Preskočiť na obsah
Kategórie
Tipy a triky Zákulisie

Tipy na skvelú hudbu do kancelárie

Počúvanie hudby sa stalo definitívnou súčasťou mnohých kancelárskych povolaní. Ráno sadnete za počítač, urobíte si kávu a nasadíte slúchadlá. 10 minút sa prehrabujete rôznymi playlistami a snažíte sa nájsť optimálnu hudbu, aby ste podávali ten najlepší pracovný výkon.

Po čase však nadobudnete pocit, že ste počuli snáď všetko na svete a nič nové nenachádzate. Ak nie ste práve zanietený hudobný prieskumník, ktorý denne prelúska všetky nové albumy, poradíme vám, akú hudbu počúvať v práci. Spýtali sme sa siedmych kolegov, akú hudbu aktuálne počúvaju a požiadali ich o tri tipy, na skvelú hudbu.

 

Rada si púšťam rádio, ktoré hrá dobrú hudbu

Napríklad Rádio_FM alebo FM4. Najčastejšie mám slúchadlá na ušiach, keď sa potrebujem vzdialiť od ruchu v kancelárii, či zlepšiť pracovný flow. Viem sa tak lepšie sústrediť. Tak napríklad, po koncerte Florence and The Machine, si na nich dosť frčím aj v práci. Moje 3 tipy na skvelú hudbu sú Florence + The Machine – Ship To WreckDavid Bowie – Blackstar a Jamie XX – Loud Places.

 

Florence + The Machine - Ship To Wreck (The Odyssey – Chapter 4) | FlorenceMachineVEVO04:04Youtube video: Florence + The Machine - Ship To Wreck (The Odyssey – Chapter 4)
FlorenceMachineVEVO


Snímka obrazovky 2016-05-17 o 16.30.52

Ak práve nerozprávam, hudbu počúvam stále

S výnimkami, keď na konci dňa zistím, že som si dal slúchadlá, ale nič nepustil. Pri hudbe sa viem lepšie sústrediť, mám pocit, že som výkonnejší. Občas mi však stačí aj obyčajné ticho. Mám rád, keď ma hudba nastaví do toho správneho módu a vo finále ju v podstate ani nevnímam. Ráno častokrát presne viem, čo si pustím, inokedy preklikávam Spotify, než sa naladím. Moje 3 tipy na skvelú hudbu sú Moderat – IIIRone – Toho BohuBen Beiny – The Smalles Thing.

Moderat - Reminder (Official Video) | Moderat03:27Youtube video: Moderat - Reminder (Official Video)
Moderat


Hudbu počúvam aj dve, tri hodiny denne

Pomáha mi sústrediť sa na úlohy, pri ktorých netreba príliš veľa premýšľať. Keď však riešim nejaký zložitejší problém, tak hudba ide bokom. Niekedy ma hudba nakopne viac ako ranná káva. Najnovšie som objavil japonské trio Tricot. Kedže spievajú po japonsky, textom moc nerozumiem, ale vôbec mi to neprekáža. Moje 3 tipy na skvelú hudbu sú Snarky Puppy – Entire UpJaga Jazzist – What we must a Infected Mushroom – Army Of Mushrooms.

Jaga_Jazzist-What_We_Must_Sessions-Live_At_Cosmopolite.avi | Striberka51:05Youtube video: Jaga_Jazzist-What_We_Must_Sessions-Live_At_Cosmopolite.avi
Striberka


Hudbu počúvam často, ak teda netelefonujem so zákazníkom

Pomáha mi zlepšiť náladu v pochmúrnych dňoch. Mám rád energickú funky hudbu. Moje 3 tipy na skvelú hudbu sú P. Diddy – Bad Boys For LifeNotorious B.I.G (Biggie Smalls) – Party And BullshitChris Brown – Look At Me Now ft. Lil Wayne, Busta Rhymes.

Chris Brown - Look at Me Now (Official Video) ft. Lil Wayne, Busta Rhymes | ChrisBrownVEVO04:09Youtube video: Chris Brown - Look at Me Now (Official Video) ft. Lil Wayne, Busta Rhymes
ChrisBrownVEVO


Mám obdobia, keď počúvam veľa hudby

No mám aj také, kedy sa k tomu vôbec nedostanem. Hudbu si vyberám podľa typu práce, na ktorej aktuálne pracujem. Mám rád energickú hudbu, tú ambientnejšiu len tak do pozadia. Moje 3 tipy na skvelú hudbu sú Metallica – Black AlbumNirvana – NevermindJay-Z – Black Album.

|


Pokiaľ sedím za kompom, takmer vždy mám slúchadlá na ušiach

Hudba mi pomáha sústrediť sa, odfiltrovať hluk kancelárie a šum. Viem sa sa skrátka lepšie koncentrovať. Zväčša si vyberám energickú hudbu, ale mám rád napríklad aj soundtracky od Hansa Zimmera. No a ak nie sountracky, tak podľa nálady a pekne rôznorodo: metal, punk, rock, drum’n’bass, vážna hudba. Moje 3 tipy na skvelú hudbu sú Friday Whiskey – Friday WhiskeyTwo Steps From Hell – Classics 2Front Line Assembly – Echoes.

|


Hudbu počúvam každý deň

Bez nej by som si to nevedel predstaviť. Podľa Spotify som minulý rok napočúval 493 hodín hudby a skoro všetko v práci. Pomáha mi sa na krátke chvíle odrezať od okolitého sveta a 100% sa sústrediť na úlohu, ktorú aktuálne riešim. Playlist volím podľa nálady. Z tých nakopávacích je to aktuálne Nathaniel Rateliff & The Night Sweats a z tých kľudnejších nemám nič nové, stále sa vraciam k The XX. Moje 3 tipy na skvelú hudbu sú Hans Zimmer – InterstellarDaft Punk – Tron Legacy a záznam z koncertu Justice.

Hans Zimmer - No Time For Caution (Interstellar Soundtrack)(Docking)(Interstellar OST) | 711TAC04:01Youtube video: Hans Zimmer - No Time For Caution (Interstellar Soundtrack)(Docking)(Interstellar OST)
711TAC

[mc4wp_form]

Autor: Richard Čermák

Riadi brandovú časť slovenského Websupportu, tvorí obsahové stratégie, partnerské a sponzoringové aktivity, zastrešuje komunikáciu firmy.

Jedna odpoveď na “Tipy na skvelú hudbu do kancelárie”

U mňa v práci beží 24/7 monstercat stream. Niekedy si prepnem na môj YT playlist s metalom, ale 98% je fakt monstercat cez twitch.

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *