Preskočiť na obsah
Kategórie
Business Pre používateľov

Prečo je .EU doména vhodná pre začínajúce projekty

Domény .EU nie sú žiadnou novinkou a sú bežne používané na celom území Európy. Sú skvelou voľbou najmä vtedy, ak chcete váš projekt alebo biznis smerovať na zahraničných návštevníkov, ktorým je .SK doména menej známa. V ideálnom prípade sa odporúča mať .EU doménu aspoň ako presmerovanie k súčasnej .SK doméne. Zabránite tak včas tomu, že vám európsky variant domény vyfúkne konkurencia.

Aby ste sa vedeli ľahšie rozhodnúť, spísali sme pre vás niekoľko výhod, prečo je výhodné mať vlastnú .EU doménu.

1. Dostupnosť

Pri registrácii .EU domény so slovenským názvom je veľmi pravdepodobné, že bude ešte voľná. Na rozdiel od .SK domény je totiž veľa voľných slov, ktoré nemajú svoju .EU doménu.

2. Nižšie náklady

Domény .EU vám zaručia pokrytie vášho podnikania v rámci celej Európskej únie. Nemusíte mať unikátne domény pre jednotlivé trhy a krajiny, stačí vám jedna hlavná európska doména pre všetky.

3. Dôveryhodnosť

Skutočnosť, že doménové meno .EU môžu registrovať len spoločnosti a subjekty sídliace v EÚ, na Islande, v Lichtenštajnsku a Nórsku, znamená, že každá krajina jasne a zreteľne vidí váš podnikateľský kredit.

4. Odlíšenie sa

Dajte zákazníkom dôvod zapamätať si vašu doménu. Odlíšte sa od konkurencie použitím inej, než u nás obvyklej .SK domény. Ukážte, že konkurujete firmám na európskom trhu.

5. Ochrana informácií

V používateľskom extranete registrátora .EU domén EURid je možné nastaviť a následne skryť dôverné informácie, ktoré by sa nemali zobrazovať pri vyhľadávaní domény pomocou služby WHOIS.

6. Popularita 

Napriek tomu, že .EU doména patrí k tým mladším, neustále stúpa v rebríčku najpoužívanejších domén na svete. Pred ňou sú už len najstaršie koncovky typu .com, .net, .org, .info alebo významné domény svetových krajín typu .uk, .cn a pod.

Ak vás výhody .EU domén presvedčili, zaregistujte si ju už dnes.

Vypočujte si na záver podcast o tom, ako sa pracuje v svetovej firme, akou je Netflix:

Autor: Tím Websupport

Sme slobodná a otvorená firma. Robíme to, čo nás baví a chceme každou našou činnosťou posúvať štandardy vyššie.