Preskočiť na obsah
Kategórie
Ostatné Tipy a triky

Audioknihy: Príbehy ľudí, ktorí ovplyvnili svet

Štyri osobnosti, ktoré ovplyvnili svet. Každý síce úplne iným spôsobom, no postarali sa o mnohé zásadné míľniky v histórii ľudstva. Vypočujte si audioknihy o zásadných postavách našej histórie.

Faktor Churchill

V životopise Winstona Churchilla podáva autor so svojím charakteristickým vtipom a prenikavosťou podobizeň premiéra, ktorý nebojácne viedol svoj národ do boja, hoci nenávidel vojnu a pohŕdal politiky, ktorým chýba skúsenosť s jej hrôzami. Odhodlaný velikán, ktorého existencia je najlepším argumentom proti názoru, že sebeväčšia osobnosť nemôže zvrátiť beh dejín.

Stiahnite si túto audioknihu.

Steve Jobs

V čase, keď sa spoločnosti po celom svete snažia vybudovať ekonomiku digitálneho veku, stojí Jobs v popredí ako najvyššia ikona v odbore vynaliezania nových vecí a predstavivosti uvedené do praxe. Vedel, že najlepší spôsob, ako vytvoriť v 21. storočí nejaké hodnoty, je v spojení kreativity a technológie, takže vybudoval firmu, kde sú prevratné nápady kombinované s pozoruhodnými technickými počinmi.

Stiahnite si túto audioknihu.

Globální samoobsluha – Jeff Bezos a věk Amazonu

Pohľad do jednej z najvýznamnejších firiem našej doby, ktorá navždy zmenila spôsob, ako nakupujeme aj čítame. Obchod Amazon.com začínal s doručovaním knižiek poštou a viezol sa na prvej vlne internetového nadšenia. Jeho zakladateľ Jeff Bezos sa však neuspokojil s jednoduchým módnym on-line kníhkupectvom. Chcel, aby Amazon ponúkal neobmedzené množstvo tovaru i zvodné pohodlie za veľmi nízke ceny – aby sa stal „obchodom so všetkým“.

Stiahnite si túto audioknihu.

Einstein – Jeho život a vesmír

Vynikajúce dielo, ktoré po prvýkrát spracováva Einsteinov život v celej jeho šírke. Autor mal možnosť v knihe uplatniť i nové, doteraz nespracované materiály. V knihe sú podrobne opísané všetky etapy života tohto veľkého génia, jeho nekonformné rysy, vzťah k filozofii, náboženstva, ale aj jeho vnútorné, ako vedecké, tak i osobné problémy.

Stiahnite si túto audioknihu.

Článok vznikol v spolupráci s portálom audioteka.com

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.