

Ktoré YouTube kanály pomohli vám s programovaním? Napíšte nám do komentárov.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.