Preskočiť na obsah
Kategórie
Novinky

Ako sme na deň detí spravili dobrú vec, aj internetový žartík

Na Medzinárodný deň detí sme pripravili špeciálnu akciu. Každá stránka venovaná deťom u nás v tento deň dostala hosting zadarmo, stačilo požiadať. Prečo sme však mali vyše 70 násobnú návštevnosť stránky?

V prvom rade chceme poďakovať všetkým, ktorí promptne zareagovali a zverejnili našu tlačovnú správu k tejto akcii. Podporili tým to, aby sa o nej dozvedelo čo najviac ľudí, ktorým bola určená. Musíme sa priznať, že aj našou chybou sa o nej nedozvedelo až toľko adresátov ako sme čakali. Napadla nás totiž len pár dní pred MDD a tak sme nestihli urobiť takú osvetu akú by bolo treba. Na budúci rok máme akciu v pláne zopakovaťa pokúsime sa túto chybičku prekonať.

Ako sme však v nadpise naznačili, naša návštevnosť bola abnormálne vysoká. Bolo to vďaka dizajnu stránky, ktorú sme pre tento deň pripravili. Pár farebných lietajúcich balónikov, v titulke oznam o akcii na deň detí a v hornej časti webu malý kreslený medvedík.

Screenshot webstránky z 1.6.2009:

Medvedík bol ale istým štýlom špecifický pre IT komunitu, bežný človek by sa nad ním nepozastavil. Na internete je tento medvedík známy pod názvom pedobear. Hneď k tomu chceme podotknúť, že nešlo o propagáciu žiadnej úchylky. Pedobear je známy v internetových komunitách, pomocou neho si z niekoho spravíte srandu, že má pedofilnú úchylku.

Počas tejto akcie sa naša návštevnosť vyšvihla o vyše 7000 percent. Viac vám to znázorní nasledujúci graf:

Pobavili sme množstvo bloggerov, najmä v poľsku na stranke wykop.pl, odkiaľ sme získali najviac návštev. Inak sa dá povedať, že tento žartík preletel celý svet, pôsobil doslova lavínovo a pri pohlade na štatistiky z hodiny na hodinu sme neverili vlastným očiam. Veľa ľudí si myslelo, že nevieme, že čo je ten medvedík zač, že sme ho náhodne vygooglili.

Celá táto akcia nemala pôvodne úmysel v tom, aby sme vyšvihli našu návštevnosť, v konečnom dôsledku to ani nie je nejaký smerodajný faktor, je to len jednorázový peak. Úmysel bol v tom, aby sme niečo dobré spravili na MDD, čo sa podarilo a to, že nás napadlo zakomponovať pedobeara bol len bonus.

Ešte raz chceme deklarovať to, že medevedík nemal za úmysel spraviť nič zlé, jedine vyčarovať úsmev na tvárach IT komunity, čo sa podľa komentárov na rôznych weboch podarilo viac než dobre.

Ak máte aj vy, nejaký nápad na dobrú akciu, tak sem s ním. Ak máte taký, ktorý sa rozhodneme zrealizovať, odmeníme vás neobmedzeným hostingom zadarmo.

Tlačová správa k MDD na stiahnutie

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.

2 odpovede na “Ako sme na deň detí spravili dobrú vec, aj internetový žartík”

29.8. bude výročie SNP čiže som tak rozmýšlal že by sa mohla urobiť akcia o webhosting pre tých ktorý majú web zamerany na 2. svetovú vojnu alebo všeobecne tak o vojnách.–

Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *