Preskočiť na obsah
Kategórie
Business Vzdelávanie

Aké sú najzaujímavejšie slovenské startupy?

Andrej Mikula je obrovským startupovým nadšencom. K myšlienke založiť svoj vlastný portál venovaný slovenským startupom sa dostal ešte v roku 2013 na HR konferencii. “Už po chvíli počúvania ma to naozaj oslovilo. Inovácie, takmer neobmedzené možnosti, rôzne nápady, riešenia problémov, nadšení a nadaní ľudia, to všetko bola kombinácia, ktorá ma očarila.

Keď som si o startupoch začal viac čítať, zistil som, že na Slovensku nie je žiadny portál, ktorý by sa tejto oblasti venoval.” S bývalým spolužiakom dali hlavy dokopy a vznikol vôbec prvý slovenský portál o startupoch – startupers.sk. Andreja sme sa spýtali na najzaujímavejšie slovenské startupy. Pozrite si zoznam, ku ktorému Andrej jedným dychom dodáva, že skvelých startupov so slušným potenciálom máme na Slovensku určite viac ako 10. Toto je len špička ľadovca.

v3 copy

Aeromobil

aeromobil4

Startup, ktorý najviac propaguje Slovensko vo svete. Majú skvelý tím s vysokým potenciálom a kontakty po celom svete. Verím, že sa aj po legislatívnej stránke podarí všetko úspešne doriešiť a o pár rokov uvidíme Aeromobily lietať nad našimi hlavami.

Sli.do

slido-from-mobile

Bol už vôbec nejaký event za posledné obdobie bez Sli.do? Šikovní chalani, ktorí hľadali cestu a našli ju, sú podľa mňa skvelým príkladom ostatným. Je obdivuhodné, kde všade po svete už Sli.do používajú a to vrátane obrovských globálnych spoločností.

OrderLord

landing_en-444ae99332d167335686965344bdfe3f

Toto je jedna z mojich srdcoviek, keďže jedlo mám veľmi rád. Som rád, že sa v OrderLorde (fakt ťažko sa to vyslovuje 🙂 ) rozhodli ísť touto cestou. V oblasti food delivery je síce množstvo spoločností, no ja si myslím, že táto partička na to má a verím v ich úspechy.

Staffino

staffino-share-img

Pri tomto nápade si množstvo ľudí hneď na začiatku povedalo, že nemá šancu na úspech. Staffino to však dokázalo, vyhralo slovenské StartupAwards a momentálne spolupracuje s veľkým množstvo reštaurácií a spoločností, ktoré vďaka Staffinu vedia o svojich zamestnancoch viac.

Cloudo

11731705_714768555296073_120315751727225497_o

Startup z bratislavského The Spot, ktorý má vďaka dobe, kedy ľudia fungujú čím ďalej tým viac na rôznych cloudových úložiskách, veľkú šancu na úspech. Ondrej Prostredník, ktorý je známou tvárou Clouda túto šancu ešte výrazne zvyšuje.

BatSuite

11705567_903226886403155_5979611755066723933_o

Krásna ukážka toho, ako 54 hodín dokáže zmeniť život. BatSuite pod vedením známeho Maxa totižto vznikol na viedenskom Startup Weekende, kde nakoniec obsadil tretie miesto. Odvtedy tento startup pomáhajúci slabovidiacim a nevidiacim ľuďom spravil množstvo roboty a má taktiež skvele našliapnuté k úspechom po celom svete.

BeeSafe

11096484_1604238116457254_8109332484139446337_o

Startup, ktorý môže pomôcť ľuďom v núdzi má svoje veľké opodstatnenie. Je tu veľký priestor na neustále vymýšľanie rôznych vylepšení a inovácií, keďže v oblasti ochrany ľudí sa pohybuje viacero hráčov. Myslím si však, že pre úspech je dôležitá spolupráca s jednotlivými mestami a políciou, na ktorej v BeeSafe pracuje šikovný tím.

SaferPass

Nanajvýš aktuálna téma internetovej bezpečnosti a zároveň pomoci ľuďom, ktorí si v uponáhľanej dobe nemusia pamätať ešte aj množstvo hesiel od rôznych internetových stránok. Pod vedením ostrieľaného harcovníka Michala Kačerika má SaferPass určite slušnú šancu na úspech.

Kickresume

kickresume-1

Tím z The Spot pod vedením Petra Ďuriša neustále napreduje. Učia ľudí na jednej aj druhej strane, že CV-čko nemusí byť len nudný kopec slov na bielej strane vo Worde. Namiesto toho sa snažia, aby pochopili, že dobré CV-čko musí na prvý pohľad zaujať a vytvoriť ho nemusí byť vôbec náročné, čo im podľa mňa ide a má to zmysel.

Mentegram

Mentegram_logo-slogan-w1500

Čo sa týka oblasti zdravia, na Slovensku až toľko startupov nemáme. Jedným z pionierov je však Mentegram, ktorý pomáha s duševným zdravím ľudí, ktorí sú vďaka nemu prepojení so svojím doktorom. Mentegram pomáha ľuďom aj v USA, kde majú rôzne zaujímavé spolupráce a k dispozícii aj naozaj veľký trh.

Čítať o úspešných slovenských podnikateľoch na startupers.sk nás baví. Andrej naznačuje, že sa máme na čo tešiť. “Už od začiatku je našim cieľom napredovať, písať zaujímavé články, promovať eventy a podporovať startupovú komunitu rôznymi spôsobmi, ako napríklad možnosť odprezentovať svoj projekt na Startupers.sk v sekcii startupy, poprípade nájsť šikovných ľudí prostredníctvom sekcie joby. Taktiež plánujeme organizáciu rôznych eventov a rysujú sa nám zaujímavé spolupráce.

Niekoľko mesiacov už pracujeme na vytvorení skvelého tímu okolo Startupers.sk, ktorý bude na tomto všetkom pracovať. V tejto chvíli už kostru tímu máme, avšak zaujímavých ľudí, ktorí radi píšu a majú radi startupy a všetko naokolo stále hľadáme.” Ak teda o startupoch radi píšete, určite sa ozvite Andrejovi. Dúfame, že si na startupers prečítame ešte viac pozitívnych noviniek zo slovenského startupového sveta.

Autor: Barbora Ilić

Miluje inovatívne riešenia, píše pre svetové mediá a spolupracuje s rôznymi startupmi. Tvorí komunikačné stratégie, je marketérka, milovníčka zdravého jedla a vášnivá cestovateľka.

Jedna odpoveď na “Aké sú najzaujímavejšie slovenské startupy?”

Čisto podľa môjho názoru úspešný podnikateľ vie ako má podnikať aj bez nezmyslov

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *